DayTrading: Piątek 05.02.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 06 lut 2016, 00:00

Wzrost
10
29%
Bez zmian
7
21%
Spadek
17
50%

Liczba głosów: 34

santo
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 05.02.2016

Nieprzeczytany post autor: santo »

karnak pisze:
MERLIN pisze:Ładnie pięknie ale na EU mamy zwierzaka i 1do1 -minimalny target to 38,2 fali CD ,z większej fali gdyby EU poszło wyżej opór z Nietoperza -droga w górę nie będzie taka łatwa
Jak się gra w praktyce pod takie formacje, które prezentujesz?
Czy ta zielona wyznaczyła Ci idealnie wcześniej ten punkt wierzchołkowy i tam wziąłeś S?
Jeśli tak to skąd wiedziałeś wtedy, że nie pójdzie to wyżej w rytm większej formacji?
Czy w ogóle da się pod to grać w realu, czy to wygląda tylko ładnie po fakcie, jak fale Mr. El?
Przecież tych formacji można wyłapać duże ilości w danym momencie i jak się połapać, która jest grana, ale on line, a nie po?
Prosiłbym o kilka słów objaśnienia w celach edukacyjnych.
Ech metod grania jest kilka ja gram full depo in :P
Nauka nauka nauka....... :564:

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

santo pisze:
karnak pisze:
MERLIN pisze:Ładnie pięknie ale na EU mamy zwierzaka i 1do1 -minimalny target to 38,2 fali CD ,z większej fali gdyby EU poszło wyżej opór z Nietoperza -droga w górę nie będzie taka łatwa
Jak się gra w praktyce pod takie formacje, które prezentujesz?
Czy ta zielona wyznaczyła Ci idealnie wcześniej ten punkt wierzchołkowy i tam wziąłeś S?
Jeśli tak to skąd wiedziałeś wtedy, że nie pójdzie to wyżej w rytm większej formacji?
Czy w ogóle da się pod to grać w realu, czy to wygląda tylko ładnie po fakcie, jak fale Mr. El?
Przecież tych formacji można wyłapać duże ilości w danym momencie i jak się połapać, która jest grana, ale on line, a nie po?
Prosiłbym o kilka słów objaśnienia w celach edukacyjnych.
Ech metod grania jest kilka ja gram full depo in :P
Cześć Santo,
podaj na priv jeszcze raz namiary na siebie, bo nie trafiłem :wink:

andrut
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrut »

Patrząc szerzej Edek w lutym powinien wrócić pod kreskę, kreśląc pięknego długiego knota.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

siux
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siux »

Tak widzę Eur/Pln

santo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: santo »

andrut pisze:Patrząc szerzej Edek w lutym powinien wrócić pod kreskę, kreśląc pięknego długiego knota.
nie żebym się czepiał ale te kreski to trochę w powietrzu są ..... znam trzy szkoły rysowania TL i żadna mi nie pasuje

https://www.tradingview.com/x/hmii9Bef/ tu na monthly więcej kresek bym nie stawiał......
Nauka nauka nauka....... :564:

xardins
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: xardins »

Co myślicie na temat USDJPY? Patrząc na politykę BOJ to jen powinien się osłabiać ale patrząc na wykres to jak zejdziemy jeszcze troszkę niżej to możemy miec lekki armagedon...

Tak czy tak może być ciekawe i miejsca zarówno w jedna jak i drugą stronę jest sporo:)

https://www.tradingview.com/x/zJM7Ehiq/
Kiedyś twoja analiza będzie prawidłowa - ważne żebyś do tego czasu miał kapitał na inwestycje.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Dobra, przyżyjmy się Edkowi po kolei, w kontekscie DT:
2016-02-07_124942.png
4-tego mieliśmy impuls wzrostowy, potem korektę spadkową.
Impuls wzrostowy nie został zjedzony, ani zanegowany, czyli
w szerszym aspekcie nadal byliśmy w trendzie wzrostowym.

5-tego, przed danymi makro, rynek pozostawał w wąskiej konsolidacji
wewnątrz ostatniego rynku sapadkowego intraday.
Podczas danych makro rynek zretestował szczyt rynku wzrostowego, następnie
zretestował dno rynku spadkowego, przebił to dno, czyli potwierdził rynek spadkowy.

Dzień zakończył się piątym retestem strefy potwierdzenia rynku spadkowego.
Trzeba zauważyć, że rynek wzrostowy z 4-tego nie został jeszcze ani zjedzony, ani zanegowany.

