Mamy dwie a właściwie trzy możliwości:
-Cena rośnie więc możliwa jest realizacja scenariusza nr 1
-Cena spada więc rozważam drugą możliwość
-Cena konsoliduje? więc mnie to już nie interesuje! Ooo... nawet mi się zrymowało

OK! Więc przyjrzyjmy się szerzej temu. AUDCAD od dwóch lat jest w silnym trendzie WZROSTOWYM.Pełnomocnik pisze:natomiast na drugim (zakładając ze motylek to korekta zatem zwiastun kontynuacji trendu) to w tym przypadku motyl powinien byc ,,odwrotny,, skoro jak widać na screnie tendencja jest down..
A więc:.....Jeżeli potraktujemy formację HT jako zwiastun kontynuacji trendu (choć ja nie podzielam takiego poglądu), to w przykładzie nr 2 (czerwony motyl) znajduje się ona na końcu korekty w trendzie wzrostowym. Więc... Stosując takie założenie, przykład nr 2 powinien być bardziej prawdopodobny. Choć jak napisałem wcześniej, mnie nie obchodzi który z przykładów jest bardziej prawdopodobny tylko to, który z nich się zrealizuje i dlatego dla obu z nich wyznaczyłem najbardziej prawdopodobne punkty zwrotne. W obu przykładach punkty D formacji HT pokrywają się dokładnie z bardzo mocnymi S/R. Jak dla mnie, to wystarczy.