https://forexclub.pl/ic-markets-wchodzi ... uropejski/
38E za przelew???Philips pisze:W IC Markets mam rachunek Euro. Za przelew z rachunku w IC do rachunku bankowego w Raiffeisen Polbank zawsze płacę 38 euro niezależnie od wypłacanej kwoty. Z reguły kasa idzie trzy dni. Dużą rolę odgrywa tu czas wypłaty kasa z rachunku schodzi zawsze ok 3 w nocy jeżeli wypłacie o np. 5 rano to kasa zejdzie z rachunku o 3 rano następnego dnia.
Ktoś pisał na TJSie, że można bezpłatnie robić wypłatę na kartę o ile jest prowadzona w tej samej walucie w której używamy na koncie brokera. Taką kartę można sobie otworzyć np. w mBanku. Opłata roczna chyba 25zł.Świeżak44 pisze:38E za przelew???Philips pisze:W IC Markets mam rachunek Euro. Za przelew z rachunku w IC do rachunku bankowego w Raiffeisen Polbank zawsze płacę 38 euro niezależnie od wypłacanej kwoty. Z reguły kasa idzie trzy dni. Dużą rolę odgrywa tu czas wypłaty kasa z rachunku schodzi zawsze ok 3 w nocy jeżeli wypłacie o np. 5 rano to kasa zejdzie z rachunku o 3 rano następnego dnia.Sa jakieś banki, gdzie można za darmo to przelać? PS. Wychodzi , ze paypal najlepszy.
No nie wiem... Jakieś bardziej konkretne info?PaulGilbert pisze:Ktoś pisał na TJSie, że można bezpłatnie robić wypłatę na kartę o ile jest prowadzona w tej samej walucie w której używamy na koncie brokera. Taką kartę można sobie otworzyć np. w mBanku. Opłata roczna chyba 25zł.Świeżak44 pisze:38E za przelew???Philips pisze:W IC Markets mam rachunek Euro. Za przelew z rachunku w IC do rachunku bankowego w Raiffeisen Polbank zawsze płacę 38 euro niezależnie od wypłacanej kwoty. Z reguły kasa idzie trzy dni. Dużą rolę odgrywa tu czas wypłaty kasa z rachunku schodzi zawsze ok 3 w nocy jeżeli wypłacie o np. 5 rano to kasa zejdzie z rachunku o 3 rano następnego dnia.Sa jakieś banki, gdzie można za darmo to przelać? PS. Wychodzi , ze paypal najlepszy.
Otwierając w IC Markets konto dostanę lewar 1:500 ?raposo pisze:Ciekawostka - Od czerwca br. ICM posiada już cypryjską licencję. Można by pomyśleć po cholerę to im w dobie obecnie obowiązujących regulacji...
nie robia problemow. ja taki mamradasss pisze:Otwierając w IC Markets konto dostanę lewar 1:500 ?raposo pisze:Ciekawostka - Od czerwca br. ICM posiada już cypryjską licencję. Można by pomyśleć po cholerę to im w dobie obecnie obowiązujących regulacji...
Masz jakieś źródło odnośnie tych 20k AUD?Jack79 pisze: czy muszę się rozliczać w australijskim tax office?
różne źródła różnie mówią, a to że do 20k AUD a inni że jako nierezydent to rozliczyć się z zysku tylko w PL czyli 19%
handluję u zagranicznego broka pierwszy rok i po nowym roku trzeba się będzie jakoś rozliczyć więc pytanie dla tych co już mieli rok na plusie i się rozliczali o podpowiedz
Kilka stron wcześniej było podobne pytanie. Tak, chodzi o weekendMal Akh pisze:Cześć. Mam kilka pytań odnośnie IC Markets. Założyłem konto, wpłata wszystko elegancko (skrill konto PLN). W ramach testu chciałem wypłacić 1$ na to samo konto skrill. Niestety od jakichś dwóch dni status wypłaty to "przetwarzana". Czy jest to związane z weekendem? Nie trzeba mieć konta skrill w USD? Chcę się upewnić, bo chciałbym wpłacić większą kwotę, a obawiam sie problemów z wypłatami.