Price Action - Asmodeus8 Journal
- Pełnomocnik
- Pasjonat
Witam Starych i Nowych użytkowników
Moje ostatnie wejście..
aud/usd
s/r
fibo
obszar okrągłej ceny 1.000 dość spory ale..
dywergencja
pin - kulawy ale dał rade
+120 pipek
Poza tym fajna systuacja na gbp/chf poszło w dół troche wyzej niż przewidywałem
cena zatrzymała się na solidnym s/r zgodnie z głównym trendem do tego kilka innych zbiezności. pozostaje czekac na jakiegoś pina
Pozdrawiam
Moje ostatnie wejście..
aud/usd
s/r
fibo
obszar okrągłej ceny 1.000 dość spory ale..
dywergencja
pin - kulawy ale dał rade
+120 pipek

Poza tym fajna systuacja na gbp/chf poszło w dół troche wyzej niż przewidywałem

cena zatrzymała się na solidnym s/r zgodnie z głównym trendem do tego kilka innych zbiezności. pozostaje czekac na jakiegoś pina
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pełnomocnik pisze:Witam Starych i Nowych użytkowników
Moje ostatnie wejście..
aud/usd
Widzę ze czytasz w moich myślach

Za dużo było tych łakoci żeby nie spróbować. Well done !!

Happy Trading

"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas
Pełnomocnik i Asmo moglibyście napisać kiedy weszliście w ten trade?
Jeżeli po tym kulawym pinie to cena wówczas jeszcze zeszła poniżej pina, więc nie wywaliło Was na SL.
Chyba, że wchodziliście po tym engolufingu? No właśnie
Teraz to pisząc to pomyślałem, że to musiało być nieźle pewne wejście najpierw Pin a potem engoulfing no i jeszcze dywergencja no i jeszcze linia trendu 
Chyba lepszego wejścia nie można sobie wymarzyć, tylko zastanawiam się czemu ja takich setupów nie widzę swoimi gałami
Pozdrawiam tak trzymać chłopaki
Jeżeli po tym kulawym pinie to cena wówczas jeszcze zeszła poniżej pina, więc nie wywaliło Was na SL.
Chyba, że wchodziliście po tym engolufingu? No właśnie

Chyba lepszego wejścia nie można sobie wymarzyć, tylko zastanawiam się czemu ja takich setupów nie widzę swoimi gałami

„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
- Good Will Hunting
- Pasjonat
- Pełnomocnik
- Pasjonat
Hej
Asmo
he he no niezle sie zgraliśmy...
czerwinek
Poprostu to inne TF-y. Spójż na mojego screna tego pina na którym ja wszedłem nie złamało (do SL to ja miałem najmniej30 pipów). Asmo za to wszedł chyba na objęciu z D1. Stąd ta różnica.
Tak czy siak nie jest to istotne ważne ze jest reakcja ceny na danym poziomie a czy to bedzie pin czy objęcie to jeden pies
ps Asmo fajny filmik - oglądnołem sobie
git
tak trzymać! kiedy następny? 
ps2
a) moze by tak skalpik w drugą strone..? tak szybciutko..?
AUD/USD oczywiście ok 20 pipek
b) GBP/CHF UP na troche dłużej ok 100 pipek
chociaż nie wszystko tu do siebie pasuje..
Asmo
he he no niezle sie zgraliśmy...

czerwinek
Poprostu to inne TF-y. Spójż na mojego screna tego pina na którym ja wszedłem nie złamało (do SL to ja miałem najmniej30 pipów). Asmo za to wszedł chyba na objęciu z D1. Stąd ta różnica.
Tak czy siak nie jest to istotne ważne ze jest reakcja ceny na danym poziomie a czy to bedzie pin czy objęcie to jeden pies

ps Asmo fajny filmik - oglądnołem sobie

git

ps2
a) moze by tak skalpik w drugą strone..? tak szybciutko..?

