Tego jeszcze nie rozpracowywałem, ale przeszedłem na wykres dzienny i ogladam knoty świec oraz strefy gdzie jest dobre miejsce do zajęcia pozycji tj wsparcia i opory na wyższych TF gdzie jeśli odbiją ruch może być na kilkadziesiąt lub więcej pips. Teoretycznie chodzi o wejścia na jakimś wsparciu / oporze z wyższego TF jak dzienny i trzymanie, ale w praktyce jeszcze tak nie grałem. Dopiero teraz zacząłem się zastanawiać nad tym, nad samą koncepcją handlu po D1 i runów al'a TJS.irmentruda pisze:A skad bedziesz wiedzial czy brac dokladac na knocie gornym czy dolnym?
Tak jak napisałem w poprzednim poście, dopiero kiedy zobaczyłem jak pracuje kapitał gdy rozłoże wejścia po różnych cenach na wsparciu, to znaczy lewaruje się na wsparciu, a potem już nic nie dokładam, wtedy mnie troche oświeciło o co chodzi w tej idei handlu. Ale jak to w praktyce realizować jeszcze nie wiem... Wrzuciłem 2 obrazki kiedy cena jest wyciągnięta i pozycje zarabiają, a potem godzine później cena się cofa i mam obsuwe na kapitale na otwartych pozycjach.