Propozycja zmian odnośnie reklam szkoleń.

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

myfxbook można zmanipulować

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Archanioł pisze:obawiam się, że ofert szkoleniowych spełniających zaproponowane wymogi po prostu nie będzie ...
No i bardzo dobrze że nie będzie ofert szkoleń, których autor nie może dać wglądu do konta czy nawet może nie mieć konta real.

Moim zdaniem, jak ktoś nie chce podać hasła do wglądu to już od razu wiadomo, że coś jest nie tak. Zagrożenia nie ma żadnego, można wpłacić kasę, zrobić wynik, wypłacić wszystko, i dać Modom do wglądu. I tutaj nie możliwości oszukiwania w ogóle. A jak ktoś nie chce się zweryfikować, niech ma do tego prawo, ale niech wszyscy wiedzą, że to dla niego to taki problem.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

mistic
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mistic »

Nie ma się już chyba nad czym zastanawiać Cyb już wszystko dokładnie opisał.
Ja to wyobrażam sobie tak :
1.Szkolenia ogólne nt forex
przedstawienie zakresu zagadnień jakie będzie obejmować.Czas trwania.Metoda kontaktu(zdalnie czy face to face) no i cena.
2.Systemy manualne + szkolenie.
konto real z historia minimum 50 trejdów.Hasło inwestora na okres: piątek po zakńczeniu sesji do niedziali otwarcia sesji( jak Cyb zauważył w innym przypadku ktoś mógłby kopiować trejdy takiego super systemu za darmo)
Czas przeznaczony na to szkolenie.Metoda kontaktu.Oczywiście szkolenie live na koncie REAL.Cena
3 .EA tutaj chyba jest wszystko jasne
Przed każdym tematem powinno widnieć czy jest to 1 ,2 lub 3.

Co wy macie z tym myfxbook.Przecież ktoś już napisał że można to sfałszować.
Nigdy nie widzieliście konta demo które na myfxbook było kontem real

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Jako że wyraz "rating" jest ostatnio na czasie,może coś w tym kierunku?

Stworzyć podstawowe kryteria jakie trzeba spełnić,i odpowiednio nagradzać literkami.
A w przypadku kogoś bardzo podejrzanego w opisie np . "!!!" i była by to osoba która nie chce w żaden sposób się zweryfikować,na którą trzeba uważać.

Przykładowo,3 literki.
pierwsza odpowiedzialna za weryfikacje konta,jeżeli spełni wszystkie warunki,i założmy test będzie obejmował ustalony przedział czasowy to literka :A.
Jeżeli czas będzie krótszy,to :a .Itp.
druga(nie mam pomysłu)
trzecia -za opinie użytkowników,ze stażem np nie krótszym niż pół roku.I podobnie jak wyżej,jeżeli np powyzej 30 klientów to A,jak powyzej 20 a..itd.

W prosty sposób można by mieć klarowną opinię,na podstawie "czy szkolący zarabia,jakie są opinie,itd.".

Oczywiście wiąże się to ze zbieraniem wszystkiego w całość,ale myślę że userzy też by pomogli,w końcu są tacy aktywni jak chodzi o tematy szkoleń :)

zicmar
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zicmar »

Witam,
dzisiaj bede bardzo grzeczny, bo Główny Mod Tig aż przebiera nogami zeby mi bana dowalić :wink:
Cieszę się, że moja oferta juz przeszła ta rewolucyjną weryfikację, bo 2 Modów testowało ten system i moje szkolenia i opinie były pozytywne :wink:
To tak pół zartem, pół serio.
Czy nie sadzicie, że wkraczacie z ta weryfikacją w niebezpieczną sferę?
Cos mi to przypomina inne wryfikacje w trochę szerszym zakresie i w innej skali...
Jedynym zweryfikowanym systemem na tym forum jest PA, dlaczego?
Bo pod różnymi postaciami występuje wszędzie, ale..... czy to oznacza, że jest najlepszy? Niekoniecznie, tyle tylko, że w tym momencie stanie sie na tym forum bardzo mocno uprzywilejowany, ja np. mam duże watpliwosci.....
A co w tym wypadku z innowacyjnymi systemami, które moga być ok., tak jak np. mój system przez skromność wspominając....
:wink:
Czy nie uważacie, że mamy wolny rynek a próby usystematyzowania tego i ubrania w ciasne reguły zaprzecza zasadom wolnej konkurencji?
Ja sie nie martwie, bo zgodnie z tym co pisałem powyżej, ta weryfikacje moim zdaniem przeszedłem pozytywnie :wink:
Prawdopodobnie............., przynajmniej tak mi sie wydaje :D
Następna kwestia i w tym przypadku mam watpliwosci co do tego czy moge spac spokojnie czy też martwić sie, że jednak tego glejtu nie dostałem :cry:
Z jakiej racji ktoś ma grzebać w moim rachunku real !!!!
Czy to nie jest naruszenie mojej prywatności i narażenia mnie na straty, gdyz udostepniam hasło i login do realnego rachunku?
Dla mnie to jest tak, jakbym sie wystawiał na odstrzał, bierzesz Cyb NA SIEBIE ODPOWIEDZIALNOŚĆ , jak Ci podam te dane a w miedzyczasie ktos mi wyczyści rachunek?
Reasumując, Szanowni Modzi zajmijcie sie moim zdaniem zwalczaniem chamstwa, spamów, nietolerancji na tym forum, a wolny rynek zostawcie wolnemu rynkowi, on najlepiej zweryfikuje wszelkie wątpliwości :wink:

