Myślę, że ta ostatnia dziewczyna reprezentuje firmę, która dogadała się z Jackiem. Jakby nie patrzeć grono potencjalnych klientów jest dość spore. Czy jest arogancka? Jak dla mnie trochę tak. Widać na pierwszy rzut oka, że interesuje się rozwojem osobistym i chciała sztucznie pokazać swoją pewność siebie. Pokazać podkoloryzowany obraz siebie. W sumie to nic złego, pewność siebie jest dobra w każdej sytuacji, ale właśnie na siłę powoduje to odwrotny skutek.
Ten Magik pojawił się u Jacka z prostego powodu, każdy gościnny występ, każda drama na yt itd. to szansa na przyciągnięcie nowych klientów. Ludzie co śledzą kanał Y widząc go u Jacka klikną na ten filmik, a jak im się spodoba tematyka to obejrzą nowe filmiki i część zostanie widzami kanału sukces.pl. Czy jak za rok będzie sprzedawał kursy, to grono klientów będzie większe, niż było teraz
Co do innych ludzi i tego jak postrzegają Jacka. Przyznam się szczerze, że pierwsze wrażenie o Jacku miałem pozytywne. Gadał z sensem, przekazywał rzeczy z książek własnymi słowami, nie czytał z kartki, stawiał się jako eksperta w dziedzinie biznesu. Dopiero później włączyła mi się czerwona lampka, jak zobaczyłem, że jest to kanał z drugim dnem. A jak sprzedawał kurs i mówił, że milionerem można zostać w przeciągu 2-3 lat, to miałem coraz więcej wątpliwości. Nawet jak ci ludzie, którzy pojawiają się u niego czytają to forum i wiedzą o nim tyle co my, to niekoniecznie musi ich to zniechęcić. Zauważcie, że nawet ci kursanci mogą mieć takie zdanie o nim. Wypowiadają się o nim pozytywnie, reklamują swoje strony, produkty, firmy bo jest szansa, że dotrą do większej liczby odbiorców. Dlatego tez uważałem, że nie są to podstawieni ludzi. Nie zmienia to faktu, że wielu ludzi, których do siebie zaprasza ma taką dziwną arogancko-zarozumiałą manierę na temat swojej osoby. Nie wiem czy to wynika z przedawkowania rozwoju osobistego i pokazywania pewności siebie wszędzie, gdzie się da, czy to podłapywania tego od Jacka. W każdym razie wygląda to źle.