Jacek Wiśniowski kurs 1 mln

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
dziabuch
Gaduła
Gaduła

Re: Jacek Wiśniowski kurs 1 mln

Nieprzeczytany post autor: dziabuch »

Loonar pisze:
Tu bym uważał na miejscu tych osób i pisaniem słowa "oszukanych". Jacek nikogo nie oszukał, takie coś trzeba byłoby mu udowodnić

Już udowodniłem czas jakiś temu:
1. Jacek zapewnia, że po miesiącu kursu zarabia się ileś tam /chyba 6OO złotych/. Jest to fizycznie niemożliwe z racji czasu potrzebnego na sprowadzenie towaru z Chin, co trwa więcej niż miesiąc. Mamy więc ewidentne kłamstwo
2. Jest jasno powiedziane, że jedynym dodatkowym wydatkiem poza wspomnianymi 3OOO na kurs będzie kilkadziesiąt złotych na domenę. Jest to również kłamstwo. No ok, można na chama uznać, że towary z Chin kupimy 'bezgotówkowo' na zasadzie dropshippingu. Mało to realne zwłaszcza dla debiutanta, ale przynajmniej w sądzie byłaby to niegłupia linia obrony. Nie obejdzie się jednak bez usług informatyka, a one tanie nie są. Więc jest kłamstwo kolejne i niepodważalne.
Innymi słowy: wprowadzenie klienta w błąd = oszustwo.

Kreaster
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kreaster »

Dziabuch o czym Ty pierdolisz stary! Przecież informatycy pracują za koszt pizzy hawajskiej!

/edit:
a nie sorki przepraszam, godzina miesiecznie pracy informatyka, grafika, brata jacka to jakies 5k

Loonar
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Loonar »

Żeby kogoś nazwać oszustem, najpierw trzeba byłoby mu to udowodnić przed sądem, a sąd musiałby za to skazać. Innymi słowy, on nie musi udowadniać, że da się na tym kursie zarobić 600 zł w miesiąc. To Wy musielibyście mu udowodnić, że się nie da. A takie coś byłoby trudne. To tak jakbym poszedł do wróżki, ona powiedziałaby mi, że wygram milion w totka, ja bym się zadłużył. W totka by nie wygrał, podałbym wróżkę do sądu, a ona powiedziałaby: "Ale przecież mówiłam, że ten Pan wygra, ale nie sprecyzowałam kiedy." To tak w przybliżeniu. Więc w skrócie, na chwilę obecną Jacek jest osobą niewinną, bo nikt go do sądu nie podał i nie wygrał. Teoretycznie Jacek mógłby powiedzieć, że można napisać 6 ebooków za 100 zł każdy i to pozwoliłoby na zarobek takiej kwoty.

To do czego można się byłoby przyczepić, to tak jak mówiłem. Ukrywanie celu sprzedażowego jego filmików/konferencji. Pisałem, że jest to kanał czysto sprzedażowy. I nadal tak jest w mojej opinii.
1. Reklamuje tam swoje produkty:
- książka
- kurs
- geniusz
- eliksiry młodości
- gumka do strzelania w nadgarstek (podobno to jakiś gość wymyślił)
- szkolenie na żywo.
Jeżeli to miałby być kanał czysto motywacyjny, nie powinno tam być takich praktyk. I UOKiK mógłby nałożyć na niego karę. Poza tym jego kanał ma w nazwie jego stronę, na której można zamówić produkt. Zapewne jakaś reklama przychodzi drogą mailową, gdzie Jacek w swoich nagraniach mówił coś w stylu: "zapisz się na moją stronę, to otrzymasz więcej informacji, nie podaję tego tu, bo to nie jest wiedza dla każdego"

2. To co odwaliło się na tym forum, tzn. straszenie admina i jaką to panikę później wywołało, to jest to szantaż. I nie ma znaczenia, że pisał to prawnik. To czy naruszone zostały jego dobra osobiste decyduje sąd, a nie jego wynajęty adwokat. Pisanie takiego czegoś w formie groźby mogłoby zostać uznane za bezprawne. Pomijając już fakt, że wolność słowa gwarantuje nam konstytucja.

