Ink. pisze:wlasnie o tym pisałem mówiąc ze sensowny ragument który do mnie trafił
No to teraz stała się jasność
skco pisze:Swego czasu kilka obecnie szkolących osób udzielało się wątku DT.(potrafię wskazać co najmniej trzy takie osoby)
Pokazali wejścia\ analizy zanim jeszcze nastąpił ruch - teraz nie jest im potrzebny marketing i przedstawianie się w roli rynkowych guru którzy zrozumieli Odwieczny Porządek rynku.
To jest fakt. Jak ktoś śledzi forum to orientuje się w tym co kto potrafi i jak gra.
Inna sprawa czy potrafi przekazać tą wiedzę. Bo zdolności dydaktyczne to całkiem inny temat.
Ja osobiście nie sądzę żeby np. admin zgodził się na osobny dział pod tytułem szkolenia.
Nie było raczej jego zamiarem komercjalizować tego forum tylko dać możliwość ludziom dzielenia się swoją wiedzą.
W dziale platform są podwieszone tematy ale ze względu na ich popularność a nie dlatego że są najlepsze (np. XTB

).
Oczywiście jestem za weryfikacją ale na zasadzie autoweryfikacji.
Jestem nowy w branży, muszę się przebić więc pokazuję co potrafię - staty, journal, DT.
Krew zalewa jak człowiek widzi ekspertów od Painta a nie FX.
Ale jeszcze raz apeluję o umiar żeby sobie nie "strzelić w stopę".
Weryfikacja zrobiona nawet w najlepszej wierze i jak najbardziej skrupulatnie może narobić nam więcej szkód jak pożytku.
Ja wielokrotnie dostawałem na PW oferty testowania sygnałów za darmo czy nawet kilka ofert szkoleń za "gratis".
Żebym potem podał swoją opinię. Oczywiście za każdym razem odmówiłem lub po prostu zignorowałem.
Nie będę tutaj się rozwodził nad etyką, ale zrobiłem to po to żeby się potem nie wstydzić za kogoś.
Jakiś czas temu zacny ForexClub polecał na swojej stronie FX-Trader.pl
Chłopaki zweryfikowali sygnały i ocenili że jest ok. Jak się skończyło nie muszę przypominać.
Większość szkoleń jest oparta na sprzedaży systemu a jak wszyscy wiemy systemy potrafią nie działać czasem w pewnych okolicznościach. (konsola etc.)
I wtedy nawet najlepiej zweryfikowany system może doprowadzić do rozpaczy i bankructwa grającego.
A kogo będą winić, no kogo? Weryfikujących !!!
Dlatego każdy powinien sobie sam zweryfikować, podpytać byłych kursantów, poszukać po necie a potem podzielić się zebranymi informacjami tutaj.
No ale większość jakby się wstydzi że brała udział w szkoleniach i rzadko się tutaj udziela a potem pretensje że nie wiadomo nic.
No chyba że dostają zniżki na szkolenie za pozytywny wpis - chyba nie muszę pisać o kogo chodzi?
Pozdrawiam
Darek
Dodano po 1 minutach:
Archanioł pisze:Osobiście widziałem, jak takie posty się pojawiały i potem nagle znikały ...
Mike mówisz o sobie?

trzeba było się podpisać

"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein