Praca na rynku walutowym

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nasreddin »

Fireblade pisze: nasreddin:
a pracujac u kogos w sklepie spozywczym mozesz w nim sprzedawac swoje ziemniaki? no wlasnie...
byloby to dzialaniem na szkode o czym w tym przypadku mowy byc nie moze
nasreddin pisze:trader pracujac u kogos moze inwestowac swoj kapital?
czy istnieje klauzula w umowie zabraniajaca takich praktyk i czy nie jest to sprzeczne z aktami prawnymi wyzszego rzedu.

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Kovis pisze:Trader - Dlaczego nie ?
Chodzi o czas wolny. Zakladam, ze jako trader musisz pracowac co najmniej 8h dziennie przez piec dni w tygodniu.

Popatrz, jezeli masz jakis sensowny kapital i zrobisz w danym miesiacu 30-50%, naprawde bedziesz chodzil do pracy na etat? Majac wypchane konto?
Kovis pisze:Większość ludzi których znam żyjących z forexu, chce cały czas się rozwijać poznawać nowe spojrzenie na forex, wymieniać opinie dotyczące handlu i nowinek na rynku walutowym.
Trader to nie tylko zysk zaklepany na koniec kwartału czy miesiąca - to też sposób na życie, pasja i praca i ciągła nauka...
Uczyc mozna sie wszedzie, a mam naprawde duze watpliwosci czy najlepsi gracze pracuja na etatach w bankach i funduszach.

Nie jest to mojej strony krytyka zawodu tradera, sa rozni ludzie i rozne potrzeby,
ale nie dla kazdego szczytem marzen jest praca na etat za kilka czy kilkanascie tys.

A ja niestety wciaz musze lazic do pracy :cry:
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: galileo »

Ostcs to wielkie gówno..to zwyczajna firma outscurdingowa tam sie głównie trdeuje na bondach,oraz na tzw spreadach na stopy procentowe obligacji jak jestes na prawde dobry wtedy cie wezmą na surowce ale to troche czasu upłynie tak jak fire pisał umowa jest nie do przyjecia wszystko co napisał to prawda wiem bo pracuje w niej mój brat Fire pomylił sie jedynie jesli chodzi o urlopy bo to akurat respektują i udzielają urlopów...
Niech Pipsy Będą z Nami !!!

Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kovis »

Asset Management oraz TFI -umowa zabrania grania na własny rachunek oraz składania przeciwnych zlecenia dla różnych klientów.
Z 2strony = Tak naprawdę nikt nie jest w stanie sprawdzić Twoich brokerów za granica...
Banki - dealer - duże depozyty - mały procent od zysku, praca raczej dla pensjo lubych ;)

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Kovis pisze:
Asset Management oraz TFI -umowa zabrania grania na własny rachunek oraz składania przeciwnych zlecenia dla różnych klientów.
Z 2strony = Tak naprawdę nikt nie jest w stanie sprawdzić Twoich brokerów za granica...
Banki - dealer - duże depozyty - mały procent od zysku, praca raczej dla pensjo lubych ;)
A jak to wygląda od strony prawnej ?

Bo do zarządzaniem czyimś rachunkiem to potrzebna jest licencja Doradcy Inwestycyjnego.
A jak się robi w takiej firmie to jak to wygląda ??
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

Chodzi o czas wolny. Zakladam, ze jako trader musisz pracowac co najmniej 8h dziennie przez piec dni w tygodniu.

Nie musisz... masz robić wynik -nie siedzieć na fotelu.

Popatrz, jezeli masz jakis sensowny kapital i zrobisz w danym miesiacu 30-50%, naprawde bedziesz chodzil do pracy na etat? Majac wypchane konto?

Tak jak pisałem - większość początkujących nie ma kapitału.
30-50% - mówimy teraz mistrzu o kwotach rzędu 1mil w góre zrobisz 30/50% na miesiąc ryzykując max DD 10% miesięcznie?
Chce Cie w mojej firmie...

Uczyc mozna sie wszedzie, a mam naprawde duze watpliwosci czy najlepsi gracze pracuja na etatach w bankach i funduszach.

Można wszędzie się uczyć, ale czego ?

Nie jest to mojej strony krytyka zawodu tradera, sa rozni ludzie i rozne potrzeby,
ale nie dla kazdego szczytem marzen jest praca na etat za kilka czy kilkanascie tys.
A ja niestety wciaz musze lazic do pracy :cry

Sam sobie odpowiedziałeś - drepczesz do roboty, za kilka / kilkanaście tyś i nie jest to szczyt marzeń... ale furtka do "szczytu marzeń" daje depozyt dużo większy niż samemu możesz sobie na to pozwolić.

