Trading Jam Session

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Re: Trading Jam Session

Nieprzeczytany post autor: Fx_boy »

MonikaForex

(...) są polscy objęci systemem gwarancji (...)
Jakiej gwarancji ?, - kto jest gwarantem tych środków? .
Choćby była i rękojmia - kto Ci wypłaci ??? , vide: AmberGold ....
Dziękuję i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
damsx6
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: damsx6 »

Fx_boy pisze:
damsx6 pisze: Dlatego najlepiej nie trzymać całego kapitału do inwestowania u brokera. :D Najlepiej tradować przysłowiowymi 2%-5%(czy ile tam na SL przeznaczacie) na maksa i "levelować" rachunek.
Może i nieświadomie R.Zaorski zabezpieczył się przed HO I Bail In, ..." kto jest zainteresowany trzymaniem depo 98% na rachunku-nikt inny, aniżeli broker"- cytat z Rafała (może niedosłowny), nie starategia gry ale to właśnie przykuło moją uwagę do tego tematu. Proste jak PA w grze :) .

Damsx6 jak to p^^^^^^nie to nie wyciągniesz bracie ani złotówki, choćbyś podzielił na 40-stu brokerów - dlaczego?,
porównaj sobie sytuację brokera do banku, a i tutaj gwarantowane 100k euro pójdzie się pieprzyć. Ktoś kiedyś porównał ziemię - jest to ziarenko piasku na pustyni / układ słoneczny /. No to taki broker jest tysięczną częścią tego ziarenka a banki / szczególnie te "rodzime" / właśnie tym ziarenkiem ;) .

Tylko uprzedzam, ja nie mam wpływu na to wszystko, żeby nie było na mnie - hehehehe .
Fajnie to ująłeś. Taka jest niestety brutalna prawda. Mam nadzieję, że tego nie doświadczymy :)
Pomyślności.

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: monikaforexpolska »

Fx_boy pisze:MonikaForex

Masz bankowych więc BFG

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Fx_boy pisze:MonikaForex

Halo, halo ale nie mieszajmy tu czegoś a'la pseudo-nie-wiadomo co jak Amber.

Przykład z życia. Regulacje brytyjskie FCA. Upadek brokera Alpari UK rok temu. Do dziś dobijają się do mnie żeby mi zwrócić moje paredziesiąt centów. Olewam, bo ich nie chcę ale z racji, że je tam miałem to byłem cały czas na bieżąco informowany o postępowaniu i chęci zwrotu mi moich środków.

Więc nie siejcie demagogii i wszechobecnej paniki, że regulacje i gwarancje nie mają znaczenia. Każdy i tak w końcu wyłysieje lub posiwieje bez tego, spokojnie.

-- Dodano: śr 13-04-2016, 12:07 --

O proszę, i akurat nawet dziś dostałem kolejnego maila przypominającego w tej sprawie:
Dear Client,
Alpari (UK) Limited (in special administration) (the "Company")
Joint Special Administrators (“JSAs”) – Samantha Bewick, Richard Heis and Mark Firmin

The Company's records indicate that you had a client account with the Company registered to this email address, and that this account had a positive balance. You therefore have a claim in the Special Administration of the Company.

Please use your registered trading email address with the Company to log onto the Claims Portal at https://www.alpariadministration.com, where you will have a choice to either agree or dispute your claim.

Please note that until your claim is agreed on the Claims Portal, you will not be eligible to receive payments.

If you would not like to receive any further emails regarding your claim, or if you have any further questions about your claim, please reply to this mailbox – alpariukclaims@kpmg.co.uk.

Yours faithfully
for Alpari (UK) Limited

Sebastian Kopis
For the Joint Special Administrators
Gwarancje w Uk wynoszą w 100% do 75 000 GBP.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

monikaforexpolska pisze: Masz bankowych więc BFG
Do końca roku mamy raptem 8 m-cy. Obym się mylił ale jest wysoce prawdopodobne, że przetestejemy w Polsce
jak działa ...
raposo pisze: Halo, halo ale nie mieszajmy tu czegoś a'la pseudo-nie-wiadomo co jak Amber.

Przykład z życia. Regulacje brytyjskie FCA. Upadek brokera Alpari UK rok temu.

