Jeśli to prawda to w hu.jdemotywującabrother pisze:Demotywująca wiadomość
Price Action - Asmodeus8 Journal
PostWysłany: Nie 29-05-2011, 0:59 Temat postu: Zacytuj zaznaczone [Zgłoś ten post do moderatora]
FxDemon napisał:
Asmo - kiedy wydasz ebooka ?
Nie mam pojęcia, zawsze znikam na jakiś czas jak ktoś zadaje mi to pytanie Smile Nie chce mi sie powiem szczerze ostatnio, wyszło słonce to latam jak kot z pęcherzem. Trzeba pewnie będzie usiąść na dupsku i sklecić cos mądrego.
To przed ostatni Post Asmo, nie zapowiadało sie na tak nagłe ucięcie wszystkiego. Raczej FX nie jest tego powodem
FxDemon napisał:
Asmo - kiedy wydasz ebooka ?
Nie mam pojęcia, zawsze znikam na jakiś czas jak ktoś zadaje mi to pytanie Smile Nie chce mi sie powiem szczerze ostatnio, wyszło słonce to latam jak kot z pęcherzem. Trzeba pewnie będzie usiąść na dupsku i sklecić cos mądrego.
To przed ostatni Post Asmo, nie zapowiadało sie na tak nagłe ucięcie wszystkiego. Raczej FX nie jest tego powodem
Asmo
Chłopaki, mi też jest przykro, że Asmo zniknął, ale proponuję, byśmy te forum prowadzili merytorycznie, z zaangażowaniem i w duchu PA.
Innymi słowy, sugeruję byśmy zostawili Asmo w spokoju na forum, ewentualnie próbowali pisać na priv.
Ja chyba tez napiszę i zapytam.
Jeżeli ktoś lubi filmiki video to polecam j, jak zwykle filmiki Nialsa Fullera.
Oto z dzisiaj na temat sytuacji na parze AUDUSD
http://www.learntotradethemarket.com/tr ... aily-chart
Innymi słowy, sugeruję byśmy zostawili Asmo w spokoju na forum, ewentualnie próbowali pisać na priv.
Ja chyba tez napiszę i zapytam.
Jeżeli ktoś lubi filmiki video to polecam j, jak zwykle filmiki Nialsa Fullera.
Oto z dzisiaj na temat sytuacji na parze AUDUSD
http://www.learntotradethemarket.com/tr ... aily-chart
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Możesz mieć rację.kupidyn pisze:skoro porzucił:
forum
swoją stronę internetową
profil na facebooku poświęcony forexowi
twittera forexowego
to można wyciągnąć wnioski że rzucił to w diabli
/chyba że jakieś klopoty zdrowotne ma albo coś, ale wszystko się sprowadza do tego, że na stronach o tematyce forexowej go nie widać/

Chyba że nagle w jeden dzień mu się odechciało i nagle rzucił wszystko na raz.
W co raczej wątpię.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
NZDUSD
Nie jestem już zwolennikiem grania w oparciu o formacje harmoniczne, ale wykres dzienny NZDUSD jest ciekawy, bo NZD zbliża się do istotnych oporów wobec USD:
1. obecny poziom - okolice 0,8050 gdyby zadziałał (a się na to nie zanosi) byłby formacją gartleya.
2. poziom 0,8150, gdyby zadziałał mógłby być interpretowany jako formacja nietoperza, a miejsce było jeszcze bardziej interesujące.
3. Oczywiście poziom 0,8250 zapowiada się na poważny opór.
A więc -- obserwuję i jak "snajper" czekam na okazję...
Ciekawe jest to, ze tym razem rajd par AUDUSD i NZDUSD nie idzie w parze z EURUSD i GBPUSD. Dwie pierwsze pary docierając do istotnych oporów wobec dolara, a dwie pozostałe szurają jajami po dnie najbardziej sprawdzonych wsparć i nie potrafią (póki co) od nich odskoczyć na bezpieczną odległość.
Rodzą się więc następujące pytania:
1. co sie stanie z EURUSD i GBPUSD jak SiP500 zacznie spadać (np. od poziomu 1.320) i wraz nim AUDUSD i NZDUSD?
Podsumowując -- jakiś ruch na dolarze się szykuje. Raczej bardziej należy się liczyć z gwałtownym umocnieniem dolara , przebiciem wsparć na EURUSD i na edku oraz kolejnej fali spadkowej (może zasadniczej?) na AUDUSD i NZDUSD..
1. obecny poziom - okolice 0,8050 gdyby zadziałał (a się na to nie zanosi) byłby formacją gartleya.
2. poziom 0,8150, gdyby zadziałał mógłby być interpretowany jako formacja nietoperza, a miejsce było jeszcze bardziej interesujące.
3. Oczywiście poziom 0,8250 zapowiada się na poważny opór.
A więc -- obserwuję i jak "snajper" czekam na okazję...
Ciekawe jest to, ze tym razem rajd par AUDUSD i NZDUSD nie idzie w parze z EURUSD i GBPUSD. Dwie pierwsze pary docierając do istotnych oporów wobec dolara, a dwie pozostałe szurają jajami po dnie najbardziej sprawdzonych wsparć i nie potrafią (póki co) od nich odskoczyć na bezpieczną odległość.
Rodzą się więc następujące pytania:
1. co sie stanie z EURUSD i GBPUSD jak SiP500 zacznie spadać (np. od poziomu 1.320) i wraz nim AUDUSD i NZDUSD?
Podsumowując -- jakiś ruch na dolarze się szykuje. Raczej bardziej należy się liczyć z gwałtownym umocnieniem dolara , przebiciem wsparć na EURUSD i na edku oraz kolejnej fali spadkowej (może zasadniczej?) na AUDUSD i NZDUSD..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wszystko przez FxDemondaromanchester pisze:Ostatnie jego logowanie na forum 29 maja 2011

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... start=1980
Spiesz się powoli.