Pozdrawiam

Zicmar

Ps. UFFFF, ale sie nameczyłem kasując wszystkie wulagaryzmy :wink:
Naucz się jak działają średnie a wtedy zrozumiesz zachowanie ceny

Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Archanioł »

zicmar pisze:Czy to nie jest naruszenie mojej prywatności i narażenia mnie na straty, gdyz udostepniam hasło i login do realnego rachunku?
zicmar pisze:jak Ci podam te dane a w miedzyczasie ktos mi wyczyści rachunek?
Chodzi o hasło inwestora, a nie tradera. Jak niby może Ci wyczyścić rachunek?
Zresztą z demo i tak nie można wypłacać :d

mistic
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mistic »

zicmar pisze:Czy nie uważacie, że mamy wolny rynek a próby usystematyzowania tego i ubrania w ciasne reguły zaprzecza zasadom wolnej konkurencji?
Ja sie nie martwie, bo zgodnie z tym co pisałem powyżej, ta weryfikacje moim zdaniem przeszedłem pozytywnie :wink:
Prawdopodobnie............., przynajmniej tak mi sie wydaje :D
Następna kwestia i w tym przypadku mam watpliwosci co do tego czy moge spac spokojnie czy też martwić sie, że jednak tego glejtu nie dostałem :cry:
Z jakiej racji ktoś ma grzebać w moim rachunku real !!!!
Czy to nie jest naruszenie mojej prywatności i narażenia mnie na straty, gdyz udostepniam hasło i login do realnego rachunku?
Dla mnie to jest tak, jakbym sie wystawiał na odstrzał, bierzesz Cyb NA SIEBIE ODPOWIEDZIALNOŚĆ , jak Ci podam te dane a w miedzyczasie ktos mi wyczyści rachunek?
Reasumując, Szanowni Modzi zajmijcie sie moim zdaniem zwalczaniem chamstwa, spamów, nietolerancji na tym forum, a wolny rynek zostawcie wolnemu rynkowi, on najlepiej zweryfikuje wszelkie wątpliwości :wink:

Pozdrawiam

Zicmar

Ps. UFFFF, ale sie nameczyłem kasując wszystkie wulagaryzmy :wink:

:shock: co Ty piszesz? jakie straty?
.Niby w jaki sposób ktoś ci te pieniądze wykradnie z konta :lol: Poza tym jest napisane że to ma być konto pokazowe REAL do celów szkoleniowych i nie musi być na nim milionów :lol:

Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Archanioł »

zicmar pisze:Czy nie uważacie, że mamy wolny rynek a próby usystematyzowania tego i ubrania w ciasne reguły zaprzecza zasadom wolnej konkurencji?
zicmar pisze:wolny rynek zostawcie wolnemu rynkowi, on najlepiej zweryfikuje wszelkie wątpliwości
Ale przecież nikt by Cię nie zmuszał do niczego. Po prostu osoba, która dobrowolnie by się poddała takiej weryfikacji mogłaby liczyć na umieszczenie w specjalnym dziale, a co za tym idzie miałaby najprawdopodobniej dużo więcej klientów niż osoby niezweryfikowane.

