Mam pytanie - czym się sugerowałeś rysując ten kanał, bo ja nie dostrzegam tam żadnej prawidłowosci w ciagnieciu kresek.siux pisze:eur/usd widzę to w ten sposób, że jeżeli edek zamknie miesięczną powyżej fioletowego kanału to dopiero wtedy zacznie się trend wzrostowy na dłużej, będzie retest strefy itd
DayTrading: Piątek 05.02.2016
Re: DayTrading: Piątek 05.02.2016
Tam są trzy kanały, ale to do moich takich tam przemyśleńc.ajto pisze:Mam pytanie - czym się sugerowałeś rysując ten kanał, bo ja nie dostrzegam tam żadnej prawidłowosci w ciagnieciu kresek.siux pisze:eur/usd widzę to w ten sposób, że jeżeli edek zamknie miesięczną powyżej fioletowego kanału to dopiero wtedy zacznie się trend wzrostowy na dłużej, będzie retest strefy itd

dokładnie takie samo mam pytanie a dlaczego dla takiego TF nie rysujesz np: takc.ajto pisze:Mam pytanie - czym się sugerowałeś rysując ten kanał, bo ja nie dostrzegam tam żadnej prawidłowosci w ciagnieciu kresek.siux pisze:eur/usd widzę to w ten sposób, że jeżeli edek zamknie miesięczną powyżej fioletowego kanału to dopiero wtedy zacznie się trend wzrostowy na dłużej, będzie retest strefy itd
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
Cztery lata jestem na FX i wciąż widzę, że tak banalna czynność jak pociągniecie jednej kreski sprawia duże problemy. Czemu nikt się nie zastanawia: "jeśli pociągnąłem tą dolną po ekstremach cenowych, to czemu tą górną ciągnę po z d...py wziętych parametrach?"
Czemu nie patrzycie po tym co cena rysuje i jak dalej reaguje, tylko kreślicie pod własne scenariusze
To, że jest jedna TL, nie oznacza że z automatu pojawia się druga równoległa i mamy kanał. Czasem cena porusza się w obrębie jakiejś formacji liniowej, a czasem oscyluje wokół jednej TL.
Dwa wykresy z W1 i MN (chyba Highend mnie zaraził
) i TL które były, są i będą respektowane. Ten niebieski kiszeniak z W1 może być wybity w tym tygodniu, ale równie dobrze i w połowie marca, trzeba pamietać że to jest TF gdzie jedna świeczka buduje się przez tydzień, a miejsca wewnątrz jeszcze trochę jest.
Czemu nie patrzycie po tym co cena rysuje i jak dalej reaguje, tylko kreślicie pod własne scenariusze

To, że jest jedna TL, nie oznacza że z automatu pojawia się druga równoległa i mamy kanał. Czasem cena porusza się w obrębie jakiejś formacji liniowej, a czasem oscyluje wokół jednej TL.
Dwa wykresy z W1 i MN (chyba Highend mnie zaraził

Ja chcę wychwycić moment kiedy to edek się wybije, a nie gdzie ma ewentualny opór. Twoja kreska, ta górna by mi w tej chwili nic nie dała.cugan pisze: dokładnie takie samo mam pytanie a dlaczego dla takiego TF nie rysujesz np: tak
Przedstawię to samo ale w tygodniowym, 1 to strefa "walki", na poniższym wykresie to widać. Zaryzykował bym nawet stwierdzenie, że jak nie miesięczna, a nawet tygodniowa świeczka się zamknie powyżej fioletowego to już może sugerować up edka. Jednak tak naprawdę to nie daję wiary, że tym razem się przebije(3-6-miesiący?) Sądzę, że będzie się poruszać w kanale nr 2. Jak spadnie z tygodniowym do trzeciej, jasno filetowej strefy tzn., że dalej lecimy w dół. Ja to tak widzę

Myślę, że Janet Yellen w środę o 16 może pokazać kierunek.
Jedziemy max ok 1,22siux pisze:Ja chcę wychwycić moment kiedy to edek się wybije, a nie gdzie ma ewentualny opór. Twoja kreska, ta górna by mi w tej chwili nic nie dała.cugan pisze: dokładnie takie samo mam pytanie a dlaczego dla takiego TF nie rysujesz np: tak
Przedstawię to samo ale w tygodniowym, 1 to strefa "walki", na poniższym wykresie to widać. Zaryzykował bym nawet stwierdzenie, że jak nie miesięczna, a nawet tygodniowa świeczka się zamknie powyżej fioletowego to już może sugerować up edka. Jednak tak naprawdę to nie daję wiary, że tym razem się przebije(3-6-miesiący?) Sądzę, że będzie się poruszać w kanale nr 2. Jak spadnie z tygodniowym do trzeciej, jasno filetowej strefy tzn., że dalej lecimy w dół. Ja to tak widzę

Nie ma nad czym myśleć
A jak spadniemy to niewiele
niżej pierwszego dołka jak wg
Ciebie mamy spadac
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
Cugan najpierw luka 1,1270 teraz 1,22 ---- a swistak zawija w sreberka ----- jesli juz tak to 1,1850 ---ale jescze jutro cofniecie 1,1080 ---- 1,1100cugan pisze:Jedziemy max ok 1,22siux pisze:Ja chcę wychwycić moment kiedy to edek się wybije, a nie gdzie ma ewentualny opór. Twoja kreska, ta górna by mi w tej chwili nic nie dała.cugan pisze: dokładnie takie samo mam pytanie a dlaczego dla takiego TF nie rysujesz np: tak
Nie ma nad czym myśleć
A jak spadniemy to niewiele niżej pierwszego dołka
wszystko się może zdarzyćdoktorek pisze:Cugan najpierw luka 1,1270 teraz 1,22 ---- a swistak zawija w sreberka ----- jesli juz tak to 1,1850 ---ale jescze jutro cofniecie 1,1080 ---- 1,1100cugan pisze: Jedziemy max ok 1,22
Nie ma nad czym myśleć
https://www.youtube.com/watch?v=ruQJ1difOS4
-
- Fanatyk
wszystko się może zdarzyćcugan pisze:wszystko się może zdarzyćdoktorek pisze:Cugan najpierw luka 1,1270 teraz 1,22 ---- a swistak zawija w sreberka ----- jesli juz tak to 1,1850 ---ale jescze jutro cofniecie 1,1080 ---- 1,1100cugan pisze: Jedziemy max ok 1,22
Nie ma nad czym myśleć
https://www.youtube.com/watch?v=ruQJ1difOS4
Naprawde wszystko!!

jak niedawno o parytecia pisałeś też, teraz az tyle pips odwrót, no no
a ktoś tu pisał ze wszystkie analizy sa ok
ale dobrze kiedys tam pewnie bedą
Pozdrawiam Wszystkich