Daytrading system M1 - M5

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
jackub

Re: Daytrading system M1 - M5

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Wczoraj 16 pipsów, dzisiaj niecałe 10..... od wczoraj wieczora walczę z komputerem a właściwie z WIN 10... skończyło się na "czystej" instalacji od nowa ...
Podsumowanie tygodnia ...
Tydzień nie najgorszy biorąc pod uwagę, że w poniedziałek bez gry a i dzisiaj dopiero od jakieś godziny, dwóch....
sumie tydzień 4,6% konta ...
17 tradów, 14 winerów, win ratio 82,35% w sumie 52,2 pipsa na czysto, expectancy >3 pipsy...
od połowy lipca +27 %, ciekawe kiedy kolejna obsuwa się zdarzy...

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

Witam, cały tydzień ostro w plecy - szwankowała psychika oraz błędne przekonanie o słuszności systemu. Musiałem trochę przemodelować swoje poglądy.

Za to dzisiejszy dzień dużo lepiej +17 pipsów i +2,9% konta. Nawet pomimo łapania shortów na górkach (bezsens), więcej z tego strat niż zysków. Cały spokój zawdzięczam głównie gapieniu się w wykres na H1 i M30. Na M5 starałem spędzać się najmniej czasu. Trejdy wychodzą mi wtedy takie po ok 10 pipsów docelowo.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
q3master
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: q3master »

Dzisiejsze wyjście z konsolidacji. SR + LT
SL - powyżej S/R 6,5 pipsa
Zamknięte z reki na + 16.1 pipsa
Uznałem że cena nie zrobi większego siwnga niż poprzedni, co okazało się trafne.

To był ten jedyny trejd na real , dopołudnia bawiłem sie na demo ( 6x SL) i wniosek na dziś taki
że w konsolidacji to ja nie umiem jeszcze grać :)
Until you fight you are a winner

irmentruda
Maniak
Maniak

Q3 - bardzo ładny trejd, z wyczuciem zamknięty,
ja dziś też na EJ trafiłem trejda (buy limit, zamknięcie z palca), może nie tak zyskownego ale jestem zadowolony z niego, bo to był drugi trejda na koncie real dziś i zaraz po jego zamknięciu platforma została wyłączona. dzięki temu nie miałem nieprzyjemności uczestniczyć w tej dziwnej konsolidacji następnych godzin. pewnie kosztowałoby mnie to dużo kasy i pipsów.
Stwierdziłem, że +5% konta to wystarczająco dziennie (chciałbym tak codziennie stwierdzać).

irmentruda
Maniak
Maniak

Witam, dziś na "skalpingu" uhandlowałem 13,9 pipsa i +4,26% depozytu. 2x zabrakło mi jaj na edku, strach przed strata był silniejszy. Żadnej straty.
2015-10-13 EURUSDM5.png

Awatar użytkownika
kruczek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kruczek »

no to tak... jak na pierwszy dzien gry w pazdzierniku to nawet niezle, ale...

1) long na edku wychamowanie przed S/R, close z palucha +13,1
Obrazek

2) i tu moje "ale"
long na kabu, close z paluch bo... bo sam nie wiem co - nerwy zjadly +5,2, a mialo byc +27,7... platforma close i ide sie wsciekac gdzie indziej :wink:
Obrazek
jackub pisze:od wczoraj wieczora walczę z komputerem a właściwie z WIN 10... skończyło się na "czystej" instalacji od nowa ...
WIN 10... ssie, ktoś przerabial MT4 na pingwinie?

kr
bzium®

irmentruda
Maniak
Maniak

kruczek pisze:WIN 10... ssie, ktoś przerabial MT4 na pingwinie?
kr
oczywiście, pod xubuntu i lubuntu smiga bez problemu z zainstalowanym Wine. jedynie nie dzialaja wszelkie biblioteki zewnętrzne albo ulatwiacze jak mforex smartorder albo admiral supreme.

Awatar użytkownika
q3master
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: q3master »

kruczek pisze: ...
long na kabu, close z paluch bo... bo sam nie wiem co - nerwy zjadly +5,2, a mialo byc +27,7... platforma close i ide sie wsciekac gdzie indziej :wink:
...r
Ja miałem wczoraj wieksze powody do wściekania, czułem że nie dużo brakuje ale skończyło się na stracie.
Pierwsze trejd SL, drugi zamknięty z ręki ... a miałem nie ruszać :evil:

-7,0
-4,2
Until you fight you are a winner

Awatar użytkownika
kruczek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kruczek »

q3master kiedys tez takie wtopy mi sie zdazaly, teraz po kazdej transakcji (jedne czort + czy - ) robie sobie przerwe, czasem w fotelu po prostu posiedze, czasem swiezej kawy lub herbaty zapaze... ogolnie 10, 15 minut.
czasem zdazalo sie ze przez to "cos ucieklo", ale o wiele czesciej ratowalo przed takimi wtopami, glownie spowodowane emocjami

kr
bzium®

irmentruda
Maniak
Maniak

kruczek pisze:q3master kiedys tez takie wtopy mi sie zdazaly, teraz po kazdej transakcji (jedne czort + czy - ) robie sobie przerwe, czasem w fotelu po prostu posiedze, czasem swiezej kawy lub herbaty zapaze... ogolnie 10, 15 minut.
czasem zdazalo sie ze przez to "cos ucieklo", ale o wiele czesciej ratowalo przed takimi wtopami, glownie spowodowane emocjami

kr
Święte słowa, od 3 dni uczę się zamykać się platformę po zyskownych transakcjach, niesamowicie poprawia to zyski i psychikę. Dziś np. zamknąłem o 10:20 rano po tym jak pyknąłem 120 pipsów na eurnzd i kilka skalpowych minizysków na eurusd. Następnie przerwa od fx, później jak nie miałem nic innego do roboty to włączyłem sobie demo i tam coś pykałem bez większego zaangażowania (gapiłem się na M1 DAXa).

ODPOWIEDZ