Price Action - Asmodeus8 Journal
to co ja napisałem to nie jest idealny trade z mojej strony, jest wiele mankamentów, których lepiej aby nie było.
Jeżeli chodzi o Twój zrzut to faktycznie ciężko im się przebić przez to. Ogólnie sytuacja nie jest klarowna, weszli w taką małą konsolę. Ale ja z reguły wzoruję się na interwale z D1 tam mimo wszystko mieliśmy młotek, engolfing oraz średni PB. Chociaż dopóki nie przebiją PB nie powinienem wchodzić.
Ale mimo to i tak wszedłem w longa
i średnio to widzę.
Takie życie
Jeżeli chodzi o Twój zrzut to faktycznie ciężko im się przebić przez to. Ogólnie sytuacja nie jest klarowna, weszli w taką małą konsolę. Ale ja z reguły wzoruję się na interwale z D1 tam mimo wszystko mieliśmy młotek, engolfing oraz średni PB. Chociaż dopóki nie przebiją PB nie powinienem wchodzić.
Ale mimo to i tak wszedłem w longa

Takie życie

„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
- Pełnomocnik
- Pasjonat
Cześć mufant Nooo... nie do końca na dobre. wkrótce znowu zniknę na dwa może trzy tygodnie. Ale co zrobić... taka praca.Mufant pisze:Witaj commax
wróciłeś na dobre?
Ciekawie wygląda AUDCAD.
Jeżeli pójdzie na północ to prawdopodobieństwo reakcji ceny w tym miejscu jest duuuuże!
A więc... obserwujemy.

A co jeśli pójdzie na południe???
Na tym właśnie polega ciekawostka z AUDCAD. Jeśli pójdzie na południe to też możemy wyznaczyć miejsce gdzie prawdopodobieństwo ruchu jest wyższe niż gdzie indziej.

Edit: W tym drugim przypadku jest oczywiście target nr 3 na 261.8 fibbs i to najmocniejszy. Tam stawiam swoje ZO.
Niech Price Będzie z Wami
Ostatnio zmieniony 15 lis 2011, 18:14 przez commax, łącznie zmieniany 1 raz.
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly
- Pełnomocnik
- Pasjonat
- Pełnomocnik
- Pasjonat