IDM TRADER - Polska Platforma

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robertw7 »

zainstalowałem ostatnio demo IDM. Masakra :evil: Siedziałem nad tym 3 godziny, żeby rozgryźć platformę i zmęczyłem sie psychicznie :D Zamknięcie pozycji zajęło mi chyba z pół godziny. Platforma strasznie zamula kompa i wiesza się. Sam IDM jest ok ale platforma nie dla mnie. Wolę skupic się na handlu niz na zastanawianiu sie gdzie znaleźć jakieś polecenie.

Noob
Pasjonat
Pasjonat

Re: wrrrrrrr

Nieprzeczytany post autor: Noob »

kamiiilll pisze:hmm mam demo i nie czaje motywu z tymi kwadratami , o co tu chodzi? Zamykam pozycje , a wszytko ruchome jakby pozycja zamknięta nie była. Nie rozumiem czemu zamkniete pozycje nadal zmieniaja wartosci. Serio albo ja oszalałem albo cos tu powalonego jest. Napiszcie w jaki czasie mozna zamknac pozycje w realu? do tego jakie głupkowate efekty głosowe dochodza teng teng teng i tak na okragło( jak to moge wylaczyc)? przyzwyczaiłem sie juz do tej platformy , no ale niektorych rzeczy nie umiem zrozumiec
Kamil, IDM pokazuje zamknięte pozycje zawsze z zyskiem czy stratą do ceny aktualnej. Czyli jeżeli zarobiłeś 100 zł na ruchu z 1.60 do 1.61 to jak będzie 1.62 będziesz widział 200 zł zysku na zleceniu kupna i 100 zł straty na zleceniu sprzedaży.

kamiiilll
Uczestnik
Uczestnik

zapytanie

Nieprzeczytany post autor: kamiiilll »

czy grajc na demo , jest mozliwośc ustawienia sobie np kwoty na 2000zł? jesli tak to peosze o pomoc , w jaki sposób moge to zrobić . dzieki bardzo

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

zakladka 'Rachunek' - ostatnia opcja 'Resetuj rachunek demo' - zmieniasz kwote nowego rachunku

kamiiilll
Uczestnik
Uczestnik

wielkie dzieki

Nieprzeczytany post autor: kamiiilll »

Dzięki bardzo za pomoc. pozdrawiam

kojak30
Bywalec
Bywalec

IDM a strategie

Nieprzeczytany post autor: kojak30 »

Witam

A wie ktoś może czy i jakie można zastosowąc startegie na platformie IDM. Bo w zasadzie żadna z tych które sa tutaj opisane nie nada sie na IDM. Brak wskaźników albo ja nie umiem ich znaleźć

Scrappy
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Scrappy »

Witam

Jestem początkujący i mam jedno pytanie. Posiadam konto demo platformy IDM Mini Trader, intryguje mnie zamykanie pozycji . Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić dlaczego po zamknięciu pozycji pojawia się pozycja z przeciwną akcją i dalej są naliczane procenty? Dlaczego po zamknięciu pozycji nie następuje natychmiastowe rozliczenie, czy trzeba czekać pewien okres czasu aż ono nastąpi? Na przykład zamknąłem pewną pozycję bo przynosiła mi straty, a po zamknięciu nadal była rozliczana w kwocie rozliczenia rachunku? Byłbym wdzięczny o dość dokładne wytłumaczenie mechanizmu działania ;] z góry dzienx

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

po zamknieciu pozycji, widnieje ona jako 'kwadrat'. bedzie widoczna do konca dnia (pomimo ze data rozliczenia jest +2 dni. to tylko taki wew zapis brokera) i w nocy nastapi rozliczenie.

jezeli kupiles 50 000 eurusd to zamykajac pozycje tak naprawde sprzedajesz dlatego widac druga, przeciwstawna transakcje.

do momentu rozliczenia (najczesciej ok 00:00) ostateczny wynik zmienia sie w stosunku od notowan waluty rozliczeniowej twojej pozycji do waluty bazowej rachunku. aby jasniej to wytlumaczyc przykladowo zamknales pozycje eurusd. waluta rozliczeniowa jest usd a na rachunku masz pln wiec kazdy wynik jest przeliczany na zlotowki. po zamknieciu transakcji wynik ten zmienia sie w stosunku do zmian na parze usdpln. nie martw sie bo nie ma to tak duzego wplywu na ostateczny wynik. jesli zarobiles 500 zl na eurusd a usdpln tego dnia zmieni sie o 3% to twoj wynik zostanie skorygowany o te 3%.

tomek_pawelski
Uczestnik
Uczestnik

PIPS

Nieprzeczytany post autor: tomek_pawelski »

:D zaczynam w forexie mam demko IDM trader no ale bylo z limitem w kosmos zrobilem dziennie 20 tys na + zresetowałem z limitem na 2000 tysiaki zobaczymy jak pojdzie , pamietam peweksy jak stalem z walutą :) czytam o forexie duzo ostatnio

wlasnie mowie do zony coto jest pips

a ona

Ponente i pelne Seksu :)

tylko z mojej kasy

Golden
Uczestnik
Uczestnik

IDM TRADER - problem?

Nieprzeczytany post autor: Golden »

Witam,
Jestem początkujący. Zacząłem ostro działać na Forexie w IDM Trader i się zaczynam zastanawiać czy dobrze zrobiłem wybierając tą platformę ? Zakładałem krótkie pozycje i korzystałem ze zleceń Stop if bid i Stop if offered i zwykle szło dobrze ale coś w pośpiechu chyba źle zrobiłem bo system nagle zmienił swe oblicze pokazując mi zupełnie inne okna dla zleceń Stop niż to normalnie robi. Zaczął mi się z tym problem, ale znając te zlecenia poradziłem sobie. Po zakończeniu akcji zamknąłem wszystkie transakcje i pozostało mi na koncie sporo jednostek EUR/PLN. Pozycja EUR/PLN wisi jako krótka.
Jak to rozliczyć? Czy trzeba użyć z prawej strony (w zakładce Stan Rachunku) dla pozycji EUR/PLN opcji SELL/BUY? Wchodzi się wówczas do transakcji SPOT. Jak to najprościej wyzerować.

pozdrawiam,
golden

ODPOWIEDZ