Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Tak, Dukascopy Europe. Może dlatego, że ja już zgłaszałem nieciągłość danych na wykresie, więc poprawili :->
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... p?id=53183

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

Gold

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

Okno hossy zdobyte w stylu szokującym!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Yawlarutan
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Yawlarutan »

Rzutem na taśmę :). Faktycznie warto obserwować ten poziom, może nadal służyć jako silne wsparcie - kolejne setupy jak ten z 25 sierpnia albo 1 listopada byłyby wielce pożądane ;).
Keep it simple, stupid.

pablo101
Gaduła
Gaduła

Re: Gold

Nieprzeczytany post autor: pablo101 »

zbyszek_w pisze:Okno hossy zdobyte w stylu szokującym!
Ale poszło !! heheh :lol:

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

AUDCHF

Ten tydzień w sensie osobistej gry na forex miałem bardzo zły.
Jak Nial Fuller pisze , łatwo się nabiera złych nawyków (habits) na forex, a trudno je zwalczyć. Otóż, dawne nawyki zaatakowały i poniosłem spore straty...

A jednak.. byłą jedna analiza , i decyzja inwestycyjna, z której jestem zadowolony.
Analiza sprzed tygodnia wskazywała , że doji wysokiej fali na wykresie tygodniowym znajduje się w ciekawym miejscu i możliwe są kłopoty.
I pachnie na odległość tymi kłopotami, a to jedyna pozycja zyskowna w tym tygodniu :oops:

Daje dwie odsłony tej analizy - wykres tygodniowy i dzienny.
Wykres tygodniowy sygnalizuje, że świeczka z tego tygodnia pokazuje narastającą siłę sprzedających, a wykres dzienny pokazuje pojawienie się na wykresie z dzisiaj kolejnej formacji objęcia bessy...
Jest to tym bardziej znaczące, że te kłopoty wystąpiły na byczym rynku, a mianowicie, AUD dynamicznie zyskiwał do dolara osiągając najwyższe poziomy od paru miesięcy. A co się stanie na tej parze, że nastąpi zwrot na AUDUSD?
Może być ciekawie... , ale oczywiście nic pewnego..

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

GBPUSD

Dwa tygodnie temu sceptycznie wypowiadałem się na temat obronnej świecy - doji na wykresie GBPUSD. Zestawiałem wykres tygodniowy z dziennym i na tygodniowym sugerowałem, że obronne świece , jedna sprzed 2 tygodni, a druga sprzed pary miesięcy nie są takiej samej siły, bo mają inną strukturę (ta sprzed 2 tygodni miała malutki obronny pin).
Okazało się, że... myliłem się całkowicie i nie doceniłem jednej z najlepszym okazji inwestycyjnych w przeciągu kilku ostatnich miesięcy.

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

Frank to franc?

Jak patrzę na pary z Frankiem szwajcarskim coraz bardziej wydaje mi się, że frank może nieźle dać zarobić. Pamiętamy dobrze, że parę miesięcy temu bank Szwajcarii osłabił swoją walutę i mamy na wykresach charakterystyczne mega młoty, świece itp.. Ale kurz bitewny opadł i dalej wydaje się, że to dość mocna waluta. Radzę spojrzeć na wykres JPYCHF, gdzie widać, że chyba dno uklepane..

Wracam do ulubionej pary AUDCHF i faktycznie pojawiło się niebezpieczeństwo uformowania obronnego młota, więc... mamy stan niepewności.
Na forex -- nic nie jest pewne, a tylko prawdopodobne...

$aymon
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: $aymon »

Podoba mi się Twój styl gry. Myślę że będę często zaglądał do tego wątku.
8)
Mechaniczny trader.

pablo101
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pablo101 »

$aymon pisze:Podoba mi się Twój styl gry. Myślę że będę często zaglądał do tego wątku.
8)
PA :D :!:

$aymon
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: $aymon »

pablo101 pisze:
$aymon pisze:Podoba mi się Twój styl gry. Myślę że będę często zaglądał do tego wątku.
8)
PA :D :!:
Tyle już wiem. Bardziej chodziło mi o długoterminową grę. Zauważyłem że im szybciej gram tym szybciej tracę. Więc może trzeba zacząć grać w takim właśnie stylu. Może przestanę tracić. A kto wie , może nawet zarabiać. :wink: :D
Mechaniczny trader.

ODPOWIEDZ