Astro trading - Niesprawdzone elementy strategii

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy w tradingu wspierasz się astrologią

tak
21
12%
nie
148
88%

Liczba głosów: 169

incubus7
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: incubus7 »

pioun, przdstaw w takim razie swoje wyniki ;)

Awatar użytkownika
explorer
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: explorer »

mxmx1 pisze:troszke dlugi ten link aleee poradzita sobie hmm chyba cos sie przestawiło
Witam mxmx1, chyba przestawiło się przez ten link. Widać gdy wpisuje się długi ciąg liter, to strona wydłuża się prawie w nieskończoność, tu widzę, że do około 280 znaków i dopiero wtedy przeskakuje do następnej linijki. Trochę mnie słabi, że stronę trzeba przewijać w pionie i w poziomie, by móc coś przeczytać. Nie mam rozdzielczości 2000 x 1500, czy tam podobnej. Może, gdybyś przerwał tego linka spacją w połowie, albo jakoś zatabelkował, to by się naprawiło?!?
Pozdro

P.S. Widzę, że druga strona wyświetla się poprawnie

P.S. 2 Widzę, że pierwsza strona też już wyświetla się poprawnie
Większość ludzi nie ma czasu zarabiać pięniędzy, bo musi pracować, by przetrwać kolejny dzień.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Witam

Pozwoliłem by temat dojrzał :)
Ogólnie dyskusja się jeszcze nie rozwinęła i chyba tak zostanie.
Zatwardziałe umysły nieciekawe świata :lol:

Jak widać z linku mxmx1 stosowanie poziomów czy łuków fibo jest nie mniej wróżbiarskie niż korelacja poziomów cen i czasu z planetami :) tylko bardzo znane.
Zresztą na logikę to chyba wszystko w tej branży jest wróżbiarskie :lol: jednak ma przewagę statystyczna.
Ostatnimi czasy kieruję się tylko i wyłącznie astro. Szkoda, że się wcześniej za to nie wziąłem poważnie.

* pioun czy możesz nas naprowadzić na coś ciekawego, wartego poznania?

tu jest ciekawy filmik (pod koniec ciekawy efekt)
http://www.galacticinvestor.com/TUTORIA ... tLines.wmv

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

W najnowszym numerze pisma "Akcjonariusz" wydawanym przez SII jest artykuł o astrologii finansowej. Podali przykład "astro trader'a", który w roku kryzysu (2008r.) miał stopę zwrotu ponad +40% korzystając z "Astro trading'u" :).

mrk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mrk »

Jeśli chodzi o Astro Trading i nie tylko, to polecam fajne forum http://www.beginnertrader.com/forum/index.php
Poprzeglądajcie, i spójrzcie na niektóre screeny w dziale "Astrology, Geometry and Cycles" :wink: Też kiedyś byłem sceptyczny w stosunku do tego tematu w kontekście rynków. Aczkolwiek są to tematy które wymagają dużo pracy i wysiłku, by znaleźć wszystkie elementy układanki. Nie wszystko widać na pierwszy rzut oka, stąd być może ten sceptycyzm. Pzdr :wink:

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

http://www.zaytsev.com/
http://www.astrowin.org/astro_sw.php

Od czego powinien zacząć ktoś kto chce się do tego zabierać ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

reptile pisze:Od czego powinien zacząć ktoś kto chce się do tego zabierać ?
Znalazłem u siebie na dysku książki:
- Lary Pesavento "Planetary Harmonics of Speculactive Markets"
- Lary pesavento "Astro Cycles"
- "Gann and short-term Market Forecasting via Astrology"

Jeśli ciągnie Cię do tego tematu to daj znać.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
explorer
Stały bywalec
Stały bywalec

Poszperałem trochę u siebie w stertach wirtualnej makulatury i znalazłem jeszcze takie pozycje z Financial Astrology:
1. Bayer, George - Stock and Commodity Traders - Hand-Book of Trend Determination
2. Jensen, L.J. - Astro-Cycles and Speculative Markets
3. McWhirter, Louise - Astrology and Stock Market Forecasting
4. Meridian, Bill - Planetary Stock Trading
Na pewno można jeszcze dodać pozycje Cowana „Four Dimensional Stock Market Structures and Cycles” i „Market Science”, ale ich nie mam, przynajmniej w j. angielskim.

