Jakiej gwarancji ?, - kto jest gwarantem tych środków? .
(...) są polscy objęci systemem gwarancji (...)
Choćby była i rękojmia - kto Ci wypłaci ??? , vide: AmberGold ....
Jakiej gwarancji ?, - kto jest gwarantem tych środków? .
Fajnie to ująłeś. Taka jest niestety brutalna prawda. Mam nadzieję, że tego nie doświadczymyFx_boy pisze:Może i nieświadomie R.Zaorski zabezpieczył się przed HO I Bail In, ..." kto jest zainteresowany trzymaniem depo 98% na rachunku-nikt inny, aniżeli broker"- cytat z Rafała (może niedosłowny), nie starategia gry ale to właśnie przykuło moją uwagę do tego tematu. Proste jak PA w grzedamsx6 pisze: Dlatego najlepiej nie trzymać całego kapitału do inwestowania u brokera.Najlepiej tradować przysłowiowymi 2%-5%(czy ile tam na SL przeznaczacie) na maksa i "levelować" rachunek.
.
Damsx6 jak to p^^^^^^nie to nie wyciągniesz bracie ani złotówki, choćbyś podzielił na 40-stu brokerów - dlaczego?,
porównaj sobie sytuację brokera do banku, a i tutaj gwarantowane 100k euro pójdzie się pieprzyć. Ktoś kiedyś porównał ziemię - jest to ziarenko piasku na pustyni / układ słoneczny /. No to taki broker jest tysięczną częścią tego ziarenka a banki / szczególnie te "rodzime" / właśnie tym ziarenkiem.
Tylko uprzedzam, ja nie mam wpływu na to wszystko, żeby nie było na mnie - hehehehe .
Masz bankowych więc BFGFx_boy pisze:MonikaForexJakiej gwarancji ?, - kto jest gwarantem tych środków? .
Halo, halo ale nie mieszajmy tu czegoś a'la pseudo-nie-wiadomo co jak Amber.Fx_boy pisze:MonikaForexJakiej gwarancji ?, - kto jest gwarantem tych środków? .
Gwarancje w Uk wynoszą w 100% do 75 000 GBP.Dear Client,
Alpari (UK) Limited (in special administration) (the "Company")
Joint Special Administrators (“JSAs”) – Samantha Bewick, Richard Heis and Mark Firmin
The Company's records indicate that you had a client account with the Company registered to this email address, and that this account had a positive balance. You therefore have a claim in the Special Administration of the Company.
Please use your registered trading email address with the Company to log onto the Claims Portal at https://www.alpariadministration.com, where you will have a choice to either agree or dispute your claim.
Please note that until your claim is agreed on the Claims Portal, you will not be eligible to receive payments.
If you would not like to receive any further emails regarding your claim, or if you have any further questions about your claim, please reply to this mailbox – alpariukclaims@kpmg.co.uk.
Yours faithfully
for Alpari (UK) Limited
Sebastian Kopis
For the Joint Special Administrators
Do końca roku mamy raptem 8 m-cy. Obym się mylił ale jest wysoce prawdopodobne, że przetestejemy w Polscemonikaforexpolska pisze: Masz bankowych więc BFG
Amber, zły przykład?, to może Kompania Węglowa - chyba jeszcze 100% udziału Skarbu Państwa /energetyka przejmie reanimację / a dostawcy kasy nie widzą od wielu lat - , to taka proteza BFG...raposo pisze: Halo, halo ale nie mieszajmy tu czegoś a'la pseudo-nie-wiadomo co jak Amber.
Przykład z życia. Regulacje brytyjskie FCA. Upadek brokera Alpari UK rok temu.
Więc nie siejcie demagogii i wszechobecnej paniki, że regulacje i gwarancje nie mają znaczenia.
Nie chcem ale muszemmonikaforexpolska pisze:Obyś był złym prorokiem.
Mówisz - maszraposo pisze: Amen i bez odbioru,.
Chyba, że wypowiedziałaś prorocze słowa, skoro mam być ... niech zatem będęmonikaforexpolska pisze:Faktycznie zgubiłam.