Trading Jam Session

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Trading Jam Session

Nieprzeczytany post autor: raposo »

[quote="Fx_boy"]
Dzięki Monika :) , tak w telegraficznym skrócie co dokładnie TJS zarzucił HFT?, - to dla tych nie_FB ;) .
Raposo o jaki żart chodzi?
[/quote="Fx_boy"]
Na 1 kwietnia pojawiło sie pismo od "KNF" z ostrzeżeniem przed brokerem. Nie oceniam poczucia humoru ale chyba każdy broker by się ciut zdenerwował.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: monikaforexpolska »

raposo pisze:
Fx_boy pisze: Dzięki Monika :) , tak w telegraficznym skrócie co dokładnie TJS zarzucił HFT?, - to dla tych nie_FB ;) .
Raposo o jaki żart chodzi?
[/quote="Fx_boy"]
Na 1 kwietnia pojawiło sie pismo od "KNF" z ostrzeżeniem przed brokerem. Nie oceniam poczucia humoru ale chyba każdy broker by się ciut zdenerwował.

W tej branży taki żart nie przejdzie. Tylko HFT chyba ma więcej zastrzeżeń.

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

Tzn pismo - ostrzeżenie od KNF pojawiło się na stronie KNF czy TJS?
Jeśli to drugie to faktycznie powinni zrobić jakiś kurs przeliczania głupich żartów na pieniądze...
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

Awatar użytkownika
damsx6
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: damsx6 »

raposo pisze:No wiesz, jak ktoś płaci zapewne niemałe pieniądze przez pół roku (?) za promocje, a na koniec dostaje jeszcze taki "żart", to ciekaw jestem jak na potencjalna współpracę bedą zapatrywać sie konserwatywne banki ;).
Na grupie jest ponad 4k osób i ciężko nad tym wszystkim zapanować. Zwłaszcza, że panuje pełna wolność słowa. Ostatnio na szczęście zostały wprowadzone porządki. Podzielam również Twoje zdanie, że każdy brok by się zdenerwował, ale żeby od razu taką decyzję podjąć? :)
Pomyślności.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

No jak ktoś wcześniej napisał myślę, że to siedzi gdzieś głębiej i całej prawdy od żadnej strony się nie dowiemy ale to szczerze powiedziawszy nie moja sprawa więc nie będę się wtrącał. Nikomu źle nie życzę, no może tylko Ironowi :P.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Niestety to raczej nie wygląda na jednorazowy "żarcik"

W dniu 1 kwietnia 2016 roku na portalu społecznościowym Facebook, na stronie zamkniętej grupy dyskusyjnej należącej do TJS zamieszczono sfałszowany widok oficjalnej strony Komisji Nadzoru Finansowego. Wpis ten zatytułowany został „Ostrzeżenie przed polskim brokerem rynków finansowych”. Zarząd HFT Brokers niniejszym zapewnia, że wszelkie sugestie oraz insynuacje zawarte w treści wpisu są nieprawdziwe, a dodatkowo wprowadzają użytkowników portalu społecznościowego Facebook w błąd, co do sytuacji finansowej i prawnej HFT Brokers. Treść wpisu niewątpliwie godzi w dobre imię i renomę HFT Brokers, a także stanowi naruszenie dóbr osobistych HFT Brokers.

Mimo oczywistych podstaw do usunięcia wpisu, administratorzy profilu i dyskusyjnej grupy TJS nie zdecydowali się podjąć działań celem usunięcia przedmiotowego wpisu, co Zarząd HFT Brokers z przykrością zmuszony jest stwierdzić.

Obecna sytuacja stanowi kulminację trwającej od kilkunastu dni zmasowanej akcji prowadzonej na profilu Facebook oraz zamkniętej grupie dyskusyjnej należącej i administrowanej przez TJS, której celem jest zdyskredytowanie dobrego imienia i renomy HFT Brokers w oczach obecnych i przyszłych Klientów za pomocą pomówień i nieprawdziwych informacji. Sytuacje i okoliczności opisywane przez rzekomych klientów HFT Brokes nigdy nie miały miejsca.

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fx_boy »

monikaforexpolska pisze: Jakby Włochy się posypały i np. taki UniCredit to Grecja będzie wyglądała jak niegroźna myszka przy Sokole.
Monika, mówimy w czasie przeszłym nie przyszłym ;) , czy jak kto woli "post factum".
Unicredit ma 50% w PEKAO SA - :( / jeśli się nie mylę / . Uprzedzam wątpliwości ew. adwersarzy, - luknijcie sobie na wykres Eurobanks a pośrednio Deutchebank, Santander no i oczywiście Unicredit - jakby ktoś użył kalki przebitkowej /pamiętacie jeszcze takie "urządzenie" kopijące ?/.

Moniko, kwiatuszku tego forum :) , nie sokół - Argamedon! .

Z innej beczki, - nie pamiętam, czy tutaj ale podniosłem kiedyś na forum temat bezpieczeństwa środków u brokerów,
zostałem zklekceważony :( , kim jest taki broker?, - ano tym, co "wisi" w KRS ( kraj ) . Jeżeli TJS zrobił bańkę w miesiąc to jak się to ma do kapitału zakładowego brokera, nie mam teraz na myśli akurat Aliora.

