markus_111 pisze:Właśnie nie rozumiem tego "netowania pozycji", co to w ogóle jest?
Witam wszystkich forumowiczów.
Na pytanie markusa odpowiem stylem z IDM: netowanie pozycji to po prostu kwadrat.
Testuje demo i jestem przerażony. Np. złożyłem zlecenie oczekujące i postanowilem je anulowac. Anulacja była niedostępna, okno otwarte zlecenia opatrzono klepsydrą, i to jest prawidlowe akurat bo na ogół oznacza śmierć dla twojego zlecenia.
Nie próbujcie tzamykać części otwartej pozycji, bo platforma wariuje. Pozostałą część można zamknąć jedynie poprzez nowe przeciwstawne do zajętej pozycji zlecenie i poczekać na kwadrat.
W realu postanowiłem sprobować zamknąć pozycje z palca, okno transakcji jest dostępne ok 3s, potem jest blokada dokonania transakcji i na nowo trzeba się przebijać do mozliwości złożeniea transakcji. Platforma poprostu jest tak pomyślana aby podkładać noge, a nie pomocną rękę jak coś nie idzie po naszej myśli.
Będę wdzięczny za odpowiedź na pytanie: Jak zrobić aby szybko w IDM brać np 10 pips zysku (EURUSD), bo mi sie wydaje ze to jest na tej platformie niemożliwe.