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Kovis pisze:30-50% - mówimy teraz mistrzu o kwotach rzędu 1mil w góre zrobisz 30/50% na miesiąc ryzykując max DD 10% miesięcznie?
Chce Cie w mojej firmie...
Przy dzwigni 1:50 i w ogole warunkach gry takich jak na Oandzie (np. szybkosc otwierania zlecen) moglbym sie podjac. Niestety DD 10% jest u mnie na porzadku dziennym, a czasami dochodzi nawet do 20-25%. (ale to juz max)

Poza tym chcialbym polowe zysku :D

Jak nie wierzysz, daj mi jakies konto demo, wydaje mi sie realne ugranie przez miesiac 30-50%. Ale zanim podasz mi login i haslo, podaj cyfre mojego zarobku :D (taka prezentacja to co najmniej cztery cyferki, niekoniecznie z jedynka na poczatku :D)
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Kovis bez obrazy najlepsi narobią ostatnio po 2-5% rocznie a wy tu takie kawałki wciskacie.Prawda jest jedna FOREX to najtrudniejsze zajęcie.Ktoś przytoczył taki cytat demo to chodzenie po szynie bez podpurki.Real to chodzenie po szynie między drapaczami chmur i to obrazuje skale wyzwania. Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

zz pisze:Kovis bez obrazy najlepsi narobią ostatnio po 2-5% rocznie a wy tu takie kawałki wciskacie.Prawda jest jedna FOREX to najtrudniejsze zajęcie.Ktoś przytoczył taki cytat demo to chodzenie po szynie bez podpurki.Real to chodzenie po szynie między drapaczami chmur i to obrazuje skale wyzwania. Pozdrawiam.
?? Że jak ? Jakby tak było to nikt się tym by nie bawił tylko trzymał kasę na lokacie.
bo by mieli pewny zysk i więcej.
Znam tradera co robi znacznie wiecej niz 20% miesięcznie i gra tylko dla siebie. i tak już ma parę lat. Więc wiem że to możliwe i jest o co się starać.
zz pisze:MrYogi nic prostrzego złosić go do CFTC i będzie chłopak miliardy $ zarabił.A tak na poważnie to uważam że podmioty od 40 lat pod pod kontrolą CFTC zarabiające od -5 do +20 średnio rocznie to bardzo dobry wynik.Dlaczego tak uważam?. Ponieważ kasę możesz wypłacić w każdej chwili .Pozdrawiam.

Edit żeby nie śmiecić wątku.

Nie każdemu zależy na jakieś tam kwocie kasy, wielu zależy na komforcie pracy i na tym że o wszystkim sam decyduje. Pracuje ile chce i zarabia ile chce. Jednemu starczy 5% na miesiąc innemu 50%. kwestia priorytetów.

osobiście chciałbym być na tyle dobry i mieć na tyle kapitału że spokojnie bym się mógł z tego utrzymać i mieć poczucie komfortu że robię tylko dla siebie a nie dla innych.
miliardy ?? jasne kto by nie chciał, ale wolałbym mieć komfort psychiczny że gram swoją kasą a nie czyjąś.
Ostatnio zmieniony 02 lip 2008, 23:34 przez MrYogi, łącznie zmieniany 1 raz.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

"jasonbourne"
Przy dzwigni 1:50 i w ogole warunkach gry takich jak na Oandzie (np. szybkosc otwierania zlecen) moglbym sie podjac. Niestety DD 10% jest u mnie na porzadku dziennym, a czasami dochodzi nawet do 20-25%. (ale to juz max)

1:40 - i tak tego nie wykorzystasz mając limity straty na dzień /max 1%.
DD10 % na porządku dziennym = zabawne... :lol:
Wszyscy mówią o % zyskach np. 20/30/ 50!% ale zacząć trzeba od ryzyka jakie jest podejmowane.
NIKT z gotówka ponad 100k $ nie zgodzi się na takie odchylenia do 10% na dzień / o 20/25% dziennie zapomni - to nie demo.

Poza tym chcialbym polowe zysku :D
Nie wątpię że byś chciał, weź pod uwagę że nic nie ryzykujesz -robi to klient - 12% netto to max jaki byś mógł dostać na początek i uwierz mi jest to naprawdę sporo.

Jak nie wierzysz, daj mi jakies konto demo, wydaje mi sie realne ugranie przez miesiac 30-50%. Ale zanim podasz mi login i haslo, podaj cyfre mojego zarobku :D (taka prezentacja to co najmniej cztery cyferki, niekoniecznie z jedynka na poczatku :D)

Konta demo mnie nie interesują, tak samo jak broker MM typu Oanda.
Jak dojdziesz do poziomu, że Oanda podziękuje Ci za współpracę i każe zmienić brokera -to znak że jesteś Traderem i możesz się zwolnić z roboty.

ODPOWIEDZ