Price Action - Asmodeus8 Journal
pewnie pinbar linia oporu i fibo jak widac na obrazku;)
wiem ze to nie takie latwe, ale jak w szachach najlepiej uczyc sie na porazkach, dla wszystkich bedzie lepiej jak zaczniemy wrzucac troche przegranych tradow, pewnie zaczne ja;)
wiem ze to nie takie latwe, ale jak w szachach najlepiej uczyc sie na porazkach, dla wszystkich bedzie lepiej jak zaczniemy wrzucac troche przegranych tradow, pewnie zaczne ja;)
Trzeba określić cele I zrobić to mądrze,To do czego dążę to sława i pieniądze,Chce mieć tak jak książę:Posiadłość i pałac,Własną podobiznę w skałach,Tak jak prezydenci w Stanach ,Spędzać życie na muzyce i niekończących balach,
Asmo możesz napisać na podstawie jakich czynników wchodziłeś?asmodeus8 pisze:EUR/CAD
Pin był fajny kilka dni temu tylko szkoda, że nie zielony oraz fibo 50%, czy poza tym czymś innym jeszcze się kierowałeś?
6 dni temu był engoulfing na shorta więc wygląda to na jakąś konsolidację.
Drugie moje pytanie czy przerzuciłeś się na krótsze zagrania? Bo w tamtym roku pamiętam jak miałęś trady po 400-500 pipsów jechałeś na fali, a teraz czesto bierzesz po 100-150 pipek.
Zmieniłeś jakoś taktytkę czy rynek jakoś zmusza i nie daje więcej ugrać wg Ciebie
(oczywiście każdy chciałby podczas zagrania zabierać ponad 100pipsów i jest to super wynik, tylko pamiętam właśnie jak w tamtym roku brałeś grube zagrania, stąd tak mi naszedł pomysł na zadanie pytania

Pozdrawiam
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
Co myślicie o parze EUR/GBP:
Dwa dni temu engoulfing, dzisiaj fajny pin bar, dywergencja również jest.
Za przemawia, że widać, że to miejsce to dosyć mocny opór, minusem wydaje się tutaj szybkie problemy jakie cena może napotkać na poziomie ok 0.8520, jednak engoulfing i pinbar na jednym poziomie mogą zapowiadać, że jednak cena może pociągnąć sporo do góry.
Myślę, że rozsądnym wejściem mogłoby być wejście po przebiciu linii trendu na h4.
Aha możecie jeszcze napisać czym rysujecie AM krótkie linie, tak aby pokazać na rysunku dywergencje? Jak biorę linię trendu to jest ona bardzo długa i nie mogę skrócić tak aby narysować tylko wybrany odcinek na wykresie oraz na stochu.
Za przemawia, że widać, że to miejsce to dosyć mocny opór, minusem wydaje się tutaj szybkie problemy jakie cena może napotkać na poziomie ok 0.8520, jednak engoulfing i pinbar na jednym poziomie mogą zapowiadać, że jednak cena może pociągnąć sporo do góry.
Myślę, że rozsądnym wejściem mogłoby być wejście po przebiciu linii trendu na h4.
Aha możecie jeszcze napisać czym rysujecie AM krótkie linie, tak aby pokazać na rysunku dywergencje? Jak biorę linię trendu to jest ona bardzo długa i nie mogę skrócić tak aby narysować tylko wybrany odcinek na wykresie oraz na stochu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 18 lut 2011, 22:08 przez czerwinek, łącznie zmieniany 1 raz.
Nagram filimdlo obiecuje.czerwinek pisze:Asmo możesz napisać na podstawie jakich czynników wchodziłeś?asmodeus8 pisze:EUR/CAD
Pin był fajny kilka dni temu tylko szkoda, że nie zielony oraz fibo 50%, czy poza tym czymś innym jeszcze się kierowałeś?
6 dni temu był engoulfing na shorta więc wygląda to na jakąś konsolidację.
Drugie moje pytanie czy przerzuciłeś się na krótsze zagrania? Bo w tamtym roku pamiętam jak miałęś trady po 400-500 pipsów jechałeś na fali, a teraz czesto bierzesz po 100-150 pipek.
Zmieniłeś jakoś taktytkę czy rynek jakoś zmusza i nie daje więcej ugrać wg Ciebie
(oczywiście każdy chciałby podczas zagrania zabierać ponad 100pipsów i jest to super wynik, tylko pamiętam właśnie jak w tamtym roku brałeś grube zagrania, stąd tak mi naszedł pomysł na zadanie pytania)
Pozdrawiam

