DayTrading: Piątek 05.02.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 06 lut 2016, 00:00

Wzrost
10
29%
Bez zmian
7
21%
Spadek
17
50%

Liczba głosów: 34

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 05.02.2016

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

atlanticos pisze:
fx-technik pisze: Wyciągniesz z twojej metody 1000 - 2000 PLN dziennie przy stosunkowo niskim kapitale?
Nie wyciągniesz!
Ty potrzebujesz setek pipsów i tygodnia czasu, żeby coś zarobić.
a Ty już milionerem jesteś jak rozumiem bo wyciągasz 1000% miesięcznie, tak? to po co zmieniasz co chwila i ulepszasz metodę i jak napisałeś parę postów wyżej - "obecna jest świeża"...
jak dla mnie żyjesz marzeniami... Trading to nie bezmyślne walenie buy i sell jak Ci się wydaje, a zarabianie to właśnie nagroda za myślenie, a nie jego brak...i metoda nie musi być prosta jak piszesz bo wtedy byle baran by zarabiał. Graalem jest głowa tradera w tym fachu, a nie systemy które pracują jak roboty
Ty nadal nie czytasz ze zrozumieniem.
Ja nie propaguję scalpingu, ani setek transakcji na dzień!
Ja robię w realu 1 transakcję na dzień.

Ściśle wyselekcjonowaną transakcję, i tyle.
A milionerem jestem, bo byłem!
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

ED:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
P3rkoz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: P3rkoz »

Prawda jest jedna - statement nie kłamie. Pokażcie wyniki i otwarte pozycje jeśli macie i zakończymy dyskusje. Co i rusz widzę "genialne" wejścia, ale nikt nigdy nie chwali się błędami.

Statement zamyka sprawę, jeśli trader zarabia regularnie i systematycznie, to znaczy że może bronić swojej metody jako słusznej, jeśli nie jest w stanie poprzeć swoich słów transparentnymi wynikami niech zamilknie na wieki :) Jeśli trader zarabia nie można go krytykować.
Ostatnio zmieniony 05 lut 2016, 23:12 przez P3rkoz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

karnak pisze:ED:
nie ma szans Karnak.
ED ciśnie UP :mrgreen:
teraz robi tylko korektę, impuls M30 zakończył więc... czas na wyższy TF i wyższą gałąź - fraktal musi być fraktalem.

zwróć uwagę na świeczkę weekly choćby EURPLN..., bo na EDKU aż wali wzrostem po oczach
ja mogę tylko napisać: EUR power, Gold power... a forum niech się dalej śmieje i wierzy w edka na 1.01 czy golda na 1030.... i łapie eSki w trendach wzrostowych doliczając się do kiszących straty (mforex 70% S na edka)

ED musiał odbić lekko w dół od 1.125xx - tam jest FIBO 161 całego nowego ruchu w trendzie wzrostowym (na miesięcznym)
teraz pewnie jakaś konsola, kiszonka.. dalsze ubieranie w eSki... a potem to ja wolę nic nie wiedzieć, za to wolę WIDZIEĆ :d

-- Dodano: 05 lut 2016, 23:20 --
fx-technik pisze: A milionerem jestem, bo byłem!
Proste! FX to zabawa dla bogatych (vide Damian :d )
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

highend pisze:
karnak pisze:ED:
nie ma szans Karnak.
ED ciśnie UP :mrgreen:
teraz robi tylko korektę, impuls M30 zakończył więc... czas na wyższy TF i wyższą gałąź - fraktal musi być fraktalem.

zwróć uwagę na świeczkę weekly choćby EURPLN...
ja mogę tylko napisać: EUR power, Gold power... a forum niech się dalej śmieje i wierzy w edka na 1.01 czy golda na 1030.... i łapie eSki w trendach wzrostowych doliczając się do kiszących straty (mforex 70% S na edka)
Generalnie, to pewnie masz rację.
Obraz z H4 jest przeważnie bardzo dobrym odniesieniem:
2016-02-05_231621.png
Tylko, to nie jest DT, a regulamin tego wątku, który mi tu co poniektórzy wrzucali, pisze
wyraźnie że ten wątek odnosi się do analiz i opinii o obecnej sesji, a analizy dotyczące dłuższych
terminów należy umieszczać w innym wątku do tego przeznaczonym.
Tutaj praktycznie nikt tego punktu regulaminu nie przestrzega.
Ale, admin nic z tym nie zrobi, bo inaczej wątek byłby martwy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

No więc olać regulamin - gdyż warto mieć szersze spojrzenie na kierunek trendu z wyższego TF, po to by wejść na DT zgodnie z tym kierunkiem. To ułatwia sprawę, gdyż zwiększa prawdopodobieństwo, że zarobimy.

