DayTrading: Czwartek 21.01.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 22 sty 2016, 00:00

Wzrost
5
21%
Bez zmian
5
21%
Spadek
14
58%

Liczba głosów: 24

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Czwartek 21.01.2016

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

pedro pisze: Cześć :)

Ja bym mu za to nie polał, bo na demo się nie nauczysz : )

Wychodząc z założenia, że każda strategia zarabia (inaczej nie byłaby strategią) to wszystko, ABSOLUTNIE WSZYSTKO sprowadza się do psychiki trejdera i MM.

Demo uczy złych zachowań, utrwala te złe zachowania, które następnie powielane są na REAL. Dlatego DEMO jest stratą czasu. Takie jest moje zdanie :)
jesteś SPRITE ;) :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

EU -zachować ostrożność -opcja :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

A co do dzisiejszych oczekiwanych fajerwerków, to chyba będzie z dużej chmury mały deszcz, ale ja pod te AF już nie gram ;)[/quote]
Cześć z tego małego deszczu tez cos może być, DAX? co tam :)

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: c.ajto »

pedro pisze:
Wychodząc z założenia, że każda strategia zarabia (inaczej nie byłaby strategią) to wszystko, ABSOLUTNIE WSZYSTKO sprowadza się do psychiki trejdera i MM.

Demo uczy złych zachowań, utrwala te złe zachowania, które następnie powielane są na REAL. Dlatego DEMO jest stratą czasu. Takie jest moje zdanie :)
Lubię cię i wiem że masz pojęcie o grze, ale to zdanie nadaje się na farmazon dnia :D

Czyli biorę jakiekolwiek założenia i już mam git strategię, a czy na niej zarobię czy nie to już tylko moja broszka?

Strategia może być dochodowa lub stratna (dla mnie to logiczne), a jeśli mamy stratną, to niestety, choćbyśmy byli nie wiem jakimi czarodziejami rynku, nie zarobimy na niej z prostej przyczyny - matematyka na to nie pozwoli.
Tak po chłopsku - z gówna miodu nie zrobisz :wink:

A co do złych zachowań, nie pomyślałeś że na demo można też nauczyć się dobrych zachowań i ich powielania / przestrzegania?
I później bazować na tym w grze na realu.

Nie mogę wyjść z podziwu, czemu tylu ludzi płaci czasem ciężkie pieniądze za naukę, która w większości przypadków może być dostępna za free :roll:

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

atlanticos pisze: jesteś SPRITE ;) :564:
to nie tak, ;) ale dzięki.

na innym forum już to pisałem, wuchta wiary też to powtarza, a niektórzy nie rozumieją, że nie każdy ma predyspozycje do bycia sprzątaczką, kosmonautą, tłumaczem czy naukowcem w CERN... tak samo nie każdy, BA niewielu ma predyspozycje do trejdowania ... serio nie każdy! :)

z tym, że jedni to rozumieją i akceptują a inni nie. i tyle.

sam przechodziłem różne że tak powiem levele wtajemniczenia w fx i jak mi 4 lata temu ktoś napisał że podstawą jest psychika i MM, to nie wierzyłem, bo system trzeba mieć.. bzdura, małpa nie ma systemu a zrobi więcej dobrych trejdów niż spaczony psychicznie człowiek, który przesuwa SL, łamie i niestosuje zasad, odczuwa emocje (strach, euforię, itp, itd.) ... i chociaż wszyscy dudnią o tym samym, to i tak każdy musi swoje przejść ;)
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
xhDog
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xhDog »

highend pisze: (...)
Demo działa tak samo jak real
(...)
Ale głowa nie działa tak samo. Podświadomości nie oszukasz.

Swoja drogą przetrzymywanie strat bierze się z nadziei, a nadzieja matką głupich. Wymyslicie sobie jakiś poziom "1.20", 1.40", "0.90" otwieracie pozycję zgodnie z jego kierunkiem, a potem czekacie mając nadzieje, że tam pójdzie, a jak idzie w drugą stronę, to nadal łudzicie się nadzieją "aaa, trochę spadnie i odbije", "tutaj będzie dołek i up", ale leci niżej, rysujecie nowe kreski, "aa, teraz tu, otegoo tego nie zauwazyłem, tutaj spadnie, będzie dołek i up", ale spada jeszcze niżej i jeszcze itp. itd. aż zostaje kupa z depo. Wtedy was oświeca "stop-loss", "trzeba tylko ciąć straty" i "dac zyska rosnac(*cyt. nowy123)". Tylko tyle i aż tyle. Wchodzicie od nowa na rynek tym razem obiecujecie sobie "stop-loss", "ciąć straty", "dać zyskom rosnąć". I nawet według tych zasad przez chwilę handlujecie, do czas, aż przytrafia się sytuacja, w której wytnie was na SL, albo sami utniecie straty i chwilę po tym jak to zrobicie, cena poszybuje w waszą stronę. Nachodzi was myśl "o kurka, gdyby nie ten zakichany SL, albo gdybym chwilę dłużej pokisił stratę, to teraz miałbym taaaaki zysk, ale lipa" I po czyms takim znów wracacie do pierwtonego grania, czyli brak sl i kiszenie stratnych pozycji. Potem znów bakrut. I potem znów od nowa obiecujecie sobie SL itp. Jak wahadło raz w jedną, raz w drugą. Tradowanie życzeniowe zawsze kończy się bankrutem. W kilku przypadkach może was wytnie niepotrzebnie na SL, ale zawsze można wejść ponownie, natomiast o wiele częściej SL was uratuje. Dyscyplina i zasady. Wytnie to wytnie, trudno jedziesz dalej cały czas przestrzegając zasad i dyscypliny, to nie ma miejsca na dywagacje czy zamykać stratę, a może tym razem złamię zasadę i troche potrzymam stratę wbrew zasadom.
trzeba mieć jaja jak super saiyan

Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

przypominam jak działa psyche inwestora

Obrazek
Ostatnio zmieniony 21 sty 2016, 14:04 przez jen-yy, łącznie zmieniany 1 raz.
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

jen-yy pisze:przypominam jak działa psyche inwestora

Obrazek
chyba początkującego inwestora... :wink: :mrgreen:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

bardzo ladnie dzisiaj psychologicznie. fajnie sie czyta...
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

ta.bo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ta.bo »

jen-yy pisze:przypominam jak działa psyche inwestora

Obrazek
haha, wrzucam na tapetę, genialne

Zablokowany