Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Johnny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Johnny »

Cześć.
To E/U odbiło się nie tylko na Tobie :cry:
Chociaż ja psychologicznie się załatwiłem dodając co kawałek wzrostu zlecenie sprzedaży i licząc na korektę, że choć trochę (a może całość) odrobię na spadku od tych wzrostów, jak ten cały wzrost upadnie(zaczną TP strzelać na spadku), a dlaczego, tak zrobiłem, chyba nagle E/U zmieniło trend z bocznego na niższych TF (do którego zdąrzyłem się przyzwyczaić) na wzrostowy. Jak już nie miałem ochoty za bardzo co dodawać to świece skoczyły z podwójną prędkością i 2/3 depozytu w d.... , bolało(boli) jak cholera.
Jak to w teorii jest łatwo, a realnie ciężko...
Łamię zasady o których tu uczyłem się i pisałem czasami też.
Myślę że złamałem wszystko o czym pisał J16 w Jego materiałach edukacyjnych.
Trochę odbiegłem od tematu bo PA nie stosowałem akurat do tych zagrań, ale ten journal prawie od zawsze miał wątki poboczne, myślę że akurat Wy mi to wybaczycie, że daję takie OT.
Co tam Zbychu u Ciebie stosujesz PA cały czas?
Czerwinek co to znaczy dzieje się najgorsze z ASMO?
Pozdrawiam.

Johnny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Johnny »

Cześć Sob.
jesteśmy w górnym zakresie wykupuienia
To chyba nie ma za dużo wspólnego z PA :wink:
Na H4 jest dywergencja i PB za to na W1 jest mocny trend przeciwny do tych sygnałów.
Ta strefa pomiędzy S/R, które zaznaczyłeś to jeden z najmocniejszych Pivotów na tej parze patrząc historycznie, a co zrobi cena to się okaże za jakiś czas.
Poprawcie mnie chłopaki jakby co szczególnie patrząc na mój powyższy post.
Pozdrawiam :oops:

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

sob pisze:Witam .
GBPUSD prawdopodobnie ruch korekcyjny do góry kończy się , aktualnie ztrzymaliśmy się na linii S/R w rejonie 1.6130, obszar ten jest zarazem zniesieniem Fibo 61,8% poprzedniego impulsu.Na stochasticu co prawda nie ma dywergencji ale jesteśmy w górnym zakresie wykupuienia. Jeśli żle to interpretuję proszę o grzeczne poprawienie mnie bo jest to mój pierwszy post.
Cześć.
Poziom jest bardzo dobry, gdyż mamy opór z W1. Ale byłoby zarąbiście jakby tutaj nie D1 lub nastęnym W1 powstał PB, który dałby sygnał do sprzedaży, więc należy czekać na potwierdzenie.
Johnny pisze:Czerwinek co to znaczy dzieje się najgorsze z ASMO?
Wiesz nie wiem:)
Ale może wyzerował konto i dał sobie spokój z FX (w co nie wierzę:) )
lub wiesz w anglli były zamieszki więc mogło mu się coś stać (ale w to również nie wierzę :) )
Ale ogólnie chciałbym dowiedzieć co się z nim dzieje.
Chyba, że nakosił kupę kasiory i siedzi już w ciepłych krajach i ma nas gdziś (ale w to również nie wierzę :), bo raczej by się odezwał :

Pozdrawiam
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

Johnny pisze:Cześć. (...).
Co tam Zbychu u Ciebie stosujesz PA cały czas?
Pozdrawiam.
Cześć Johny,

przykre, że rynek cię zmylił i że przytrafiła ci się znaczna strata.
U mnie jest podobnie. Po kilku bankructwach na forex , gram głównie na gpw, by odzyskać kapitał.

Na forex mam malutkie konto i próbuję różnych strategii MM (nie chcę się rozpisywać) oraz grania (głównie skalping), które nie ma wiele wspólnego z PA, choć bazuje na świecach japońskich. W czwartek, w czasie szalonego rynku, zgubiłem i rozum i dyscyplinę i nawet te malutkie konto stanęło na granicy zniszczenia. Ratowałem się przeciwstawnymi kontraktami na wysokich poziomach i zobaczymy czy uda mi się jakoś z tego wyjść (najbardziej dała popalić para USDCAD, gdzie bardzo mnie zmyliła biała świeca z formacji motyla, kupowałem na korekcie, a tam rynek wpadł w przepaść i dupa)..
W celach edukacyjnych tłumaczę na polski artykuły Nial Fullera, a na gpw idzie mi znacznie lepiej.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
murdock
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: murdock »

zbyszek_w pisze:bardzo mnie zmyliła biała świeca
zrezygnuj ze świec jeśli przez nie przegrywasz
zbyszek_w pisze:na gpw idzie mi znacznie lepiej
procentowo czy kapitałowo? bo na gpw nie ma lewara i trzeba grać znacznie większymi stawkami żeby coś ugrać.; btw ostatnio takie chwiejne czasy na naszym podwórki i zarabiasz ,więc może lewar Ci nie służy tutaj ?

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

murdock pisze:
zbyszek_w pisze:bardzo mnie zmyliła biała świeca
zrezygnuj ze świec jeśli przez nie przegrywasz
zbyszek_w pisze:na gpw idzie mi znacznie lepiej
procentowo czy kapitałowo? bo na gpw nie ma lewara i trzeba grać znacznie większymi stawkami żeby coś ugrać.; btw ostatnio takie chwiejne czasy na naszym podwórki i zarabiasz ,więc może lewar Ci nie służy tutaj ?

Ze świec nie zrezygnuję nigdy, świece cenię nawet więcej niż ulicę Sezamkową i Misia Koralgora...:lol:

Na gpw - procentowo i kapitało.?? Hmm. Stosunek obecnie zainwestowanych pieniędzy forex/gpw wynosi u mnie 1/100. Specjalizuję się na kilku wybranych spółkach, gdzie założyłem koniec bessy z powodu fundamentów i wykresu (wybicia z klinów zniżkowych, budowanie spodków, ceny najniższe w historii itd.. Małe spółki są już 5 lat w bessie, może starczy? :roll:

Lewar na forex na pewno mi szkodził i dobił na własne życzenie. Ale to już było.. lekcję wziąłem, mniej ryzykuję. Jak już będę taki mądry, by tu wygrywać - lewar pomoże -- będę bogaty, za samo otwarcie drzwi - będę płacił 200 złotych, a za okazanie szacunku przez godzinę może dam 500... 8)

sob
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: sob »

Przespałem zjazd na GBPUSD. Cena jest aktualnie na dolnej linii kanału wzrostowego , zarazem na linii S/R ale czy ją przebije i poleci w dół to się dopiero okaże.
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

sob
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: sob »

EurUsd doszło do zniesienia 61,8% poprzedniego ruchu wzrostowego w rejonie którego jest również linia s/r

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

EURUSD

sob

Faktycznie, jakby EURUSD obronił ten poziom, może zbuduje sobie jakąś formację harmoniczną, bo tu prędzej się zapowiada jakiś czas konsolidacji, niż powrót do trendu spadkowego.. Scenariusz formacji harmonicznej (np. Gartleya) polegałby na zbliżeniu się ceny do okolic 1.4100 i pogłębieniu spadków w okolice 78,2 zniesienia.. W każdym razie właśnie ten scenariusz wstępnie zakładam jako najbardziej prawdopodobny.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Wszystko zgodnie z planem :)

ODPOWIEDZ