DayTrading: Piątek 05.02.2016
- fx-technik
- Fanatyk
Re: DayTrading: Piątek 05.02.2016
Albo masz potencjał na 570 pips, jeżeli wyjdą dołem:

Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
A co myslicie o tym zagraniu na aud/chf co koledzy wcześniej zalączali?W miare pewne zagranie czy też takie gdybanie?
- fx-technik
- Fanatyk
Przecież, zgodnie z regulaminem, wyrażam jedynie swoją opinię, jak i każdy inny tutaj.Tomasz196407 pisze: Prawdopodobnie nie strzele gafy jak powiem do Ciebie Darek, bo chyba zapomniałeś że sie znaliśmy!!,
wiec Darek, posty tu można komentować, co nieznaczy że bierzesz kase i stawiasz na ewentualną dobrą analize!!to raz
Jak widzisz nie postawiłem propozycji trejdu(tak jak Ty to robisz) tylko sie odniosłem co do rynku uj bo mam wykres który tu kiedys zamiesciłem i to po drugie Darku
po trzecie krótko nie zamiezam sie z Tobą spierać co do fx, nawet nie zamierzam komentowac Twoich postów tak jak to robiłes w piątek i czwartek ze wszystkimi tu,
poprostu byc tak inny a nie ustawiaj tu wszystkich według siebie,
Okey Darek
Nic, więc złego nie robię.
Napisz mi na PW kto ty, bo nie kojarzę.
Tomka kojarzę tylko jednego - Silezia.
-- Dodano: 07 lut 2016, 14:31 --
Myślę, że wszelkiego gooowna z CHF nie należy nadal tykać.Kanecione pisze:A co myslicie o tym zagraniu na aud/chf co koledzy wcześniej zalączali?W miare pewne zagranie czy też takie gdybanie?
A analizując, po przebiciu strefy obrony impulsu wzrostowego, czyli po negacji wzrostów:

A, jeżeli ktoś traduje życzeniowo, typu "wsparcie, na pewno pójdzie do góry", to życzę powodzenia!
-- Dodano: 07 lut 2016, 14:56 --
Rynek to konkretne ceny i konkretna kasa, realna kasa.Tomasz196407 pisze:Jak widzisz nie postawiłem propozycji trejdu(tak jak Ty to robisz) tylko sie odniosłem co do rynku uj bo mam wykres który tu kiedys zamiesciłem
Bardzo wielu niedoświadczonych nowicjuszy czyta ten wątek w nadziei pozyskanie informacji i/lub sygnałów
od bardziej doświadczonych traderów, o których myślą, że wiedzą więcej niż oni, lub że istnieje jakaś
wiedza tajemna, której nikt nie chce zdradzić.
Moją misją jest szerzenie światła, że nikt nic nie wie, wiedzieć nie może i żadna analiza nie daje więcej
niż 50% szansy na sukces.
Moją misją jest uświadomienie ludziom, że tylko ciężką i mozolną pracą można zrozumieć, że wykres
pokazuje realia rynku, ale tylko wtedy, gdy go rozumiemy, co on nam mówi.
Moją misją jest pokazanie ludziom, że można dokładnie rozpisać trade na wykresie, co do ceny, i że
rozsądnie jest poczekać, aż rynek pokaże chęć podążania w danym kierunku i to potwierdzi,
broniąc opór lub wsparcie.
Czy to daje 100% pewność sukcesu?
Na pewno nie!
Ale daje bardzo mocne podstawy i bardzo skuteczny system.
Impuls to konkretny rynek, gdzie nastąpił wzrost lub spadek ceny o pewną wartość, która pokonała,
czyli zanegowała poprzedni impuls. Jeżeli ten impuls się potwierdzi, czyli obroni (patrz: Popyt/Podaż S/D),
to cena w zdecydowanej większość przypadków zrobi jeszcze raz tyle co impuls w jego kierunku.
Czasem o wiele więcej niż raz, ale każdemu wystarczy 1 trade na dzień, nawet za 5 pips, a będzie bogaty.
-
- Fanatyk
Dadas odpisałem Ci na priv,
zaraz sie ustosunkuje (albo i nie) co do tego co napisałeś na ogólnym!!
Nie raczej nie bede nic pisał , bo nie ma sensu,
misjoner z czym innym mi sie kojarzy, na razie
zaraz sie ustosunkuje (albo i nie) co do tego co napisałeś na ogólnym!!
Nie raczej nie bede nic pisał , bo nie ma sensu,

