Dzięki Monika

Raposo o jaki żart chodzi?
[/quote="Fx_boy"]
Na 1 kwietnia pojawiło sie pismo od "KNF" z ostrzeżeniem przed brokerem. Nie oceniam poczucia humoru ale chyba każdy broker by się ciut zdenerwował.
raposo pisze:Fx_boy pisze: Dzięki Monika, tak w telegraficznym skrócie co dokładnie TJS zarzucił HFT?, - to dla tych nie_FB
.
Raposo o jaki żart chodzi?
[/quote="Fx_boy"]
Na 1 kwietnia pojawiło sie pismo od "KNF" z ostrzeżeniem przed brokerem. Nie oceniam poczucia humoru ale chyba każdy broker by się ciut zdenerwował.
Na grupie jest ponad 4k osób i ciężko nad tym wszystkim zapanować. Zwłaszcza, że panuje pełna wolność słowa. Ostatnio na szczęście zostały wprowadzone porządki. Podzielam również Twoje zdanie, że każdy brok by się zdenerwował, ale żeby od razu taką decyzję podjąć?raposo pisze:No wiesz, jak ktoś płaci zapewne niemałe pieniądze przez pół roku (?) za promocje, a na koniec dostaje jeszcze taki "żart", to ciekaw jestem jak na potencjalna współpracę bedą zapatrywać sie konserwatywne banki.
Monika, mówimy w czasie przeszłym nie przyszłymmonikaforexpolska pisze: Jakby Włochy się posypały i np. taki UniCredit to Grecja będzie wyglądała jak niegroźna myszka przy Sokole.
Dlatego najlepiej nie trzymać całego kapitału do inwestowania u brokera.Fx_boy pisze:monikaforexpolska pisze:
Kto z Was ( oprócz Raposo - szacun, i paru jeszcze ) ma blade pojęcie o kapitale zakładowym swojego brokera ( Sp. z o.o. ) albo posiadanym kapitale akcyjnym ( S.A.) i jak to przełożyć na bezpieczenstwo środków, - niechaj 1-szy kamieniem ciśnie- hehehe .
Może i nieświadomie R.Zaorski zabezpieczył się przed HO I Bail In, ..." kto jest zainteresowany trzymaniem depo 98% na rachunku-nikt inny, aniżeli broker"- cytat z Rafała (może niedosłowny), nie starategia gry ale to właśnie przykuło moją uwagę do tego tematu. Proste jak PA w grzedamsx6 pisze: Dlatego najlepiej nie trzymać całego kapitału do inwestowania u brokera.Najlepiej tradować przysłowiowymi 2%-5%(czy ile tam na SL przeznaczacie) na maksa i "levelować" rachunek.
Fx_boy pisze:Monika, mówimy w czasie przeszłym nie przyszłymmonikaforexpolska pisze: Jakby Włochy się posypały i np. taki UniCredit to Grecja będzie wyglądała jak niegroźna myszka przy Sokole., czy jak kto woli "post factum".
Unicredit ma 50% w PEKAO SA -/ jeśli się nie mylę / . Uprzedzam wątpliwości ew. adwersarzy, - luknijcie sobie na wykres Eurobanks a pośrednio Deutchebank, Santander no i oczywiście Unicredit - jakby ktoś użył kalki przebitkowej /pamiętacie jeszcze takie "urządzenie" kopijące ?/.
Moniko, kwiatuszku tego forum, nie sokół - Argamedon! .
Z innej beczki, - nie pamiętam, czy tutaj ale podniosłem kiedyś na forum temat bezpieczeństwa środków u brokerów,
zostałem zklekceważony, kim jest taki broker?, - ano tym, co "wisi" w KRS ( kraj ) . Jeżeli TJS zrobił bańkę w miesiąc to jak się to ma do kapitału zakładowego brokera, nie mam teraz na myśli akurat Aliora.
Kto z Was ( oprócz Raposo - szacun, i paru jeszcze ) ma blade pojęcie o kapitale zakładowym swojego brokera ( Sp. z o.o. ) albo posiadanym kapitale akcyjnym ( S.A.) i jak to przełożyć na bezpieczenstwo środków, - niechaj 1-szy kamieniem ciśnie- hehehe .