next

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
nemoofx
Gaduła
Gaduła

Re: next

Nieprzeczytany post autor: nemoofx »

jesteś tu od 2009 i masz takie jeszcze podstawowe przemyślenia od nośnie gry ten nick zauważyłem w kategorii systemy NLA dlaczego tym nie grasz ja nic samemu sobie do tej pory nie wypracowałeś
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

To nie jestem ja. Właśnie kiedyś zauważyłem że był tutaj inny rookie, też był początkujący i szukał metody na zarabianie na fx. Ale to był jakiś inny "rookie". Poza tym konto na fx mam od sierpnia 2014. Tutaj była jeszcze inna osoba pod tym nickiem, ale to nie byłem ja. Z tego co widze to też zajmował się PA, dywergencjami, fibo, więc to nawet kupy się nie trzyma bo ja byłem kompletnie zielony a on już coś tam z tego co widze ogarniał troche PA, fibo, i dywergencje ale MACD a nie RSI.

nemoofx
Gaduła
Gaduła

rookie tickmill daje bonus nie wiem czy skorzystałeś ja tak. A co do twojego gry spróbuj złapać większy ruch bo widzę że masz problem z utrzymaniem pozycji. Dobrze wejdziesz, idzie wszystko ci w dobrą stronę, masz mocną świecę i w trakcie jej już wychodzisz warto poczekać jak się zakończy i wyrysuje następna. Zobacz u mnie na screenie impuls od wsparcia korekta dochodzi do tego ówczesnego wsparcia i wejście

nemoofx
Gaduła
Gaduła

rookie drugim systemem gdy będę mieć więcej czasu niż teraz to będę grał tym Never Lose Again by DRAGON33 jest bardzo dobry i mi odpowiada. Zaleta jego to gra z trendem może spróbuj nim tydzień pograć może Ci podpasuje bo mi pasuje bardzo nachylenie linie wyznacza trend gdy cena do nich się zbliża korekta wtedy wchodzisz i łapiesz te 20-50 pipsów zależy od pary walutowej sl też łatwo sobie ustawić nad pod wykropkowanymi liniami spróbuj dla mnie system ponad czasowy i działa PA w czystej postaci nawet lepiej się w nim z orientujesz gdzie jesteś niż w systemie chmury średnich mmd :shock:

-rookie-
Maniak
Maniak

KORC o tym wspominał http://forex-nawigator.biz/forum/next-t ... LA#p858442 ale tylko zajrzałem do wątku żeby zobaczyć co tam jest. Nie sprawdzałem tego systemu jeszcze.

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

Na stronie Investio jest dostępny Webinar prowadzony przez Andrzeja Haraburda gdzie omawia tzw Murrey Math Lines. Jak jesteś zainteresowany to znajdziesz. Murrey Math Lines jest to narzędzie podobne do Pivota działające na innej zasadzie. Rzadko używane bo nie każdy wie jak to działa. Instrukcja obsługi MM Lines też tam powinna być.

-rookie-
Maniak
Maniak

Zgadza sie, jest cały webinar, przejrzałem fragmentami teraz, pobrałem wskaźnik, fajnie rysuje poziomy. Wydaje mi się że nie ma sensu komplikować PA aż tak bardzo, ale zapoznam się z tym. Właśnie szukam informacji na temat ważnych poziomów, więc idealnie wstrzeliłeś się z tym tematem. Dzięki.

Przy okazji... wystarczy 10 minut ( 2 świece M5 ) żeby zarobić na fx swoje pod warunkiem że masz niskie koszty i duży kapitał który pozwoli lewarować konto tick po ticku. Nawet na takich małych ruchach pod świecą M5 można wyskubać dodatkowe pipsy i kapitał, tylko koszty. Z zarabianiem coraz lepiej u mnie. Na razie nadal na demo jeszcze ćwicze bo nie mam dopracowanych metod i planu ciągle, ale idzie mi to coraz lepiej. Zrobić 100% konta jednego dnia nie jest problem, tylko utrzymać systematyczność, nie robić takich gaf jak dziś na koncie XM. Gdybym nie zablokował kapitału może bym coś zarobił, a tak musiałem tylko ratować ten trejd na EURUSD wychodząc na BE. Więc powoli, do przodu... Nie mam kapitału żeby tak szarżować na realnym koncie jak na obrazkach niżej ale trenuje i podnosze skill :)

I jeszcze jedno. Zdałem sobie sprawe że wystarczą mi te 4 instrumenty i chwilowa przewaga żeby zlewarować konto na krótkim odcinku jeśli trend będzie trwał przynajmniej przez kilka świec M5. Więc jeśli chodzi o metody i sposoby na zarabianie to rozpracowałem ostatnio kilka manewrów, tylko trzeba to wszystko jeszcze dopracować...

Większość wejść z wykresu M5 to kopia wejść z dziś na koncie XM, tylko że tutaj mogłem więcej przez wąski spread dlatego też skalpuje w oparciu o wykresy tickowe. Te pozycje po lewej to był właśnie ten trejd na układzie harmonicznym z zew zniesieniem 127 ( opis w myfxbook w komentarzu do tego trejdu ), tylko tutaj trzymałem pozycje, a na XM uciąłem od razu, bo chciałem zwolnić dźwignie, ale i tak nie mogłem wykorzystać tego kapitału na tym poziomie co chciałem. Więc... ciągle jestem w fazie testowania i zbierania doświadczenia, ale powoli przymierzam się do konta live, licze i planuje powoli jak ma wyglądać trading na realnym koncie.

-rookie-
Maniak
Maniak

Już nie mogę edytować poprzedniego posta, a chciałem coś sprostować. Napisałem że większość wejść to kopie tych z XM, ale dałem wykres USDJPY gdzie chyba miałem dziś tylko 1 pozycje. Na EURUSD wchodziłem identycznie jak na XM, potem skalpowałem ale to już osobne testy. To uśrednianie odbywało się dokładnie jak na XM, tylko że tutaj byłem przelewarowany i otworzył mi się hedge żeby zwolnić dźwignie kiedy miałem DD 50% na otwartych pozycjach i potem musiałem odrabiać straty żeby wyjść na zero. Niestety takie metody są poza moim zasięgiem, jest kilka przeszkód a największa to brak kapitału. Na realnym koncie gdzie nie mam zabezpieczenia tylko gram całym kapitałem jaki mam to już jest hazard. Poza tym to i tak jest za mały kapitał żeby efektywnie lewarować konto w taki sposób tzn przy dźwigni 1:100. Jednak takie kombinowanie mnie rozwija... więc tak sobie kombinuje między czasie.

Ok, to tyle.

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

... już nic ... szkoda słów

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

-rookie- pisze: Zrobić 100% konta jednego dnia nie jest problem, tylko utrzymać systematyczność,
Chlopie, Ty piszesz ze zrozumieniem? Czy juz totalnie mozg przejaralo Ci ogladanie nagran z TJS albo podgladanie dziennika nieszczesnego Danbo?

Jak koniecznie chcesz trzaskac pipsy na niskich TF to zapoznaj sie z miarka candle fibo. Jak dla mnie bardzo wygodna sprawa i sensowna strategia.
To screen z demo, ja tez ucze sie tego. Podoba mi sie bo nie jestem uwiazany do wykresu jak przy H1 lub H4.

Zablokowany