"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas
Bez entuzjazmu, chciaz widze ze buy limit ala naked tradingczerwinek pisze:Co myślicie o parze EUR/GBP:

dosyc ciasny stop.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas
Ten Buy Limit to zlecenie oczekujące wyrysowane z formacji harmonicznych, ale rysunek usunąłem aby nie zaśmiecał obrazkaasmodeus8 pisze:Bez entuzjazmu, chciaz widze ze buy limit ala naked trading
dosyc ciasny stop

Ciasny stop dlatego, że w tych formacjach plusem jest to, że stopy są bardzo małe albo formacja zadziała albo zostajemy wyautowani z małymi stratami, a to jest najważniejsze

Aha zapomniałbym, w takim razie czekamy na film w niedzielęasmodeus8 pisze:Nagram filimdlo obiecuje. ale w niedziele

Asmo mam jeszcze jedną prośbę, byłbym zobowiązany jakbyś w filmie powiedział z dwa zdania dlaczego do eur/gbp nie podchodzić ze zbytnim entuzjazmem.
Bukowski napisał:
, więc dzięki dopiero teraz
Commax,
dzięki również, za wyczerpującą odpowiedź, muszę to teraz przemyśleć.
Pozdrawiam.
wybacz Bukowski za zwłokę ale ostatnio brakuje mi czasu na wszystkowybacz Johnny za zwłokę ale ostatnio brakuje mi czasu na wszystko.
co do olśnienia to chodziło mi o zrozumienie że należy czekać na reakcję ceny z wyznaczonym wczesniej wsparciem / oporem.

Commax,
Pozdrawiam.
Nie wiem jak inni uczestnicy forum , ale mi najbardziej pasują te filmiki po paru piwach w pubie- więc może dzisiaj jest sobota i...asmodeus8 pisze:
Nagram filimdlo obiecuje.ale w niedziele

Asmo - jeszcze raz dzięki za te wszystkie filmiki.
Przy okazji - pytanie - jak się robi te filmiki? Korzystasz z jakiegoś programu?. Tak pytam na wszelki wypadek, gdybym chciał kiedyś nagrać filmik o swoich pouczających wtopach.
Skłonienie do przemyśleń było główną moją intencją kiedy pisałem ten tekst i widzę, że osiągnąłem pożądany skutek.
PS: Chętnie posłucham jakie są Twoje wnioski z tych przemyśleń.
Oby więcej takich wpisów. Dzięki Johnny i pozdrawiam.Johnny pisze:Commax,
Pozdrawiam.
PS: Chętnie posłucham jakie są Twoje wnioski z tych przemyśleń.
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly
zbyszek_w pisze:Nie wiem jak inni uczestnicy forum , ale mi najbardziej pasują te filmiki po paru piwach w pubie- więc może dzisiaj jest sobota i...asmodeus8 pisze:
Nagram filimdlo obiecuje.ale w niedziele
. Są nagrane na super luzie, a merytoryczność też zawsze jest super. We mnie rodzą się wtedy takie myśli.., że też bym chciał w tym pubie.. pogadać o PA i nie tylko
![]()
Asmo - jeszcze raz dzięki za te wszystkie filmiki.
Przy okazji - pytanie - jak się robi te filmiki? Korzystasz z jakiegoś programu?. Tak pytam na wszelki wypadek, gdybym chciał kiedyś nagrać filmik o swoich pouczających wtopach.
hahahaha próbowałem ale taki bełkot wychodzi ze nie da sie tego słuchać

Właśnie sie zmywam do Pubu. Kiedyś sie spotkamy. Karczma PA ;)Do narywania używam Camtasia Studio. Tym razem nie o PA ale w sobotni nastrój wprowadzają dwa filmy :
http://www.youtube.com/watch?v=btGC5nLy ... re=related
oraz:
http://www.youtube.com/watch?v=rEVyNtPXAFI
Happy weekend