misjoner z czym innym mi sie kojarzy, na razie
, że można dokładnie rozpisać trade na wykresie, co do ceny, i że
rozsądnie jest poczekać, aż rynek pokaże chęć podążania w danym kierunku i to potwierdzi,
Na pewno nie!
[/quote]
To musze kolege zmartwić, że "Ameryki nie odkrył" bo to właśnie cała filozofia AT i każdego sytemu na nim opartego. Tylko tyle i aż tyle.
Na pewno nie!
[/quote]
To musze kolege zmartwić, że "Ameryki nie odkrył" bo to właśnie cała filozofia AT i każdego sytemu na nim opartego. Tylko tyle i aż tyle.
- fx-technik
- Fanatyk
Ja nie odkryłem, ale jakże wielu tak robi, otwiera pozycje pod SR, lub inne takie.Cblondyn pisze:To musze kolege zmartwić, że "Ameryki nie odkrył" bo to właśnie cała filozofia AT i każdego sytemu na nim opartego. Tylko tyle i aż tyle.fx-technik pisze:, że można dokładnie rozpisać trade na wykresie, co do ceny, i że
Na pewno nie!
I tym osobom się moje posty mogą okazać wartościowe.
Twój komentarz niczego nie wnosi, a jedynie wykazuje twoje niedowartościowanie samego siebie.
fx-technik pisze:Ja nie odkryłem, ale jakże wielu tak robi, otwiera pozycje pod SR, lub inne takie.Cblondyn pisze:To musze kolege zmartwić, że "Ameryki nie odkrył" bo to właśnie cała filozofia AT i każdego sytemu na nim opartego. Tylko tyle i aż tyle.fx-technik pisze:, że można dokładnie rozpisać trade na wykresie, co do ceny, i że
Na pewno nie!
I tym osobom się moje posty mogą okazać wartościowe.
Twój komentarz niczego nie wnosi, a jedynie wykazuje twoje niedowartościowanie samego siebie.
Przestań kolego teraz zabawiać się w psychoanalize bo nie miejsce na to

Jesteś przegiguś Dadas, zaliczasz się do ścisłej czołówki oszołomów z Nawi, a konkurencja jest nie byle jaka...fx-technik pisze: Moją misją jest szerzenie światła, że nikt nic nie wie, wiedzieć nie może i żadna analiza nie daje więcej
niż 50% szansy na sukces.

50% może być wartością bardzo dużą, lub bardzo małą - 50% przy zysk / ryzyko 3/1 pozwala na bardzo ładną wzrostową krzywą kapitału, ale 50% przy Z/R 1/2 sprawi że nasza krzywa będzie równią pochyłą ku dołowi.
Szkoda, że nie pochylisz sie nad tak ważnymi zagadnieniami jak R/R, wartość oczekiwana, prawdopodobieństwo zaliczenia TP, BE, SL, a zamiast tego operujesz frazesami i brzmisz jak typowy sprzedawca marzeń (tak, tak, wiem - ty nic nie sprzedajesz)
Jak już szerzysz ten kaganek oświaty, to zaopatrz się w gaśnicę, bo przy twoim płomiennym zaangażowaniu prędzej czy później ci się przyda

I nie wyjeżdżaj z tym "niedowartościowaniem samego siebie", bo kolega zdawkowo stwierdził fakt, a ty wyskakujesz jak Filip z konopi.
Kto cię zna, ten wie, że twoje ego jest największą bolączką do prowadzenia jakiejkolwiek sensownej dyskusji z tobą.
Ja bym cię widział w jakimś afrykańskim plemieniu, po tygodniu byłbyś już kacykiem wioski, po miesiącu uznaliby cię za wcielenie ichniego bóstwa

- fx-technik
- Fanatyk
Nie uważasz, że jakbym miał takie zapędy, tobym to dawno zrobił?c.ajto pisze:Jesteś przegiguś Dadas, zaliczasz się do ścisłej czołówki oszołomów z Nawi, a konkurencja jest nie byle jaka...fx-technik pisze: Moją misją jest szerzenie światła, że nikt nic nie wie, wiedzieć nie może i żadna analiza nie daje więcej
niż 50% szansy na sukces.![]()
50% może być wartością bardzo dużą, lub bardzo małą - 50% przy zysk / ryzyko 3/1 pozwala na bardzo ładną wzrostową krzywą kapitału, ale 50% przy Z/R 1/2 sprawi że nasza krzywa będzie równią pochyłą ku dołowi.
Szkoda, że nie pochylisz sie nad tak ważnymi zagadnieniami jak R/R, wartość oczekiwana, prawdopodobieństwo zaliczenia TP, BE, SL, a zamiast tego operujesz frazesami i brzmisz jak typowy sprzedawca marzeń (tak, tak, wiem - ty nic nie sprzedajesz)
Jak już szerzysz ten kaganek oświaty, to zaopatrz się w gaśnicę, bo przy twoim płomiennym zaangażowaniu prędzej czy później ci się przyda![]()
I nie wyjeżdżaj z tym "niedowartościowaniem samego siebie", bo kolega zdawkowo stwierdził fakt, a ty wyskakujesz jak Filip z konopi.
Kto cię zna, ten wie, że twoje ego jest największą bolączką do prowadzenia jakiejkolwiek sensownej dyskusji z tobą.
Ja bym cię widział w jakimś afrykańskim plemieniu, po tygodniu byłbyś już kacykiem wioski, po miesiącu uznaliby cię za wcielenie ichniego bóstwa
Polityką bym się zajął i byście mieli Dadasa prezydenta, albo prezesa!
eur/usd widzę to w ten sposób, że jeżeli edek zamknie miesięczną powyżej fioletowego kanału to dopiero wtedy zacznie się trend wzrostowy na dłużej, będzie retest strefy itd
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.