DayTrading: Piątek 05.02.2016
Re: DayTrading: Piątek 05.02.2016
Teraz pytanie ? mamy 5 cz 3 fale na EU .3 była by falą wydłużoną licząc z H4 -o ile czegoś nie pochrzaniłem 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- fx-technik
- Fanatyk
Pogadaj z endriu, on to od lat te pierzaki obgrywa.karnak pisze:Jak się gra w praktyce pod takie formacje, które prezentujesz?MERLIN pisze:Ładnie pięknie ale na EU mamy zwierzaka i 1do1 -minimalny target to 38,2 fali CD ,z większej fali gdyby EU poszło wyżej opór z Nietoperza -droga w górę nie będzie taka łatwa
Czy ta zielona wyznaczyła Ci idealnie wcześniej ten punkt wierzchołkowy i tam wziąłeś S?
Jeśli tak to skąd wiedziałeś wtedy, że nie pójdzie to wyżej w rytm większej formacji?
Czy w ogóle da się pod to grać w realu, czy to wygląda tylko ładnie po fakcie, jak fale Mr. El?
Przecież tych formacji można wyłapać duże ilości w danym momencie i jak się połapać, która jest grana, ale on line, a nie po?
Prosiłbym o kilka słów objaśnienia w celach edukacyjnych.
Ja mu powiedziałem prostą rzecz: skoro widzisz formującego się pierzaka i gdzie jest jego
np. szczyt, to po co czekasz aż cena tam dojdzie? Jedź z ceną do góry.
A nie czekaj aż cena tam dojdzie, a ty nadal nie wiesz czy to już koniec, czy dalej pojedzie.
Dopóki nie nauczysz się czytać rynku ze zwykłego wykresu, dopóty i pierzaki ci nie pomogą.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Wolę poczekać na większego zwierzaka który się połączy z mniejszym ,mnie interesuje poziom 78,6/161,8fx-technik pisze:Pogadaj z endriu, on to od lat te pierzaki obgrywa.karnak pisze:Jak się gra w praktyce pod takie formacje, które prezentujesz?MERLIN pisze:Ładnie pięknie ale na EU mamy zwierzaka i 1do1 -minimalny target to 38,2 fali CD ,z większej fali gdyby EU poszło wyżej opór z Nietoperza -droga w górę nie będzie taka łatwa
Czy ta zielona wyznaczyła Ci idealnie wcześniej ten punkt wierzchołkowy i tam wziąłeś S?
Jeśli tak to skąd wiedziałeś wtedy, że nie pójdzie to wyżej w rytm większej formacji?
Czy w ogóle da się pod to grać w realu, czy to wygląda tylko ładnie po fakcie, jak fale Mr. El?
Przecież tych formacji można wyłapać duże ilości w danym momencie i jak się połapać, która jest grana, ale on line, a nie po?
Prosiłbym o kilka słów objaśnienia w celach edukacyjnych.
Ja mu powiedziałem prostą rzecz: skoro widzisz formującego się pierzaka i gdzie jest jego
np. szczyt, to po co czekasz aż cena tam dojdzie? Jedź z ceną do góry.
A nie czekaj aż cena tam dojdzie, a ty nadal nie wiesz czy to już koniec, czy dalej pojedzie.
Ostatnio zmieniony 05 lut 2016, 21:55 przez MERLIN, łącznie zmieniany 1 raz.
Zloto jest moc! 
A nie jakies 1030....

A nie jakies 1030....
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
O ile zwierzak nie zatrzymahighend pisze:Zloto jest moc!
A nie jakies 1030....

Ostatnio zmieniony 05 lut 2016, 22:03 przez MERLIN, łącznie zmieniany 1 raz.
- fx-technik
- Fanatyk
MERLIN, w praktyce to się nie sprawdza.
Praktyczna metoda zarabiania (nie analizy, nie tradowania, tylko zarabiania) musi być
prosta jak walenie cepem, tak samo mechanicznie powtarzalna i bez jakichkolwiek prób
bycia mądrzejszym od rynku. Jakby to robił robot!
Praktyczna metoda zarabiania (nie analizy, nie tradowania, tylko zarabiania) musi być
prosta jak walenie cepem, tak samo mechanicznie powtarzalna i bez jakichkolwiek prób
highend pisze:Zloto jest moc!
A nie jakies 1030....
Ostatnio zmieniony 05 lut 2016, 22:09 przez cugan, łącznie zmieniany 1 raz.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
Ale ta metoda jest prost ,ciężko jej nie zrozumiećfx-technik pisze:MERLIN, w praktyce to się nie sprawdza.
Czy taką właśnie metodą, która spełnia te cechy jest ta, którą Ty stosujesz?fx-technik pisze:MERLIN, w praktyce to się nie sprawdza.
Czy pozwala Ci ona systematycznie zarabiać powiedzmy przez ostatnie kilka lat?
Jeśli tak to chylę czoła i gratuluję.
- fx-technik
- Fanatyk
Nie mogę powiedzieć nic o ostatnich kilku latach, ponieważ ta teraz ostateczna forma systemu powstała całkiem świeżo. Ale, jest prosty, jest powtarzalny, jest skuteczny, bazuje na statystycznych realiach danego instrumentu, a nie na fałszywych oczekiwaniach, pozwala na odrabianie strat niemalże natychmiast, i wykorzystuje prostą zasadę mechaniki wykresu, która jest obecna i się powtarza od zawsze. Ponadto Nie neguje zasady handlowania z głównym trendem, bo tylko od tradera zależy, czy się będzie pchać w korekty mniejsze, czy nie. Ponadto bazuje tylko i wyłącznie na stałych parametrach. Oczywiście, rynek zawsze może wywinąć orła,ale to jest ryzyko, z którym się liczymy.karnak pisze:Czy taką właśnie metodą, która spełnia te cechy jest ta, którą Ty stosujesz?fx-technik pisze:MERLIN, w praktyce to się nie sprawdza.
Czy pozwala Ci ona systematycznie zarabiać powiedzmy przez ostatnie kilka lat?
Jeśli tak to chylę czoła i gratuluję.