Dlatego dziwi mnie, że temat dobił do, aż tylu postów, a nikt nawet nie powiadomił UOKiK. Nie namawiam do tego, ale jak ktoś grozi Wam, to pamiętajcie, że macie takie same prawa i macie prawo się bronić. Zawsze można przesłać materiały w odpowiednie miejsce i niech idzie to drogą legalną i odpowiednie organy sprawdzą legalność tej sprawy.

A co do reszty kursów i kołczów, to widziałem szkolenia motywacyjne-psychologiczne za 15 tysięcy. Serio, do tej pory nie potrafię pojąć jakim cudem ludzie na tym mogą zarabiać takie pieniądze. Już pomijam fakt, że śmiało można zostać milionerem sprzedając kursy o tym, jak być milionerem :D

Teflon
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Teflon »

Dobra, w takim razie słowo oszust zastąpmy słowem "cwaniaczek"? a może "chytry lis"? Pomijając kwestie prawne każdy tutaj wie o co chodzi bez niepotrzebnego bełkotu prawniczego. Żaden milioner nie poświęcałby większości swojego czasu na kanał YouTube i całą otoczkę chyba, że byłoby to jego główne źródło dochodu. Właśnie. Nie obchodzi mnie poprawność polityczna, nikt też nie zmierza tu się ciągać po sądach z Panem Jackiem. Tysiąc postów wynika z tego, że ludzie doskonale go rozpracowali, a nie można dodać wypowiedzi pod jego filmami. Do tego odkrywane są co chwile nowe rzeczy i zrobił się z tego cyrk. Facet, który zachowuje się jakby był nadczłowiekiem, nie szanuje innych ludzi nigdy nie będzie drugim Warrenem Buffettem

Loonar
Stały bywalec
Stały bywalec

Ja sugeruje, żeby osoby, które poczuły się pokrzywdzone zgłosiły go tam gdzie trzeba. Nie trzeba biegać po sądach. Można skopiować jego filmiki, nagrać kolejną konferencję, wszystko wysłać mailem i po sprawie.
Bo radzicie, radzicie i owszem, wychodzą nowe fakty. Ale nie rozumiem co to ma wnosić ciekawego do wątku, że człowiek promował swój kanał na forum o bieganiu, czy miał firmę sprzedającą jakieś urządzonka?
Mi się osobiście nie podoba jaką formę to wszystko przybrało. Na początku owszem fajnie się słuchało jego filmików, ale później poszło to w jakąś przegiętą stronę i dziwi mnie, że ktoś taki zarabia w sposób w jaki nie powinien, grozi jak zobaczy normalną opinię (negatywną w zamyśle, ale negatywna opinia, to normalna opinia :D) i teraz ruszył z nową edycją kursu.

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

Loonar pisze:Żeby kogoś nazwać oszustem, najpierw trzeba byłoby mu to udowodnić przed sądem, a sąd musiałby za to skazać. Innymi słowy, on nie musi udowadniać, że da się na tym kursie zarobić 600 zł w miesiąc. To Wy musielibyście mu udowodnić, że się nie da. A takie coś byłoby trudne.
Otóż nie, bo nie neguję tego, że to co pisze i mówi p. Jacek jest prawdą, kitem jest to co on mówi o szansach na zostanie milionerem. W tym sensie, jego kurs za 3k to ściema, i nie trzeba udowadniać że się da, czy nie, tylko wykazać różnicę między jeszcze marketingiem, a już kłamstwami. Bo szanse na to że jakiś kurs zrobi z kogoś milionera są praktycznie zerowe. Pan Jacek na każdym kroku sugeruje, że to osiągalne dla każdego, a to oczywista nieprawda. To tak jakby powiedzieć, że każdy kto ma garaż ma szanse na zostanie potentatem w dziedzinie IT i na dowód pokazać zdjęcia Billa Gatesa z krzywymi i prostymi zębami.
Każdy jego film, to zbiór banałów, bez żadnych konkretów na temat np: zarządzania pieniędzmi - jako posiadacz potencjalnie 600 biznesów powinien mieć mega praktykę, tymczasem nie przypominam sobie filmu na którym o tym mówi, sprowadza sprawę do pracowitości i dyscypliny, a to stanowczo za mało. na tym forum są setki ludzi, siedzących nad wykresami 24 godziny na dobę, inwestujących w wiedzę i umiejętności. Nieliczni zarobili większe pieniądze, bez żadnej gwarancji powtarzalności tego faktu w przyszłości. Dlatego zawód milionera jest tak rzadki i hmmm... wierzę w ponadprzeciętne zarobki pana Jacka, ale bez przesady z tymi milionami - nic na to nie wskazuje, a nie sądzę, aby jakiekolwiek prawo pozwalało dla zysku podszywać się pod milionerów, księży czy kosmonautów, aby bezkarnie czesać z tego kasę od naiwnych.
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