Więc nie siejcie demagogii i wszechobecnej paniki, że regulacje i gwarancje nie mają znaczenia.
Amber, zły przykład?, to może Kompania Węglowa - chyba jeszcze 100% udziału Skarbu Państwa /energetyka przejmie reanimację / a dostawcy kasy nie widzą od wielu lat - , to taka proteza BFG...

Raposo dzisiaj tak, postępowania układowe, układowo-naprawcze, kontrolowane upadłości to działa, tylko wejdź do sądu gospodarczego i po sygnaturze będziesz wiedział ile ludzie czekają na kasę / ja akurat mam sprawę z 2004r. :( / .

Mój wcześniejszy tekst odnosił się nie do tego co jest teraz ale do "HO I Bail In" - zgoda, jeżeli tego nie będzie to oki,
upadnie jeden -2 banki i BFG zadziała ale ma się to nijak do brokerów. Dlaczego bank bezpośrednio nie zajmuje się forexem /kilka wyjątków/ i całą swoją kasą nie gwarantuje? . Dlaczego nie ma brokera dajmy na to MBank tylko mForex?, czysta gra rynkowa, tylko z jednej strony rekiny z 2-ej płotki.

Raposo jeszcze z innej beczki, - kogo stać/ma czas/ma kasę na to, aby dochodzić roszczeń od zagranicznego brokera ?właściwość miejscowa sądu - siedziba brokera , hehehe .

Pożyjemy zobaczymy, ale po wykresach o których wcześniej pisałem wychodzi na to, że system bankowy pociągnie w dół, wszystko w dół i nie będzie to jak w 2008r. sektor mieszkaniowy US.
Jeśli dobrze rozumiem kilku wieszczy ( nawet na rodzimym podwórku ) to od pewnego czasu szczury uciekają z okrętu
a to znak, że on musi nabrać wody. I te szczury to nie są cieniasy .....

No i wracając do meritum Rafał Zaorski dobrze robi, kosi ... wypłaca i koniec. Nawet jak go złapie HO czy BI to tylko na niewielkiej części kapitału.
Dziękuję i pozdrawiam.

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Obyś był złym prorokiem. Jak banki zaczną padać to dopiero będzie kłopot. Problem w tym, że wśród obecnie rządzących nie widzę specjalisty od banków. Morawiecki nie jest specjalistą od banków tylko od zarządzania. Miał kilku mądrych ludzi, którzy opiekowali się BZWBK bez jego pomocy.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

No nie za bardzo rozumiem tę paranoję. Ani bankructwa, ani nawet ten "innowacyjny" system dywersyfikacji w postaci nie trzymania środków w jednym miejscu nie jest odkryciem niczym lek na raka. Co za różnica czy dywersyfikujesz środki u brokerów, banków czy nawet w skarpetach skoro jest jakaś tam szansa, że jutro dostaniesz Alzheimera i zapomnisz gdzie te skarpety pochowałeś.

Wszystko na świecie już było. Różnica obecnie jest taka, że mamy większy wybór i lepszy dostęp do informacji (z których sobie możemy wróżyć jak z fusów jak nam się tylko podoba).

Właśnie podałem Ci przykład regulacji i gwarancji z życia wzięty, gdzie to zabiegają dość intensywnie o to, aby mi moje środki zwrócić od prawie roku.

Jeśli kogoś "nie stać" na handel i ryzyko z nim związane to pozostaje tylko "PEWNA" praca na etacie, ale idąc tym tokiem rozumowania to zawsze dojdziemy do wniosku, że gwarantowana jest tylko śmierć i podatki. Amen i bez odbioru, bo jeszcze sam zacznę się modlić przed każdym wyjściem z domu :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

monikaforexpolska pisze:Obyś był złym prorokiem.
Nie chcem ale muszem ;) ,
Moniko chyba zgubiłaś "nie".
raposo pisze: Amen i bez odbioru, :).
Mówisz - masz :) , cicho sza ......
Dziękuję i pozdrawiam.

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Faktycznie zgubiłam.

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

monikaforexpolska pisze:Faktycznie zgubiłam.
Chyba, że wypowiedziałaś prorocze słowa, skoro mam być ... niech zatem będę :wink:

Jak na proroka przystało: wrzesień 2016r., - tylko pamiętajcie dzisiejsze kursy z wykresów ;), oczywiście banków.
Dziękuję i pozdrawiam.

ODPOWIEDZ