Praca na rynku walutowym

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
wojtek1976
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wojtek1976 »

FIRMA SAXON FINANCIALS dyrektor oddzialu w Polsce Marek Trepka .

Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

Re: PRACA NA RYNKU WALUTOWYM

Nieprzeczytany post autor: Kovis »

zz pisze:Jakieś 2 tygodnie temu widziałem, ofertę pracy dla tradera, podstawa o ile pamiętam 6500 PLN netto + % z wygenerowanych zysków.Co o tym sądzicie?,jakie są wasze doświadczenia?.Czy jest możliwa prowizja do 30% jak mówią ?Pozdrawiam :D
Witam, na początku sprostowanie zz :
pensja dowolna i tutaj nie ma żadnego, ale.
Chodzi o procenty, żadna firma / bank nie daje 30% dla tradera przynajmniej nie słyszałem o takiej, czym większy kapitał tym niższy %.
OSTC daje 50% z zysku, ale po przekroczeniu progu utrzymania pracownika w firmie - tyle że to nie waluty, ale akcje i zaczynasz ze śmiesznymi kwotami...

W firmach typu asset management = praca jako trader walutowy/
max dla tradera z zysku firmy / to 20% brutto /16% na rękę kwotami jakimi operujesz to w zależności od firmy od 200k do 2mil zł.
TFI to już inna bajka tam kwoty już tylko na między bank
od 1mil do 5mil dla tradera
/ procent w zależności od domu maklerskiego max 16% + premie roczne.
Banki , pensje ok 4/8tys netto + 3do 5% netto z zysku- dla dealera walutowego.

Co do pracy to faktycznie szukam jeszcze przynajmniej czterech traderów na rynek forex, sekretarki oraz dwóch przedstawicieli handlowych.
Jestem w trakcie zakładania firmy na Cyprze i szukania lokalu w Warszawie.
Prosze nie sugerować że Cypr wiąże się z uciekaniem z gotówką klientów :) chodzi tutaj o ich prawo oraz o niższy podatek od zysków na forexie.

Nie ogłaszam jeszcze ofert pracy ponieważ czekanie na wszystkie formalności to jeszcze ok 1 do2 miesięcy.

Gent
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gent »

A w kantorach ile płacą? ;-)

Awatar użytkownika
MACIEK408
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MACIEK408 »

Kovis pisze:niższy podatek od zysków na forexie.
Kovis to rozwaz spreadbetting w firmie zarejestrowanej w UK. brak taxu. sensowni brokerzy:

- cityindex.co.uk [nalezy do nich tez finspreads]
- worldspreads.com
- cmcmarkets.co.uk
- stockbrokers.barclays.co.uk
- gftuk.com

pzdr
Money Never Sleeps

Gent
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gent »

Na Cyprze nie ma w ogóle podatków od zysków kapitałowych

Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nasreddin »

to jest na zasadzie : jezeli sam robie pieniadze to jeszcze troche drobnych sie przyda? :D
jezeli trader jest skuteczny sam zarobi pieniadze , jezeli nie- nie warto go przyjmowac . jezeli latwiej ryzykuje czyimis pieniedzmi niz swoimi - moze miec problemy z odpowiedzialnoscia. jezeli nie umie zalatwic kasy na start - jest niezaradny.
jezeli ogolem zarabia te 5% plus na kolacje :D i stanowi to jakies pieniadze to jaki jest sens pracy dla kogos a nie dla siebie?
zaczalem od oczywistej konkluzji
ciekawi mnie jakie sa kryteria naboru i rotacja :D
Ostatnio zmieniony 02 lip 2008, 17:32 przez nasreddin, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kovis
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kovis »

nasreddin pisze:to jest na zasadzie : jezeli sam robie pieniadze to jeszcze troche drobnych sie przyda? :D
jezeli trader jest skuteczny sam zarobi pieniadze , jezeli nie- nie warto go przyjmowac . jezeli latwiej ryzykuje czyimis pieniedzmi niz swoimi - moze miec problemy z odpowiedzialnoscia. jezeli nie umie zalatwic kasy na start - jest niezaradny.
jezeli ogolem zarabia te 5% plus na kolacje :D i stanowi to jakies pieniadze to jaki jest sens pracy dla kogos a nie dla siebie?
ciekawi mnie jakie sa kryteria naboru i rotacja :D
Nasreddin - młodzi traderzy z potencjałem nie zawsze maja kapitał na początek, aby ruszyć na ECN-ie lub między banku i żyć z tego. Nie wszyscy mają gotówke rzędu 50/100tyś zł na początek - a nie ma co się oszukiwać że przy mniejszych kwotach żyć się z tego nie da...
Nie chce teraz zaczynać tematu że ktoś ma 20k i daje rade, nie o to tutaj chodzi...

Jaki jest sens grania dla innych - masz dostępne kilka /kilkanaście milionów z których bierzesz określony procent od zysku. Więc jeśli jesteś =tak jak to napisałeś =skuteczny - to żyjesz z forexu całkiem ciekawie.
Jeśli chodzi o prace - niektórzy wolą mieć stałą prace za tzw. "pensje" niż własną firmę.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

nasreddin problem jest w czym innym.Np. mój zamożny wujek jak mu policzono 340 zł emerytury to już nie jest zainteresowany ani dużą kasą ,ani bardzo dużą kasą. ani żadnymi funduszami czy zarabianiem pieniędzyJego interesuje tylko jedno aby firma zarządzająca na FX jego kapitałem osiągała regularnie wyniki ok.1000% lepsze niż średnia najlepszych na świecie będących pod kontrolą CFTC a wiesz jakie oni wyniki ostatnio osiągają ok.3-4% i to tyle w temacie.Więc różni klienci mają różne wymagania.Robi to dla niego D/B filia w USA i jest bardzo zadowolony z tych usług.Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nasreddin »

zalozmy ze jestem skuteczny biore procent zarabiam. jezeli moge rownolegle inwestowac swoj zarobiony kapital z klienckim to rozumiem. jezeli nie moge - po zarobieniu kwoty z ktorej zysk przy inwestowaniu przekroczy odpowiednio dotychczasowe moje zarobki logika nakazywalaby pracowac na wlasny rachunek. dlatego pytalem o rotacje
Ostatnio zmieniony 02 lip 2008, 17:49 przez nasreddin, łącznie zmieniany 1 raz.

zeusik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zeusik »

co w wypadku wtopy? jak z pensjami? procent z minusa to tez minus

ODPOWIEDZ