b) GBP/CHF UP na troche dłużej ok 100 pipek
chociaż nie wszystko tu do siebie pasuje..
czerwinek pisze:Pełnomocnik i Asmo moglibyście napisać kiedy weszliście w ten trade?
Chyba, że wchodziliście po tym engolufingu? No właśnieTeraz to pisząc to pomyślałem, że to musiało być nieźle pewne wejście najpierw Pin a potem engoulfing no i jeszcze dywergencja no i jeszcze linia trendu
No właśnie! Słusznie zauważyłeś robiąc te wyliczankę: Mamy to, to i tamto.
Trzeba grzecznie czekać i brać tylko te setupy które maja jak najwięcej czynników zwiększających prawdopodobieństwo pójścia ceny w danym kierunku. Trzeba być cierpliwym i brać tylko te najlepsze, oto cały sekret sukcesu na Foreksie. Wszystkie inne magiczne przepisy to szmira i wyłudzanie pieniędzy.
Parafrazując legendarnego Dudka (eeech takich kabaretów juz sie nie robi):
http://www.youtube.com/watch?v=vROu2HP7Ht0
- "Jest set up do wzięcia!"
-"ile można stracić?"
-"Co sie pytasz ile można stracić, ty mnie natychmiast zapytujesz ile można zarobić !"
- "Ile sie zarobi to sie zarobi, ja sie pytam ile trzeba mieć żeby ryzykować w razie jak sie straci."
To jest dialog doskonale wpisuje sie w psychologie inwestowania i bussinesu. Uczono mnie żebym nie skupiał sie na tym ile mogę zarobic bo to sprawa drugorzędna. Najważniejsze sa regularne wygrane i ochrona depo! Wiec patrzac sie na potencjalny set up nie szukam czynnikow ktore zagwarantuja mi wygrana ale tych ktore obronia mnie przed stopem. Z takim podejsciem automatycznie zaczniesz grymasic i wybierac tylko najlepsze co przelozy sie na wyzsza skutecznosc, konto zacznie rosnac a samopoczucie poprawiać. I naprawde nie trzeba sleczec przed monitorem dzien w dzien zeby to osiagnac. Na to potrzeba cierpliwosci i rozsadnego podejścia do sprawy.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas
AUD_USD
Witam,
widzę, że AUD_USD dał wielu uczestnikom forum nieźle zarobić. Gratulacje.
Jednak nie wykluczyłbym , że tu możemy mieć odwrót.
Argumenty wstępne:
1. kurs znajduje się w okolicach 78,6 fibo ostatniego zejścia.
2. poziom 88,2 znajduje się na linii trendu spadkowego
3. niewykluczone , że mamy tu formację kraba z opóźnionym zapłonem
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... p?id=34526
4. Obecnie od parunastu godzin mamy tu ciasną konsolidację z której pewno będzie najpierw fałszywe wybicie, potem pin bar, a następnie ruch właściwy.
Pytanie tylko w którą stronę?
widzę, że AUD_USD dał wielu uczestnikom forum nieźle zarobić. Gratulacje.
Jednak nie wykluczyłbym , że tu możemy mieć odwrót.
Argumenty wstępne:
1. kurs znajduje się w okolicach 78,6 fibo ostatniego zejścia.
2. poziom 88,2 znajduje się na linii trendu spadkowego
3. niewykluczone , że mamy tu formację kraba z opóźnionym zapłonem
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... p?id=34526
4. Obecnie od parunastu godzin mamy tu ciasną konsolidację z której pewno będzie najpierw fałszywe wybicie, potem pin bar, a następnie ruch właściwy.
Pytanie tylko w którą stronę?
CHF/JPY Mial mase swietnych sygnalow ktore, na moje oko, po prostu sie nie zgraly, juz powiem dlaczego sie wachalem:

Gdyby pin bar pojawil sie tam gdzie go narysowalem, rzucil bym sie na to jak student polibudy na wydzial pedagogiki. LOL
Happy Trading

Gdyby pin bar pojawil sie tam gdzie go narysowalem, rzucil bym sie na to jak student polibudy na wydzial pedagogiki. LOL
Happy Trading