Jacek Wiśniowski kurs 1 mln

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Loonar
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Jacek Wiśniowski kurs 1 mln

Nieprzeczytany post autor: Loonar »

Ciekawe co on takiego ludziom gada, że tak ich omotał? :D
Opinii negatywnych na pewno przybędzie. Nie wiem na ile wiarygodne są te osoby, które na stronie chwaliły kurs Jacka, ale jedna opinia mnie zaciekawiła. Jeden z uczestników pokazywał swoją aukcję na allegro i tam była biografia Benjamina Franklina. Z tego forum wiem, że to firma Jacka wydaje tą książkę, to jakim cudem kursant ją sprzedaje? Jacek dodaje do kursu swoje produkty, czy ten ktoś kupił od niego ten towar? Już nie wspominając o tym, że towar zlicytowało 11 osób. Ta książka jest, aż tak popularna? :D Wchodzę teraz na allegro, znalazłem tą aukcję, a w aukcjach powiązanych Geniusz. Ktoś może wie coś o tym? Czy może ze strony Jacka to, aż taka niedbałość, że kurs reklamują jego współpracownicy? :D
Jak obejrzę wszystkie recenzje na tej stronie kursu, to może coś jeszcze wpadnie. Jedne opinie wyglądają wiarygodnie, inne jakby to było czytane z kartki. Niektórzy podali swoje sklepy i jak na to popatrzyłem, to owszem mogą na tym zarobić, ale wątpię, że w 2-3 lata to będzie milion złotych :)

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

Loonar pisze:Ciekawe co on takiego ludziom gada, że tak ich omotał? :D
Opinii negatywnych na pewno przybędzie. Nie wiem na ile wiarygodne są te osoby, które na stronie chwaliły kurs Jacka, ale jedna opinia mnie zaciekawiła. Jeden z uczestników pokazywał swoją aukcję na allegro i tam była biografia Benjamina Franklina. Z tego forum wiem, że to firma Jacka wydaje tą książkę, to jakim cudem kursant ją sprzedaje? Jacek dodaje do kursu swoje produkty, czy ten ktoś kupił od niego ten towar? Już nie wspominając o tym, że towar zlicytowało 11 osób. Ta książka jest, aż tak popularna? :D Wchodzę teraz na allegro, znalazłem tą aukcję, a w aukcjach powiązanych Geniusz. Ktoś może wie coś o tym? Czy może ze strony Jacka to, aż taka niedbałość, że kurs reklamują jego współpracownicy? :D
Jak obejrzę wszystkie recenzje na tej stronie kursu, to może coś jeszcze wpadnie. Jedne opinie wyglądają wiarygodnie, inne jakby to było czytane z kartki. Niektórzy podali swoje sklepy i jak na to popatrzyłem, to owszem mogą na tym zarobić, ale wątpię, że w 2-3 lata to będzie milion złotych :)
Pomysł ze sprzedaniem swoich produktów po cenach hurtowych tym co zakupili kursy wcale nie jest głupi, ale zarobienie miliona... z czym do ludzi. Pomyśl - masz 100 tysięcy PLN do zainwestowania, ile musisz zarobić, żeby mieć milion? 1000 procent p. Jacek zarobił milion na handlu detalicznym w dwa lata? Policz sobie jaki musisz mieć obrót, przy marży nawet 100% wliczając podatki, cła itp. Warren Buffett ma 17% rocznie sprzedając towar znacznie płynniejszy niż bawełniane t-shirty - pieniądze. Mnie się wydaje, że wielu ludzi płynie właśnie na tym, że myśli aby zmaksymalizować zakup, nie mając pojęcia jak długo będą im zalegać te chińskie szmatki, a zanim one dopłyną jest już w najlepszym wypadku tydzień- dwa na zwrot pieniędzy za kurs. W około 2006 rozmawiałem z kolegą - właścicielem szwalni, pytałem czemu się męczy z babami udającymi, że potrafią szyć. powiedział mi wprost :
- nie stać mnie, na zamrożenie takiej kasy na tak długo. Taniej de facto wyjdzie szycie na określone zamówienie określonego wzoru, bo wszystko czego nie sprzedam staje się kosztem.
Przy marży 100% trzeba sprzedać od 1/10 do 1/8 kontenera ( bo w takich jednostkach się to sprowadza, podstawowy ma kubaturę 67m sześciennych, czyli około 10 m3 do sprzedania. Zaznaczam, że nie mam pojęcia o takim biznesie, ale na oko widać, że to ilość ubrań zalegająca w sporym sklepie odzieżowym, i tyle musisz sprzedać przy IMHO niemożliwej do uzyskania marży, aby tylko zwrócić poniesione koszty. Ile to potrwa via Allegro? Będziesz miał czas na robienie stron o pizzy? to jest bez szans na realizację, a sporo ludzi robi to jeszcze za pożyczone pieniądze. Przychodzi brak płynności (szmaty leżą na magazynie - następny koszt) panowie z Wonga.com pukają do drzwi... Jak ktoś ma doświadczenia w praktyce, chętnie poczytam o błędach jakie popełniłem w moim rozumowaniu, dla mnie to się nie klei, nie przy takich kwotach i czasie - to mrzonka, lep na naiwnych...
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

