Co do tych pozwów, ścigania przez prokuraturę itd. To jako prawnik mogę Wam powiedzieć, że to totalna bzdura. Napisanie recenzji jakiegoś utworu, bądź wyrażenie opinii jest całkowicie zgodnie z prawem. Stąd też uważam, że po (jakby nie patrzeć), nieudanym kursie takie coś było totalnym strzałem w stopę. Dlatego nie musicie się bać wezwania do sądu. Natomiast jeżeli chodzi o resztę, to niektóre obrażające komentarze są poniżej krytyki, to już pomijając nawet aspekty prawne.
I na sam koniec, jak popatrzyłem spis treści tego kursu, to uważam, że śmiało można byłoby z tego zrobić produkt wart trochę kasy, może niekoniecznie 3-8 tysięcy, ale autor mógłby na nim nieźle dorobić i mieć pozytywne komentarze od osób niezależnych. I jak później słuchałem innych filmików, gdzie Jacek mówił, że codziennie wprowadza nowy produkt, albo rusza nowa edycja kursu i za pakiet dodatkowy ma się godzinę pomocy jego informatyka i grafika to już jest lekka przesada. Te strony są zrobione zwyczajnie kiepsko od strony technicznej i graficznej. Logo na tym powerbanku też jest takie sobie, nie mówiąc już o konkursie na logo dla sukces.pl, gdzie 3/4 to plagiaty materiałów ze stocka czy innych stronek. Mówienie co kilka filmów o biegu w maratonach, spoko fajnie, ale, moim zdaniem może jedynie zaszkodzić co niektórym. Każdy jest inny i to, że jednej osobie się udało, nie oznacza, że ktoś inny mógłby nie dostać zawału.
I jak to ktoś już napisał wcześniej, to nie jest kanał czysto motywacyjny. Bo streszczenie jednej książki, czy opowiedzenie podstaw z jakiejś dziedziny to jednak za mało, żeby zmotywować kogoś do działania. To kanał czysto sprzedażowy, nie mniej jednak ja lubię tego słuchać, bo dzięki temu poznałem kilka fajnych trików marketingowych i pod takim kontem polecam jego oglądanie.
A na miejscu twórców/twórcy nagrałbym filmik i normalnie bym odpowiedział na zarzutu zawarte w tym temacie i dał swobodę normalnych wypowiedzi oraz zostawiał wszystkie komentarze. Co jak co, ale "internetów" nie da się ocenzurować

PS
Z mojej strony uznanie dla Admina, że nie dał się zastraszyć