-- Dodano: 05 lut 2016, 23:33 --
P3rkoz pisze: Statement zamyka sprawę, jeśli trader zarabia regularnie i systematycznie, to znaczy że może bronić swojej metody jako słusznej, jeśli nie jest w stanie poprzeć swoich słów transparentnymi wynikami niech zamilknie na wieki :) Jeśli trader zarabia nie można go krytykować.
tyle, że pokazywanie statementu z realnych kont to prywatna sprawa każdego tradera (tak jak link do MyFxBook) i zaprawdę powiadam Ci - nie wolno nikogo do tego przymuszać.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

highend pisze:No więc olać regulamin - gdyż warto mieć szersze spojrzenie na kierunek trendu z wyższego TF, po to by wejść na DT zgodnie z tym kierunkiem. To ułatwia sprawę, gdyż zwiększa prawdopodobieństwo, że zarobimy.
To akurat nie jest prawdą, pomimo że także co poniektórzy mi to wciskali dzisiaj.
Na Edku dzisiaj zarobek był na S, a na L można było się wpakować w stratę.
Pomimo nadal obowiązującego trendu wzrostowego w dłuższym terminie.
A zgodnie z trendem obowiązującym w jeszcze dłuższym terminie.
Trading DT nie na tym polega, żeby jechać zgodnie z D1, czy H4.

Rzecz nie polega na trendzie, tylko na ATR i naszych oczekiwaniach względem wartości ATR.
Czy są realne, czy wyssane z palca.
Ostatnio zmieniony 05 lut 2016, 23:50 przez fx-technik, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

fx-technik pisze: To akurat nie jest prawdą, pomimo że także co poniektórzy mi to wciskali dzisiaj.

Rzecz nie polega na trendzie, tylko na ATR.
Dobrze Dadas, na DT dzisiaj można było zarobić na S. OK :p :564:

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

highend pisze:
fx-technik pisze: To akurat nie jest prawdą, pomimo że także co poniektórzy mi to wciskali dzisiaj.

Rzecz nie polega na trendzie, tylko na ATR.
Dobrze Dadas, na DT dzisiaj można było zarobić na S. OK :p :564:
Można było zarobić i na S i na L.
Tylko więcej na S.
Rzecz w tym, czy oczekiwania tradera były realne, czy nie!

Awatar użytkownika
P3rkoz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: P3rkoz »

highend - prywatna sprawa każdego tradera, owszem... ale jak widzę 2 nonamów, którzy się kłócą kto ma racje i czyje podejście jest słuszne i żaden nie wrzuca tu dowodów to śmiać mi się chce.

Zasada jest prosta - mam takie i takie podejście do tradingu, ale nie będę nikomu nic udowadniał - jak chcę udowadniać, to muszę pokazać że liczby nie kłamią i systematycznie w ten sposób zarabiam.

Czemu takie fora to miejsce, gdzie 90% ludzi wrzuca swój wgląd w rynek, a potem jak się spełni to pokazuje "i widzicie? miałem pozycje, zarobiłem", ale jak już nie wejdzie to cicho się robi... albo jak macie zbiorowe podejście i coś nie zadziała to "manipulują rynkiem".

Trzeba być poważnym i brać odpowiedzialność za swoje słowa - jak mi ktoś zarzuci że moje podejście nie działa, to go zaproszę na swój journal gdzie mam 100% przejrzystości wejść i tego co robię, będzie czarno na białym czy działa czy nie. Jeśli zarzuci że można zarobić więcej, to powiem "pokaż swój wynik". Nikomu kto zarabia nie można niczego zarzucić, tyle w temacie.

Wiele razy zawierałem transakcje przeciwnie do innych, traciłem albo zarabiałem... ale jakie to ma znaczenie? nie ważne kto ma racje, tylko kto pod koniec tygodnia, miesiąca, roku, ma więcej zysków niż strat i jest na plusie. I ludzie zapominają o tej fundamentalnej zasadzie.

Transparentność to jedyna rzecz, która doprowadza do perfekcji. Ukrywanie błędów i porażek nie prowadzi donikąd.

Zablokowany