DayTrading: Piątek 05.02.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 06 lut 2016, 00:00

Wzrost
10
29%
Bez zmian
7
21%
Spadek
17
50%

Liczba głosów: 34

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 05.02.2016

Nieprzeczytany post autor: c.ajto »

siux pisze:eur/usd widzę to w ten sposób, że jeżeli edek zamknie miesięczną powyżej fioletowego kanału to dopiero wtedy zacznie się trend wzrostowy na dłużej, będzie retest strefy itd
Mam pytanie - czym się sugerowałeś rysując ten kanał, bo ja nie dostrzegam tam żadnej prawidłowosci w ciagnieciu kresek.

siux
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siux »

c.ajto pisze:
siux pisze:eur/usd widzę to w ten sposób, że jeżeli edek zamknie miesięczną powyżej fioletowego kanału to dopiero wtedy zacznie się trend wzrostowy na dłużej, będzie retest strefy itd
Mam pytanie - czym się sugerowałeś rysując ten kanał, bo ja nie dostrzegam tam żadnej prawidłowosci w ciagnieciu kresek.
Tam są trzy kanały, ale to do moich takich tam przemyśleń ;) Najważniejsze jest miejsce które przechodzi z fioletowego w białe - to na górze nie na dole :)

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

c.ajto pisze:
dokładnie takie samo mam pytanie a dlaczego dla takiego TF nie rysujesz np: tak
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: c.ajto »

Cztery lata jestem na FX i wciąż widzę, że tak banalna czynność jak pociągniecie jednej kreski sprawia duże problemy. Czemu nikt się nie zastanawia: "jeśli pociągnąłem tą dolną po ekstremach cenowych, to czemu tą górną ciągnę po z d...py wziętych parametrach?"
Czemu nie patrzycie po tym co cena rysuje i jak dalej reaguje, tylko kreślicie pod własne scenariusze :roll:
To, że jest jedna TL, nie oznacza że z automatu pojawia się druga równoległa i mamy kanał. Czasem cena porusza się w obrębie jakiejś formacji liniowej, a czasem oscyluje wokół jednej TL.

Dwa wykresy z W1 i MN (chyba Highend mnie zaraził :D ) i TL które były, są i będą respektowane. Ten niebieski kiszeniak z W1 może być wybity w tym tygodniu, ale równie dobrze i w połowie marca, trzeba pamietać że to jest TF gdzie jedna świeczka buduje się przez tydzień, a miejsca wewnątrz jeszcze trochę jest.

siux
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siux »

cugan pisze: dokładnie takie samo mam pytanie a dlaczego dla takiego TF nie rysujesz np: tak
Ja chcę wychwycić moment kiedy to edek się wybije, a nie gdzie ma ewentualny opór. Twoja kreska, ta górna by mi w tej chwili nic nie dała.
Przedstawię to samo ale w tygodniowym, 1 to strefa "walki", na poniższym wykresie to widać. Zaryzykował bym nawet stwierdzenie, że jak nie miesięczna, a nawet tygodniowa świeczka się zamknie powyżej fioletowego to już może sugerować up edka. Jednak tak naprawdę to nie daję wiary, że tym razem się przebije(3-6-miesiący?) Sądzę, że będzie się poruszać w kanale nr 2. Jak spadnie z tygodniowym do trzeciej, jasno filetowej strefy tzn., że dalej lecimy w dół. Ja to tak widzę ;)

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FxTag »

Myślę, że Janet Yellen w środę o 16 może pokazać kierunek.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

siux pisze:
cugan pisze: dokładnie takie samo mam pytanie a dlaczego dla takiego TF nie rysujesz np: tak
Ja chcę wychwycić moment kiedy to edek się wybije, a nie gdzie ma ewentualny opór. Twoja kreska, ta górna by mi w tej chwili nic nie dała.
Przedstawię to samo ale w tygodniowym, 1 to strefa "walki", na poniższym wykresie to widać. Zaryzykował bym nawet stwierdzenie, że jak nie miesięczna, a nawet tygodniowa świeczka się zamknie powyżej fioletowego to już może sugerować up edka. Jednak tak naprawdę to nie daję wiary, że tym razem się przebije(3-6-miesiący?) Sądzę, że będzie się poruszać w kanale nr 2. Jak spadnie z tygodniowym do trzeciej, jasno filetowej strefy tzn., że dalej lecimy w dół. Ja to tak widzę ;)
Jedziemy max ok 1,22 :wink:
Nie ma nad czym myśleć
A jak spadniemy to niewiele
niżej pierwszego dołka jak wg
Ciebie mamy spadac
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

doktorek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: doktorek »

cugan pisze:
siux pisze:
Jedziemy max ok 1,22 :wink:
Nie ma nad czym myśleć
A jak spadniemy to niewiele niżej pierwszego dołka
Cugan najpierw luka 1,1270 teraz 1,22 ---- a swistak zawija w sreberka ----- jesli juz tak to 1,1850 ---ale jescze jutro cofniecie 1,1080 ---- 1,1100

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

doktorek pisze:
cugan pisze: Jedziemy max ok 1,22 :wink:
Nie ma nad czym myśleć
Cugan najpierw luka 1,1270 teraz 1,22 ---- a swistak zawija w sreberka ----- jesli juz tak to 1,1850 ---ale jescze jutro cofniecie 1,1080 ---- 1,1100
wszystko się może zdarzyć
https://www.youtube.com/watch?v=ruQJ1difOS4

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

cugan pisze:
doktorek pisze:
cugan pisze: Jedziemy max ok 1,22 :wink:
Nie ma nad czym myśleć
https://www.youtube.com/watch?v=ruQJ1difOS4
Naprawde wszystko!! :shock:
jak niedawno o parytecia pisałeś też, teraz az tyle pips odwrót, no no
a ktoś tu pisał ze wszystkie analizy sa ok
ale dobrze kiedys tam pewnie bedą
Pozdrawiam Wszystkich

Zablokowany