Loonar
Stały bywalec
Stały bywalec

Żadne prawo nie pozwala :) Ale w takiej sytuacji, to Ty albo ja musiałby wykazać, że nie jest on milionerem, a nie on, że jest.
Owszem jego filmy są pełne banałów. Są to podstawy podstaw. Jego firmy wyglądają tak sobie, jego zachowanie na krytykę, też temu przeczy. Bo większość milionerów, nawet nie zawracałoby sobie głowy jakimiś kursami. On to tłumaczy, że jak coś się dostanie za darmo, to tego się nie szanuje i nagrywa filmiki, bo chce przekazać swoje idee dalej... no ok. Tyle, że wygląda to tak, jakby ten kanał prowadził dla zysku. Ale jakby nie patrzeć są to tylko domysły.

Teflon
Stały bywalec
Stały bywalec

Nie wszystko jest domysłem. Jego zarobki są faktem. 80 osób x 3000zł za kurs. Do tego 12 tysięcy sprzedanych książek, załóżmy, że na każdej miał tylko 25zł zarobku. To już jest ponad pół miliona zysku z kanału.

Wątpliwe jest to, że był wcześniej milionerem ale możliwe, ze stał się nim dopiero kiedy udawał majętną osobę. Dziwne zachowania wynikają z tego, że w czasie największej popularności kanału chciał wręcz w agresywny sposób zmonetyzować swoich subskrybentów.

Loonar
Stały bywalec
Stały bywalec

Całkiem możliwe, że jest tak jak mówisz. To, że 80 osób kupiło kurs mi umknęło, ale mogła to być większa liczba osób, nie da się tego sprawdzić.
Nie wiem jak to jest z kanałem na yt, ale chyba liczba subskrybentów jest ważna jak ma się program partnerski i reklamy? A u niego reklam nie widziałem. Ewentualnie zależało mu na większej liczbie osób, czyli potencjalnych klientów. W jednej edycji kursu będzie 80 w drugiej 180.

Teflon
Stały bywalec
Stały bywalec

Dokładnie, nie wiadomo ile takich grup Jacuś przyjął pod swoje skrzydła, już nie licząc ilości edycji kursu. Przy 115 tysiącach subskrybentów? Jedno jest pewne, ci którzy są teraz w trakcie przechodzenia tego wspaniałego szkolenia niedługo dołączą tutaj swoje opinie, które na 100% nie będą pozytywne, bo jeszcze nie widziano żadnej pozytywnej. Jest niby możliwość zwrotu pieniędzy ale ten człowiek wie jak manipulować ludźmi. Wielu kursantów mówiło, że tak ich omotał, że przez cały okres trwania kursu myśleli, że konkrety dopiero nadejdą... ale się nie doczekali. Ludzie są naiwni ale najbardziej mnie rozbraja, kiedy Jacek powtarza, że wiedzę przekazuje ZA DARMO i że KARMA WRACA :D

ODPOWIEDZ