kasias25
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: kasias25 »

Loonar pisze:Nie wiem na ile wiarygodne są te osoby, które na stronie chwaliły kurs Jacka...
Nie są wiarygodne. Pan Jacek co chwilę ogłasza nowe konkursy. Za pozytywne komentarze pod jego filmami nagrodą były przejażdżki różnymi modelami samochodów, a w przypadku recenzji jego książki zaproponował sporą kwotę, chyba 4tys - osoba, która jego zdaniem stworzy najlepszy film zachwalający książkę "Rusz dupę" otrzyma te pieniądze. Nie wiadomo, czy ktoś wygrał ale to ogłoszenie dało niezły rezultat. Na jego fb pojawiło się masę filmików reklamujących jego książkę plus dodatkowe filmiki na YT u różnych youtuberów.

Możliwe, że niektórym osobom za pozytywne wypowiadanie się o jego produktach i ich sprzedaż, proponuje różne dodatkowe profity, np. obiecuje wyjątkową pomoc w osiągnięciu sukcesu albo procent ze sprzedaży.

Loonar
Stały bywalec
Stały bywalec

To wychodzi na to, że prócz kursu ludzie kupili X jego produktów :D Co do tego co mówisz, to zarobienie miliona przy wstępnej inwestycji 100 000 tysięcy jest możliwe, w teorii. Ale trzeba się idealnie wstrzelić w rynek i potrzeby klientów, plus znaleźć dobrego producenta danego produktu. Na ile jest to możliwe w praktyce? A weź pod uwagę, że potencjalny odbiorca kursu nie ma dodatkowo 100 000 tysięcy na inwestycje. Co do reszty opisanych przez Ciebie wyliczeń, to nie wiem. Nie mam w tym doświadczenia, ale jakby ktoś mnie zapytał o zdanie, to miałbym podobny tok rozumowania co Ty.
Dlatego też ciekawi mnie czy ów kurs mówi nam, co mamy kupić? od kogo? komu sprzedać? I w jaki sposób? I jeszcze na dodatek zrobić to bezgotówkowo? :) Bo za taką kasę oczekiwałbym właśnie konkretnych informacji.
Plus jeszcze na dodatek w tym kursie jest podana metoda na ebooka i kanał na yt? Rozumiem, że na tym kończą się przedstawione pomysły? :)