Teraz najistotniejsze, bo tutaj ludzie się przepychają, kto ma rację, albo czyja metoda jest lepsza!
2016-02-07_130339.png
Jak widać, górna część rynku ma wysokość ok. 90 pips.
Dolna część rynku ma wysokość ok. 80 pips.
A na ten moment jesteśmy w mniejszym rynku intraday o wysokości ok. 45 pips.
2016-02-07_130648.png
W tym wszystkim nie chodzi o to, kto ma rację, tylko kto ma system na zarabianie na określonym rynku!

Jeżeli cena potwierdzi rynek wzrostowy intraday, to jest szansa na 41.5 pips;
Long @ 1.11496, TP @ 1.11911, SL @ 1.11288
Obrazek

-- Dodano: 07 lut 2016, 13:40 --

A, jeżeli ktoś ma obycie i umie analizować statystyki średnich zasięgów danego instrumentu,
np. dziennych dla DT, to widzi jak te zasięgi się kształtują dzień po dniu, i może wyciągnąć wnioski
co jest typowe, nie średnie, lecz typowe, i wtedy dostosować swoje oczekiwania realnie, np. do ok.
20 pips na trade i szukać po prostu takich okazji:
Obrazek
W piątek, już na spokojnym rynku, bez szaleństw, była taka prosta okazja pod kontynuację
lokalnego impulsu wzrostowego, gdzie rynek dał jedną dobrą okazję do kupna @ 1.11275 i
jeszcze 2 okazje do kupna blisko tej ceny z TP @ 1.11469.

-- Dodano: 07 lut 2016, 13:50 --

I tak jest wszędzie, na każdym wykresie, na każdym instrumencie.
Nie ma żadnych "szumów", tylko są impulsy i korekty, i tak w kółko.
A nam potrzeba jedynie urealnienia naszych oczekiwań i szukania realnych okazji.
Obrazek
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

xardins pisze:Co myślicie na temat USDJPY? Patrząc na politykę BOJ to jen powinien się osłabiać ale patrząc na wykres to jak zejdziemy jeszcze troszkę niżej to możemy miec lekki armagedon...

Tak czy tak może być ciekawe i miejsca zarówno w jedna jak i drugą stronę jest sporo:)

Nie jestem znawcą tu, jak wielcy tego forum, ale nie wydaje Ci sie że ruch w dół sie wykonał już !!
I do tego jeszcze jest okraszony bardzo duzym impulsem w dół prp 3 fala wydłuzona i teraz może byc korekta 4

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Tomasz196407 pisze:
xardins pisze:Co myślicie na temat USDJPY? Patrząc na politykę BOJ to jen powinien się osłabiać ale patrząc na wykres to jak zejdziemy jeszcze troszkę niżej to możemy miec lekki armagedon...

Nie jestem znawcą tu, jak wielcy tego forum, ale nie wydaje Ci sie że ruch w dół sie wykonał już !!
I do tego jeszcze jest okraszony bardzo duzym impulsem w dół prp 3 fala wydłuzona i teraz może byc korekta 4
Jabym na twoje "wydaje mi się" nie stawiał realnej kasy!
Kto cenie zabroni spaść na same dno?
Ty? Ja? Pan? Pani?

-- Dodano: 07 lut 2016, 14:18 --

Jabym powiedział tak:
Obrazek
Jeżeli chcesz potencjalnie zarobić 115 pips, to poczekaj, aż rynek potwierdzi kierunek.
A, gdy już potwierdzi, to albo Buy @ 117.426, albo Sell @ 116.278.
Stawianie kasy na gdybanie i wszelkie domysły jest nieopłacalne.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

fx-technik pisze:
Tomasz196407 pisze:

Jabym na twoje "wydaje mi się" nie stawiał realnej kasy!
Kto cenie zabroni spaść na same dno?
Ty? Ja? Pan? Pani?
Prawdopodobnie nie strzele gafy jak powiem do Ciebie Darek, bo chyba zapomniałeś że sie znaliśmy!!,
wiec Darek, posty tu można komentować, co nieznaczy że bierzesz kase i stawiasz na ewentualną dobrą analize!!to raz
Jak widzisz nie postawiłem propozycji trejdu(tak jak Ty to robisz) tylko sie odniosłem co do rynku uj bo mam wykres który tu kiedys zamiesciłem i to po drugie Darku
po trzecie krótko nie zamiezam sie z Tobą spierać co do fx, nawet nie zamierzam komentowac Twoich postów tak jak to robiłes w piątek i czwartek ze wszystkimi tu,
poprostu byc tak inny a nie ustawiaj tu wszystkich według siebie,

Okey Darek :wink:

Zablokowany