Propozycja zmian odnośnie reklam szkoleń.

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Archanioł »

fxlamer pisze:Kupiłeś szkolenie i jesteś niezadowolony lub rozczarowany? Napisz o tym na forum, proste.
He he ale bzdury ...
Osobiście widziałem, jak takie posty się pojawiały i potem nagle znikały ...
Pozostały tylko posty tych "zadowolonych" ...
I tak jest w praktycznie każdym wątku dotyczącym szkoleń ...

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Ink. pisze:wlasnie o tym pisałem mówiąc ze sensowny ragument który do mnie trafił
No to teraz stała się jasność :)

skco pisze:Swego czasu kilka obecnie szkolących osób udzielało się wątku DT.(potrafię wskazać co najmniej trzy takie osoby)
Pokazali wejścia\ analizy zanim jeszcze nastąpił ruch - teraz nie jest im potrzebny marketing i przedstawianie się w roli rynkowych guru którzy zrozumieli Odwieczny Porządek rynku.
To jest fakt. Jak ktoś śledzi forum to orientuje się w tym co kto potrafi i jak gra.
Inna sprawa czy potrafi przekazać tą wiedzę. Bo zdolności dydaktyczne to całkiem inny temat.

Ja osobiście nie sądzę żeby np. admin zgodził się na osobny dział pod tytułem szkolenia.
Nie było raczej jego zamiarem komercjalizować tego forum tylko dać możliwość ludziom dzielenia się swoją wiedzą.
W dziale platform są podwieszone tematy ale ze względu na ich popularność a nie dlatego że są najlepsze (np. XTB :) ).

Oczywiście jestem za weryfikacją ale na zasadzie autoweryfikacji.
Jestem nowy w branży, muszę się przebić więc pokazuję co potrafię - staty, journal, DT.
Krew zalewa jak człowiek widzi ekspertów od Painta a nie FX.
Ale jeszcze raz apeluję o umiar żeby sobie nie "strzelić w stopę".
Weryfikacja zrobiona nawet w najlepszej wierze i jak najbardziej skrupulatnie może narobić nam więcej szkód jak pożytku.
Ja wielokrotnie dostawałem na PW oferty testowania sygnałów za darmo czy nawet kilka ofert szkoleń za "gratis".
Żebym potem podał swoją opinię. Oczywiście za każdym razem odmówiłem lub po prostu zignorowałem.
Nie będę tutaj się rozwodził nad etyką, ale zrobiłem to po to żeby się potem nie wstydzić za kogoś.
Jakiś czas temu zacny ForexClub polecał na swojej stronie FX-Trader.pl
Chłopaki zweryfikowali sygnały i ocenili że jest ok. Jak się skończyło nie muszę przypominać.
Większość szkoleń jest oparta na sprzedaży systemu a jak wszyscy wiemy systemy potrafią nie działać czasem w pewnych okolicznościach. (konsola etc.)
I wtedy nawet najlepiej zweryfikowany system może doprowadzić do rozpaczy i bankructwa grającego.
A kogo będą winić, no kogo? Weryfikujących !!!
Dlatego każdy powinien sobie sam zweryfikować, podpytać byłych kursantów, poszukać po necie a potem podzielić się zebranymi informacjami tutaj.
No ale większość jakby się wstydzi że brała udział w szkoleniach i rzadko się tutaj udziela a potem pretensje że nie wiadomo nic.
No chyba że dostają zniżki na szkolenie za pozytywny wpis - chyba nie muszę pisać o kogo chodzi?

Pozdrawiam
Darek

Dodano po 1 minutach:
Archanioł pisze:Osobiście widziałem, jak takie posty się pojawiały i potem nagle znikały ...
Mike mówisz o sobie? :roll: trzeba było się podpisać ;)
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

daromanchester pisze:mówisz o sobie? trzeba było się podpisać
Nie, nie chodzi o mnie.

Chyba kilka miesięcy temu pojawił się człowiek, który dokładnie opisał kulisy szkolenia i znajomości z jednym ze szkolących. Podawał tyle detali, że moim zdaniem był bardzo wiarygodny. Podawał min. kiedy, gdzie i w jakich okolicznościach poznał szkolącego i inne szczegóły na przestrzeni chyba 2 lat znajomości. Na koniec określił go mianem bardzo sprytnego oszusta.

No i co się potem stało? Szkolący domagał się podania imienia i nazwiska, aby sprawdzić czy rzeczywiście miał takiego kursanta, no i wciągu kilku godzin post zniknął ...