Ogólnie z astrologii znalazłem np.:
1. Max Heindel - Simplified Scientific Astrology
2. Ephemeris_1987-2050
3. Bayer, George - Complete Course of Astrology
4. Bayer, George - Turning 400 Years Of Astrology To Practical Use And Other Matters
W ostatniej pozycji w jednym z rozdziałów autor nawiązuje do giełdy, również do jej początku w USA (May 17, 1792)

Generalnie nie przeczytałem jeszcze tych pozycji, raczej pobieżnie przejrzałem. Czy warto zagłębiać się w to wszystko?!? Cóż, tak naprawdę można odpowiedzieć tylko z perspektywy czasu, dopiero wtedy, gdy się to zrobi.

Dodano po 4 minutach:

Aha, jeśli kogoś dalej ciągnie do tego tematu to można pisać na priv
Większość ludzi nie ma czasu zarabiać pięniędzy, bo musi pracować, by przetrwać kolejny dzień.

Awatar użytkownika
abramacabra
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: abramacabra »

http://lemansa.wordpress.com/about/

Polski blog (w 2007 wygrał konkurs Blog Roku w kategorii profesjonalne) w klimatach astro
abramacabra - making things happen since 1983

Awatar użytkownika
explorer
Stały bywalec
Stały bywalec

Trochę splotę wątek Ganna z astrologią.
Wrzucam fragment z przedmowy do książki Bayer, George - "Stock and Commodity Traders - Hand-Book of Trend Determination":
George Bayer did not concentrate on traditional Astrology, but looked instead to the Ancients and their writings for inspiration that would show him the rules that made the market go up and down. He understood that in order to get beyond a certain point of understanding of the mundane world it was necessary to study the spiritual and the abstract. When the mind had been expanded by these studies, it could handle the mundane with greater ease. In his "Turning 400 Years of Astrology to Practical Use and Other Matters", the "Other Matters" referred to are the origin of words, the philosophy of Paracelsus, the writings of Goethe,etc., all of which en-light-en the mind.
A customer brought in a list of books that were used by W.D.Gann. Some are straight Astrology, but others are more esoteric - "The Key to the Bible and Heaven", "God-Man, The Word Made Flesh", "The Philosophy of Natural Magic", etc. Gann, too, knew the value of study of the esoteric and the spiritual.
Students of the writings of Bayer and Gann will find the following books (from Gann's list and available from The Universe Bookstore, Brampton, Ontario) of use:
Ahmad's "Mysteries of Sound and Number"
Raphael's "Mundane Astrology"
Alan Leo's "Mars, The War Lord"
Sepharial's "Astrology"
Larsen's "Key To The Bible and Heaven"
Alvidas "Science and Key of Life" 7 volumes
Wemyss "Wheel of Life, or Scientific Astrology" 5 volumes
Sepharial's "Silver Key"
Sepharial's "Directional Astrology"
Johndro's "The Stars"
Johndro's "The Earth in the Heavens"
Alan Leo's "Astrology For All"
Sepharial's "Manual of Astrology"
Pearce's "Textbook of Astrology"
Sepharial's "Cosmic Symbolism"
Sepharial's "Eclipses in Theory and Practice"
Agrippa's "Philosophy of Natural Magic"
Carey's "God-Man: The Word Made Flesh"
Carey's "Chemistry Wonders of the Human Body".

Aby rozgryźć Ganna, trzeba wydeptywać ścieżki, którymi on podążał. Może ktoś posiada którąś z tych pozycji ?!? Wrzucam zapytanie, sam również zaczynam przeszukiwać pokryte zero-jedynkowym kurzem internetowe regały.

P.S. Wrzuciłem tego samego posta do wątków "Gann" i "Astro trading - Niesprawdzone elementy strategii"

ODPOWIEDZ