I co najważniejsze jest na nim wskazówka średnioterminowa do dalszej gry - prognoza wzrostowa:
Regulamin tego wątku zabrania pokazywania tradów i statystyk, nawet equity.P3rkoz pisze:highend - prywatna sprawa każdego tradera, owszem... ale jak widzę 2 nonamów, którzy się kłócą kto ma racje i czyje podejście jest słuszne i żaden nie wrzuca tu dowodów to śmiać mi się chce.
Zasada jest prosta - mam takie i takie podejście do tradingu, ale nie będę nikomu nic udowadniał - jak chcę udowadniać, to muszę pokazać że liczby nie kłamią i systematycznie w ten sposób zarabiam.
Czemu takie fora to miejsce, gdzie 90% ludzi wrzuca swój wgląd w rynek, a potem jak się spełni to pokazuje "i widzicie? miałem pozycje, zarobiłem", ale jak już nie wejdzie to cicho się robi... albo jak macie zbiorowe podejście i coś nie zadziała to "manipulują rynkiem".
Trzeba być poważnym i brać odpowiedzialność za swoje słowa - jak mi ktoś zarzuci że moje podejście nie działa, to go zaproszę na swój journal gdzie mam 100% przejrzystości wejść i tego co robię, będzie czarno na białym czy działa czy nie. Jeśli zarzuci że można zarobić więcej, to powiem "pokaż swój wynik". Nikomu kto zarabia nie można niczego zarzucić, tyle w temacie.
Wiele razy zawierałem transakcje przeciwnie do innych, traciłem albo zarabiałem... ale jakie to ma znaczenie? nie ważne kto ma racje, tylko kto pod koniec tygodnia, miesiąca, roku, ma więcej zysków niż strat i jest na plusie. I ludzie zapominają o tej fundamentalnej zasadzie.
Transparentność to jedyna rzecz, która doprowadza do perfekcji. Ukrywanie błędów i porażek nie prowadzi donikąd.
Super, tylko wiesz, pamiętam że kiedyś był bardziej czysty i klarowny.karnak pisze:Pokażę wam teraz super wykres, że aż trudno uwierzyć w przedziwne zależności na nim zawarte ===> rynek potrafi być piękny tylko sztuką jest to dostrzec.
I co najważniejsze jest z tego wskazówka średnioterminowa do dalszej gry - prognoza wzrostowa:
W długim terminie nie.highend pisze:co do WIG20 - patrzę głównie na KGHM, a tam widzę może wzrosty lub (lepiej) konsolę (pozwoli akumulować akcje).
nie widzę spadku poniżej 50 na tym walorze.
jednak WIG20 to nie tylko KGHM, więć niekoniecznie mogą być wzrosty.... Ale kto wie - rzuciłem już Karnakowi hasło, czy WIG20 może isć UP, a Sp500 spadać.....
zniknął po wizycie w prokuraturzeMR. D pisze:A tak z innej beczki... ktoś wie gdzie się kusus podział ???
Ostatni jego post jaki pamiętam to ten, że ma pozycje gdzie robi dziennie 150 PLN swapu hmmm....
Poszedł sobie na inne forum ?
Fajnie się z nim pisało, zawsze starał się żeby jego było na wierzchu jak pisaliśmy różne rzeczy, ale ja tu jestem a on nie....chętnie bym się z nim skontaktował...
Poszedł z donosem na Tesle do prokuratury i przepadl jak kamień w wodeMR. D pisze:A tak z innej beczki... ktoś wie gdzie się kusus podział ???
Ostatni jego post jaki pamiętam to ten, że ma pozycje gdzie robi dziennie 150 PLN swapu hmmm....
Fajnie się z nim pisało, zawsze starał się żeby jego było na wierzchu jak pisaliśmy różne rzeczy, ale ja tu jestem a on nie....chętnie bym się z nim skontaktował...
Ojej to przykre... Czyżby postawił na słynną rekomendację kangur up nawet ślepy to widzi? .... To musiało zaboleć.... Moze sie jeszcze pojawi.xhDog pisze:Poszedł z donosem na Tesle do prokuratury i przepadl jak kamień w wodeMR. D pisze:A tak z innej beczki... ktoś wie gdzie się kusus podział ???
Fajnie się z nim pisało, zawsze starał się żeby jego było na wierzchu jak pisaliśmy różne rzeczy, ale ja tu jestem a on nie....chętnie bym się z nim skontaktował...Może majstruje jakaś nowa cząstkę w CERN i nie ma czasu na bzdety. Kto to wie
![]()
Wywrozylem z kart 13.500pkt dax do jesieni tego roku