Kto z Was ( oprócz Raposo - szacun, i paru jeszcze ) ma blade pojęcie o kapitale zakładowym swojego brokera ( Sp. z o.o. ) albo posiadanym kapitale akcyjnym ( S.A.) i jak to przełożyć na bezpieczenstwo środków, - niechaj 1-szy kamieniem ciśnie- hehehe .
Dziękuję i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
damsx6
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: damsx6 »

Fx_boy pisze:
monikaforexpolska pisze:
Kto z Was ( oprócz Raposo - szacun, i paru jeszcze ) ma blade pojęcie o kapitale zakładowym swojego brokera ( Sp. z o.o. ) albo posiadanym kapitale akcyjnym ( S.A.) i jak to przełożyć na bezpieczenstwo środków, - niechaj 1-szy kamieniem ciśnie- hehehe .
Dlatego najlepiej nie trzymać całego kapitału do inwestowania u brokera. :D Najlepiej tradować przysłowiowymi 2%-5%(czy ile tam na SL przeznaczacie) na maksa i "levelować" rachunek. Z tym , że tutaj pojawia się problem ze strategią każdego tradera. Nie każda udźwignie małe depo. Pozdro i pipsów życzę! :)
Pomyślności.

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fx_boy »

damsx6 pisze: Dlatego najlepiej nie trzymać całego kapitału do inwestowania u brokera. :D Najlepiej tradować przysłowiowymi 2%-5%(czy ile tam na SL przeznaczacie) na maksa i "levelować" rachunek.
Może i nieświadomie R.Zaorski zabezpieczył się przed HO I Bail In, ..." kto jest zainteresowany trzymaniem depo 98% na rachunku-nikt inny, aniżeli broker"- cytat z Rafała (może niedosłowny), nie starategia gry ale to właśnie przykuło moją uwagę do tego tematu. Proste jak PA w grze :) .

Damsx6 jak to p^^^^^^nie to nie wyciągniesz bracie ani złotówki, choćbyś podzielił na 40-stu brokerów - dlaczego?,
porównaj sobie sytuację brokera do banku, a i tutaj gwarantowane 100k euro pójdzie się pieprzyć. Ktoś kiedyś porównał ziemię - jest to ziarenko piasku na pustyni / układ słoneczny /. No to taki broker jest tysięczną częścią tego ziarenka a banki / szczególnie te "rodzime" / właśnie tym ziarenkiem ;) .

Tylko uprzedzam, ja nie mam wpływu na to wszystko, żeby nie było na mnie - hehehehe .
Dziękuję i pozdrawiam.

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Fx_boy pisze:
monikaforexpolska pisze: Jakby Włochy się posypały i np. taki UniCredit to Grecja będzie wyglądała jak niegroźna myszka przy Sokole.
Monika, mówimy w czasie przeszłym nie przyszłym ;) , czy jak kto woli "post factum".
Unicredit ma 50% w PEKAO SA - :( / jeśli się nie mylę / . Uprzedzam wątpliwości ew. adwersarzy, - luknijcie sobie na wykres Eurobanks a pośrednio Deutchebank, Santander no i oczywiście Unicredit - jakby ktoś użył kalki przebitkowej /pamiętacie jeszcze takie "urządzenie" kopijące ?/.

Moniko, kwiatuszku tego forum :) , nie sokół - Argamedon! .

Z innej beczki, - nie pamiętam, czy tutaj ale podniosłem kiedyś na forum temat bezpieczeństwa środków u brokerów,
zostałem zklekceważony :( , kim jest taki broker?, - ano tym, co "wisi" w KRS ( kraj ) . Jeżeli TJS zrobił bańkę w miesiąc to jak się to ma do kapitału zakładowego brokera, nie mam teraz na myśli akurat Aliora.

Niektórzy już wieszczyli koniec kryzysu na światowych rynkach finansowych. A tymczasem prawda jest zgoła inna. Niemcy po cichu walczą z problemami Deutche Bank (wiem co piszę). Włosi maja jeszcze większe problemy, które kilka lat temu przez nieodpowiedzialne decyzje zostały przesunięte w czasie o jakiś wektor. A wtedy 2008-2011 powinno się dać rynkowi odcedzić słabych od mocnych. Teraz sytuacja byłaby klarowna. A tak. Przed nami moim zdaniem kolejny kryzys bankowy, o wiele gorszy, bo tyczący głównie systemów bankowych starej UE. BREXIT, który będzie lub może być końcem UE w obecnym kształcie i cały czas Grecja o której wielu zapomniało.

CCo do bezpieczeństwa naszych środków u brokerów to sprawa jest prosta jak drut. Są egzotyczni (zero szans na odzyskanie pieniędzy), są polscy objęci systemem gwarancji, inni europejscy z gwarancjami oraz wielu tzw. bonusowych, którzy wiele mówią, ale nie wiadomo co gwarantują.

ODPOWIEDZ