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

Zrobienie miliona nawet ze złotówki jest możliwe, chodzi o wiarygodny horyzont czasowy, przecież tylko wystarczy zarobić milion procent. :mrgreen: Przy 100k musisz zarobić 1000 procent plus Vat plus cło plus jakieś licencje ( sorki tylko pobieżnie przejrzałem warunki bycia eksporterem) plus podatek PIT, i dopiero wtedy jesteś właścicielem miliona. Przy marży 100% ( sprzedajesz towar po cenie 100% wyższej niż cena zakupu) musisz zrobić obrotu na 1000 000 to wszystko co jest kosztem czyli około 1400 000 PLN. Przy 50 tysiącach PLN na inwestycję musisz zarobić 2000 procent, przy marży 50% musisz już zrobić prawie 3 miliony obrotu, czyli kupić i sprzedać dwa razy więcej czegoś, niż przy marży 100%. Tego się nie da zrobić w dwa lata - samemu, bo ubrania są zbyt mało płynnym towarem, aby nimi robić tak duże obroty w takim czasie jak 2 lata, trzeba zarobić trochę ciuchami, zmienić towar, zatrudnić ludzi wynająć pomieszczenia - jeden kontener czegokolwiek to kilkadziesiąt palet. Nie sądzę by obecnie na ciuchach czy czymkolwiek innym przebicie od ceny producenta dochodziło do 100% ( ale mogę się mylić) nawet jeśli tak, to 50% tego to i tak będą opłaty. Ale to nie istotne. Pan Jacek pisze wszystko to, co można samemu znaleźć w internecie, nie pisze jak organizować i zarządzać biznesem, bo się na tym nie zna. A wytłumaczenie w przystępny sposób tego o czym studiuje się latami na zarządzaniu tak aby każdy umiał poprowadzić bez plajty jakiś biznesik było by warte więcej niż te głupie 3k. Pan Jacek sprzedaje coś, co ludziom znającym się na prowadzeniu biznesu nie jest potrzebne, a ci co się nie znają nie będą umieli informacji p. Jacka wykorzystać, co widać na tym forum. Do tego nie wystarczy gumka na rękę. Ta cała wiedza p. Jacka jest za darmo na setkach blogów czy biznesowych forach, o oficjalnych stronach izb handlowych nie wspominając, i bez tytułu "Milion w 30 sekund" jest niesprzedawalna. Ponieważ tytuł ma się nijak do zawartości - jest to jakieś naciąganie, czyli :liar: W naszym kraju większość firm jest zarządzana właśnie w ten sposób jaki opisuje p. Jacek - właściciel wie tylko gdzie kupić i komu sprzedać. Gdy ma zator finansowy - ginie. Bo brak mu płynniejszego towaru - pieniędzy. Wg oficjalnych statystyk 80% działalności gospodarczych w Polsce bankrutuje w przeciągu 2 lat. Na pewno to jest droga do milionów?
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

Loonar
Stały bywalec
Stały bywalec

W pełni się zgadzam. Nie wiem jak jest z ubraniami i czy w innej branży byłoby lepiej. Zakładam, że kurs jest dla osób, które z takimi pojęciami nie miały praktycznej styczności. W każdym razie to co Jacek mówił na kursie, to ujął sprawę tak, jakby metod było więcej i byłyby one znacznie prostsze. W teorii jest to wykonalne, tak jak w teorii są możliwe podróże w czasie :D Dlatego też włączyła mi się wtedy lampka ostrzegawcza, jakież to cuda on podpowiada.
Wychodzi na to, że kurs za 3 tysiące daje nam wiedzę, jak zarabiać bezpiecznie na ebookach albo jego towarach, bo wchodzenie w branże eksportową bez doświadczenia, może jedynie dać 1 milion, ale długów :)
Ciekawe za ile ruszy nowa edycja negatywnych komentarzy :D

Teflon
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Teflon »

Jacuś sam się wkopał bo powiedział, że zarabia głównie na info produktach bo nie wymagają magazynowania. Czyli mówi o kursie. Poza tym ile jest wart jego kurs i jaką ma marżę, skoro zawiera dostępną za darmo wiedzę?

W jednym filmiku opowiadał jak przyszedł mu kontener z głośnikami, było ich 2 tysiące, mówił, że zarobił na tym ponad 40 tysięcy (hahaha) Tylko, że chyba nie przemyślał tej historyjki bo powiedział, że sprzedawał 1 głośnik za 2 zł + miał na poczcie przesyłkę za 6zł, bo wysyłał listem. Czyli wychodzi 4 tysiące zysku, a jak się odejmie koszty???
Sam prowadziłem sprzedaż na allegro, do tego trzeba mieć magazyny i ludzi żeby generować zyski. To wszystko wymaga też czasu i nakładów pracy nie jednego człowieka. Towar nie schodzi to zalega i staje się kosztem. Poza tym jak ktoś jest specjalistą w danej dziedzinie np. kosmetyki albo elektronika, to tylko takie produkty będzie sprzedawał. Pan Jacuś natomiast mówi, że ma tysiące produktów z dupy wziętych, czyli raz książka, raz powerbank, raz suplement diety? Nie mając wizerunku w sieci i wyrobionej marki nie ma szans żeby generować takie zyski o których mówi ten Pan. Mało tego on mówi, że ma wszystko zautomatyzowane, ludzie sami robią zakupy i kurier automatycznie wysyła do nich towar a on nie musi w ogóle pracować i nie widzi tego na oczy? hahahaha Niezłe bajki. Kanał sukces to jego główne źródło dochodu. Tyle w temacie

Opinie o jego kursie są nieautentyczne bo są kupione, tak samo pseudo recenzje jego książki. Dlaczego żadna z tych osób nie dodała tutaj opinii i nie stanęła w jego obronie? Gdzie są ludzie, którzy odebrali te wspaniałe nagrody jak wycieczki do Hiszpanii lub 10 tys zł?

