Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
pablo101
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pablo101 »

$aymon pisze:
pablo101 pisze:
$aymon pisze:Podoba mi się Twój styl gry. Myślę że będę często zaglądał do tego wątku.
8)
PA :D :!:
Tyle już wiem. Bardziej chodziło mi o długoterminową grę. Zauważyłem że im szybciej gram tym szybciej tracę. Więc może trzeba zacząć grać w takim właśnie stylu. Może przestanę tracić. A kto wie , może nawet zarabiać. :wink: :D
Osobiście gram na TF 1H(bardzo sporadycznie), 4H, 1D. Zaczynałem od 5min a nawet 1min ale według mnie na tak niskich TF-ach za dużo i za szybko wszystko się dzieje i dla mnie była to tylko strata pieniędzy :? Nie mówię ,że nie można tak grać. Są tacy którym to odpowiada, ale od kiedy wskoczyłem na TF 1D naprawdę mam czas na podjęcie decyzji, przeanalizowanie wykresu itd..
Robię 5-10 transakcji/mies i jest naprawdę dobrze :)

Erykos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Erykos »

Oczywiście. Granie na niskich TF przez początkujących może zrazić do forex. To jest taka normalna ludzka chciwość. Szybki TF= szybko zarobię. Lecz niestety jest inaczej. A tak, mam co godzinę, czy co cztery godziny nową świecę i mam czas na analizy.

$aymon
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: $aymon »

I dokładnie z takich samych powodów pasuję do waszego grona. :D

A pro po . Jak już uda mi się zająć przyzwoicie pozycje, to mam problem z jej opuszczeniem. Bynajmniej jakimś intratnym . I taka przykładowa ( jak uda mi się wstawić wykres. :-D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Mechaniczny trader.

pablo101
Gaduła
Gaduła

$aymon pisze:I dokładnie z takich samych powodów pasuję do waszego grona. :D

A pro po . Jak już uda mi się zająć przyzwoicie pozycje, to mam problem z jej opuszczeniem. Bynajmniej jakimś intratnym . I taka przykładowa ( jak uda mi się wstawić wykres. :-D
Ja zagrałbym to tak:
1. Pierwszy TP ustawiam w najbliższym miejscu konsolidacji ( w tym przypadku na 83.45 - tu wychodzę z połową swojego zlecenia
2. Następnie przenoszę SL na BE ( miejsce wejścia )
3. Potem szukam kolejnego miejsca konsolidacji, poziomu, w tym przypadku pewnie byłoby to 83.20
Gdybym wytrzymał do miejsca 82.95 - napewno zamykam pozostałą część.
To tylko moj plan na tą grę. Proszę się tym nie sugerować :wink:
A tak wogóle to dla mnie nie było sygnału wejscia w miejscu w którym Ty zagrałeś. Ja czekam na poziom, nastepnie pin bar, engolfing, dyweregencję, fibsy itd..... i oczywiście zawsze staram się grać z trendem. :)
Pozdrawiam!! Samych dobrych zagrań życzę!!!!!

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

CHFJPY

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

Zrealizowałem już 100 pipsów zysku, ale chce kupować franka dalej.
Wykres tygodniowy pokazałem wcześniej, wsparcie nieźle obronione.
Teraz na dziennym chce wskazać nie znana powszechnie, ale interesującą formacje trzech żołnierzy.. oznaczającą przewagę strony posiadającej żołnierzy.. :lol:
Jak dla mnie mamy kilka sygnałów kupna!

Awatar użytkownika
Yawlarutan
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Yawlarutan »

Na USD/JPY tworzy się ładny pinbar na wsparciu. Niepokoi tylko ta konsola 30 pipsów wyżej...
Keep it simple, stupid.

ko801
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ko801 »

Yawlarutan na W1 jest pin bar na sell zgodny z trendem W1 na D1 masz konsole. Jesli w kolejnych dniach wybije wsparcie to poleci na dół.

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

CHFJPY

Po wczorajszym wybiciu , mamy korektę, ale jest szansa uformowania świecy inside bar. Zobaczymy. Dalej chcę tu mieć długie pozycje.

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

Gold

Złoto mocne, brak sygnałów..
Ale zbliżamy się do ważnych poziomów i jakiś sygnał PA może dać okazję do krótkiej pozycji. Poza rynkiem

pablo101
Gaduła
Gaduła

Cześć.
Panowie warto obserwować AUD/USD. Mocny poziom 1,07 - czekam i obserwuję. Liczę na sygnał na shorta. Jeżeli przebije poziom 1,078 nalezy szukać longa - w tym przypadku ma szanse nawet na 1,1.
Takie moje dywagacje nt. tej pary :oops:

ODPOWIEDZ