Czy ktoś oprócz mnie przypomina sobie taki wpis?
Wydaje mi się, że nawet Ty daromanchester powinieneś to pamiętać?
Może nawet to Ty usuwałeś tego posta?

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Archanioł

Jakieś słowa kluczowe? W Google Cache niejedno już znalazłem.

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

Archanioł pisze:Czy ktoś oprócz mnie przypomina sobie taki wpis?
pamiętam

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Archanioł pisze:Czy ktoś oprócz mnie przypomina sobie taki wpis?
Wydaje mi się, że nawet Ty daromanchester powinieneś to pamiętać?
Może nawet to Ty usuwałeś tego posta?
Tak ja to usuwałem.
Od nowo zarejestrowanych szkolących wymagacie wiarygodności.
A jak ja mam brać poważnie kogoś kto dopiero co się godzinę wcześniej zarejestrował?
I smaruje posta na dwa ekrany. Gdzie wiarygodność takiej osoby.
Chociaż mam przekonanie połączone z pewnością że to byłeś Ty.
Pod jednym z wielu wcieleń na tym forum.
Wcześniej krytykując szkolących pod różnymi nickami a ostatnio oferując samemu swoje usługi.
Trochę pokrętna droga do celu no ale zasady się nie liczą liczy się kasa.

skco jak chcesz to Ci zapodam linki na PW bo jak wisiało w koszu to kilka osób skopiowało na inne fora.
Ja nie mam nic przeciwko antyreklamie ale jeśli jest to z podniesioną przyłbicą.
Panowie honoru trochę, kasa to nie wszystko.

Pozdrawiam
Darek
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Po przeczytaniu całości, doszedłem do wniosku że jakakolwiek próba zmian zawsze wychodzi na gorsze.
W sumie - nie moja stracona kasa, nie mój problem że kogoś ktoś zrobi w balona.
Tak czy inaczej - ja odstępuję od pomysłu weryfikacji.

Awatar użytkownika
pawel2907
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawel2907 »

mdmainside pisze: Jeżeli ludzie by nie płacili , nie było by guru od szkoleń :)

Ale jak powszechnie wiadomo głupota ludzka nie ma żadnych granic.
no tak - po co ludzie idą np na kurs spawacza skoro w internecie są filmiki jak się spawa. Po cholere ludzie ćwicza jazdę samochodem z kimś bardziej doświadczonym skoro można kupić sobie za 500 zł jakieś auto i próbowac sił od razu.

mdmainside pisze:A i jeżeli ktoś sam mam problem z opanowaniem podstaw w tym biznesie to życzę mu powodzenia w dłuższej perspektywie czasu :D

owszem - podstawy możesz poznać samemu - jak np chcesz pospawać płot czy barierke faktycznie nie trzeba wielkich umiejętności. Ale nie wyobrażam sobie np by jakiś styk konstrukcyjny np w moście lub sekscji statku dać do pospawania komuś kto widział filmiki w internecie. Wyobraź sobie że jedziesz po takim moście a tam informacja że to było spawane przez ludzi szkolących się samemu po tym jak zobaczyli w internecie jak sie spawa heh.

chodzi mi o to że jeśli poważnie o tym myslimy to dla zaoszczedzenia czasu i nerwów lepiej przejść szkolenie w każdej dziedzinie życia.
Miej nadzieję na najlepsze, ale zawsze bądź gotów na najgorsze.

Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

daromanchester pisze:A jak ja mam brać poważnie kogoś kto dopiero co się godzinę wcześniej zarejestrował?
I smaruje posta na dwa ekrany. Gdzie wiarygodność takiej osoby.
Facet twierdził, że dobrze znał szkolącego i poznał go osobiście. Wystarczyło zadać kilka szczegółowych pytań, chociażby dotyczących wyglądu szkolącego, aby to zweryfikować. Proste.
daromanchester pisze:Chociaż mam przekonanie połączone z pewnością że to byłeś Ty
No cóż, rozczaruję Cię, ale to nie byłem ja. Znałem tego szkolącego tylko z kilku spotkań przez skype. Nie wiem nawet jak wygląda.
Tamten człowiek poznał go osobiście (chyba w Warszawie) i potem długo utrzymywał z nim kontakt. Znał wiele szczegółów z życia osobistego itd.
Mogłeś nie usuwać posta to możnaby teraz zweryfikować parę spraw.
No ale post był bardzo niewygodny ... więc trzeba było szybko usunąć ...

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

popieram teze fxlamera, czasy interwencjonizmu źle wpływają na finanse.
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

ODPOWIEDZ