Grymus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Grymus »

@T-REX

A co powiesz o tej historii co Jacek zawsze opowiada, że nowy sklep z pieluchami sprzedali za ponad miliard dolarów, trzy miesiące od rozpoczęcia działalności ? Ci "trochę" więcej zarobili niż ten milion w dwa lata :D

KAZIKGAZIK
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: KAZIKGAZIK »

Teflon pisze:Jacuś sam się wkopał bo powiedział, że zarabia głównie na info produktach bo nie wymagają magazynowania. Czyli mówi o kursie. Poza tym ile jest wart jego kurs i jaką ma marżę, skoro zawiera dostępną za darmo wiedzę?

W jednym filmiku opowiadał jak przyszedł mu kontener z głośnikami, było ich 2 tysiące, mówił, że zarobił na tym ponad 40 tysięcy (hahaha) Tylko, że chyba nie przemyślał tej historyjki bo powiedział, że sprzedawał 1 głośnik za 2 zł + miał na poczcie przesyłkę za 6zł, bo wysyłał listem. Czyli wychodzi 4 tysiące zysku, a jak się odejmie koszty???
Sam prowadziłem sprzedaż na allegro, do tego trzeba mieć magazyny i ludzi żeby generować zyski. To wszystko wymaga też czasu i nakładów pracy nie jednego człowieka. Towar nie schodzi to zalega i staje się kosztem. Poza tym jak ktoś jest specjalistą w danej dziedzinie np. kosmetyki albo elektronika, to tylko takie produkty będzie sprzedawał. Pan Jacuś natomiast mówi, że ma tysiące produktów z dupy wziętych, czyli raz książka, raz powerbank, raz suplement diety? Nie mając wizerunku w sieci i wyrobionej marki nie ma szans żeby generować takie zyski o których mówi ten Pan. Mało tego on mówi, że ma wszystko zautomatyzowane, ludzie sami robią zakupy i kurier automatycznie wysyła do nich towar a on nie musi w ogóle pracować i nie widzi tego na oczy? hahahaha Niezłe bajki. Kanał sukces to jego główne źródło dochodu. Tyle w temaci

Opinie o jego kursie są nieautentyczne bo są kupione, tak samo pseudo recenzje jego książki. Dlaczego żadna z tych osób nie dodała tutaj opinii i nie stanęła w jego obronie? Gdzie są ludzie, którzy odebrali te wspaniałe nagrody jak wycieczki do Hiszpanii lub 10 tys zł?
Są wirtualne magazyny, które można wynająć.

-- Dodano: 26 paź 2017, 15:12 --
Loonar pisze:Ciekawe co on takiego ludziom gada, że tak ich omotał? :D
po prostu ktoś sprzedaje ksiązkę na allegro i tyle.

Loonar
Stały bywalec
Stały bywalec

No nie do końca ktoś i nie do końca zwykłą książkę. Jest to osoba, która chwali kurs, czyli w zamyśle powinna sprzedawać produkty na swój własny rachunek. Z tym, że pokazuje, że sprzedaje tą samą książkę, którą sprzedaje też firma Jacka. A jak wszedłem w akcje powiązane, to był też Geniusz.
Dlatego zacząłem się zastanawiać jak to się wiąże? I albo jest to ktoś z firmy Jacka i robi sobie autopromocję, albo Jacek do kursu dodał im też produkty, które mają sprzedawać. Popatrzyłem na inne osoby, to ich opinie są bardziej wiarygodne, ale biznesy, które pozakładali nie dadzą im miliona w 2-3 lata. Ot takie dorobienie sobie paru stówek do pensji :)

http://www.mojmilion.pl/
Jest to pierwsza opinia klienta :)

ODPOWIEDZ