IDM TRADER - Polska Platforma

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
markus_111
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: markus_111 »

Co do kserografii dowodu z potwierdzeniem notarialnym to wymagana jest tylko przy składaniu umowy drogą pocztową. Ode mnie w siedzibie firmy tego nie wymagano. Ogólnie IDM nie jest takie złe, do platformy można się przyzwyczaić. Inwestuję w realu od kwietnia tego roku i jedynym dotkliwym problemem jaki miałem to było "netowanie pozycji" na której starciłem 200$ :( miesiąc po otwarciu rachunku i do tej pory mi tego nie wytłumaczono :evil:

Awatar użytkownika
Memento
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Memento »

pomimo kilku nieporozumień to bardzo dobrze się z nimi współpracuje :)

egreg
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: egreg »

markus_111 pisze: Inwestuję w realu od kwietnia tego roku i jedynym dotkliwym problemem jaki miałem to było "netowanie pozycji" na której starciłem 200$ :( miesiąc po otwarciu rachunku i do tej pory mi tego nie wytłumaczono :evil:
Witam
Co to jest "netowanie pozycji" ?
Pozdr.
Ps Jeszcze jedno pytanie: czy ten broker jest typu market maker ?

Awatar użytkownika
markus_111
Bywalec
Bywalec

Właśnie nie rozumiem tego "netowania pozycji", co to w ogóle jest?

czoban
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: czoban »

Witam

Jako, że nie znalazłem odpowiedzi to mam pytanie do użytkowników tej platformy.

1. czy można skalpować?
2. czy można otwierać transakcje przeciwne z ustawieniem SL?
3. Jaka jest minimalna odległość na SL?
4. Jaki jest podstawowy spread na OIL/USD?

Awatar użytkownika
markus_111
Bywalec
Bywalec

czoban pisze:Witam

Jako, że nie znalazłem odpowiedzi to mam pytanie do użytkowników tej platformy.

1. czy można skalpować?
2. czy można otwierać transakcje przeciwne z ustawieniem SL?
3. Jaka jest minimalna odległość na SL?
4. Jaki jest podstawowy spread na OIL/USD?
AD.1. Tak, ze skalpem nie mam problemów
AD.2. Nie
AD.3. Chyba 20p
AD.4. Nie wiem :)

ryc
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ryc »

markus_111 pisze:Właśnie nie rozumiem tego "netowania pozycji", co to w ogóle jest?
Witam wszystkich forumowiczów.
Na pytanie markusa odpowiem stylem z IDM: netowanie pozycji to po prostu kwadrat.
Testuje demo i jestem przerażony. Np. złożyłem zlecenie oczekujące i postanowilem je anulowac. Anulacja była niedostępna, okno otwarte zlecenia opatrzono klepsydrą, i to jest prawidlowe akurat bo na ogół oznacza śmierć dla twojego zlecenia.
Nie próbujcie tzamykać części otwartej pozycji, bo platforma wariuje. Pozostałą część można zamknąć jedynie poprzez nowe przeciwstawne do zajętej pozycji zlecenie i poczekać na kwadrat.
W realu postanowiłem sprobować zamknąć pozycje z palca, okno transakcji jest dostępne ok 3s, potem jest blokada dokonania transakcji i na nowo trzeba się przebijać do mozliwości złożeniea transakcji. Platforma poprostu jest tak pomyślana aby podkładać noge, a nie pomocną rękę jak coś nie idzie po naszej myśli.
Będę wdzięczny za odpowiedź na pytanie: Jak zrobić aby szybko w IDM brać np 10 pips zysku (EURUSD), bo mi sie wydaje ze to jest na tej platformie niemożliwe.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Musisz zrozumieć że skalprów prawie nikt nie lubi ponieważ nie zdąży się zabezpieczyć.Np. kolega na automatach z trendem przez 2 miesiące zrobił 5000 tyś transakcji to po piersze,po drugie IDM poza platformą nie ma nic wspólnego z SAXOBANKIEM,w Londynie powiedzieli mi to oficjalne że sprzedali tylko swoje oprogramowanie czytaj platforma koniec.Ich przedstawiciele mogoą robić co chcą SAXO nie ma na to wpływu.Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
markus_111
Bywalec
Bywalec

zz pisze:po drugie IDM poza platformą nie ma nic wspólnego z SAXOBANKIEM,w Londynie powiedzieli mi to oficjalne że sprzedali tylko swoje oprogramowanie czytaj platforma koniec.Ich przedstawiciele mogoą robić co chcą SAXO nie ma na to wpływu
Trochę mnie to dziwi bo kiedyś konsultant Saxobanku odesłał mnie właśnie do IDM-a jako ich przedstawicielstwa w Polsce gdzie można mieć konto mini.

kamiiilll
Uczestnik
Uczestnik

wrrrrrrr

Nieprzeczytany post autor: kamiiilll »

hmm mam demo i nie czaje motywu z tymi kwadratami , o co tu chodzi? Zamykam pozycje , a wszytko ruchome jakby pozycja zamknięta nie była. Nie rozumiem czemu zamkniete pozycje nadal zmieniaja wartosci. Serio albo ja oszalałem albo cos tu powalonego jest. Napiszcie w jaki czasie mozna zamknac pozycje w realu? do tego jakie głupkowate efekty głosowe dochodza teng teng teng i tak na okragło( jak to moge wylaczyc)? przyzwyczaiłem sie juz do tej platformy , no ale niektorych rzeczy nie umiem zrozumiec

ODPOWIEDZ