Moim zdaniem inicjatywa Cyb-a jest bardzo słuszna, pod warunkiem, że wszyscy szkolący będą traktowani tak samo i nie będzie tak, że niektórzy dostaną się na taką listę "z automatu" tylko np dlatego, że mają długi staż na forum, są MOD-ami, kolegami MOD-ów itp

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Moim zdaniem i tak lepszy myfxbook niż opinia "moda", czysta klarowna przejrzysta opcja do wglądu dla wszystkich bez podawania haseł itp bez jakiś ingerencji czy komisji weryfikacyjnej.

Prosta czysta zasada, chcesz reklamować szkolenie obowiązkowo link do myfxbooka z przynajmniej 3 miesięczną historią

Tak samo jak myfxbooka można zmanipulować moda :p
Ostatnio zmieniony 25 lis 2011, 13:47 przez Ink., łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

zicmar pisze: Czy nie sadzicie, że wkraczacie z ta weryfikacją w niebezpieczną sferę?
Oj Zbyszek Zbyszek... ;-)
Nie, nie jest to żadna niebezpieczna strefa. Poza tym po to jest ta dyskusja aby dojść do jak najbardziej sensownego rozwiązania. Bez krzywdzenia nikogo, ani faworyzowania nikogo ( poza oczywiście osobami które chciałyby wykazać konto real ).
zicmar pisze: Jedynym zweryfikowanym systemem na tym forum jest PA, dlaczego?
Bo pod różnymi postaciami występuje wszędzie, ale..... czy to oznacza, że jest najlepszy? Niekoniecznie, tyle tylko, że w tym momencie stanie sie na tym forum bardzo mocno uprzywilejowany, ja np. mam duże watpliwosci.....
A co w tym wypadku z innowacyjnymi systemami, które moga być ok., tak jak np. mój system przez skromność wspominając....
Nie miałem na myśli żadnego systemu pisząc tą propozycję. A nawet myślałem o takiej sytuacji jak Twoja. Dlatego też odszedłem od pomysłu aby na forum widniały TYLKO zweryfikowane oferty, na rzecz pomysłu aby oferty zweryfikowane były w znaczący sposób wyróżnione.
zicmar pisze: Czy nie uważacie, że mamy wolny rynek a próby usystematyzowania tego i ubrania w ciasne reguły zaprzecza zasadom wolnej konkurencji?
Tak jak pisałem wyżej - nie chcę nikomu zabraniać się reklamować. Ale ilość wciskanego gówna ( za przeproszeniem ) w tej dziedzinie jest tak duża że aż szok.
Na dodatek sytuacja jest dość ciężka. Bo osoba spoza świata Fx nie ma nawet minimalnej szansy na zweryfikowanie czy dane szkolenie jest cokolwiek warte czy też nie.
W ciągu roku słyszę o co najmniej 40-50 osobach które zostały zrobione w balona na kilka tyś PLN od sztuki. A nawet się tym nie interesuję. Proceder moim zdaniem jest o wiele wiele większy.

zicmar pisze: Czy to nie jest naruszenie mojej prywatności i narażenia mnie na straty, gdyz udostepniam hasło i login do realnego rachunku?
Nie ma mowy o naruszeniu prywatności. To osoba szkoląca chce pozyskać klientów, a nie odwrotnie. Zanim coś dostanie, musi coś dać. Czy poszedłbyś na kurs prawa jazdy gdyby ktoś odmówił podania Ci swoich danych ? Albo powiedział że nie pokaże swojego prawa jazdy bo co Cię to obchodzi ?
A hasło inwestora nie pozwala dokonać jakichkolwiek zmian w rachunku.
No i nikt nie każe dawać głównego konta.
Nie rozczulajmy się za bardzo - szkolenie to interes. Trzeba traktować to poważnie.
zicmar pisze:
Pozdrawiam

Zicmar
Pozdrawiam

Piotr

;-)

Dodano po 1 minutach:
Ink. pisze:Moim zdaniem i tak lepszy myfxbook niż opinia "moda", czysta klarowna przejrzysta opcja do wglądu dla wszystkich bez podawania haseł itp bez jakiś ingerencji czy komisji weryfikacyjnej.

Prosta czysta zasada, chcesz reklamować szkolenie obowiązkowo link do myfxbooka z przynajmniej 3 miesięczną historią

Tak samo jak myfxbooka można zmanipulować moda :p
Dlatego propozycja udostępnienia hasła inwestora na weekend jest opcją lepszą.
Nikt nie zarzuci że MOD jest w spisku. A myfxbook jest tak wiarygodny jak nasi politycy - czyli na poziomie zero.

ODPOWIEDZ