Daytrading system M1 - M5
Re: Daytrading system M1 - M5
Wczoraj 16 pipsów, dzisiaj niecałe 10..... od wczoraj wieczora walczę z komputerem a właściwie z WIN 10... skończyło się na "czystej" instalacji od nowa ...
Podsumowanie tygodnia ...
Tydzień nie najgorszy biorąc pod uwagę, że w poniedziałek bez gry a i dzisiaj dopiero od jakieś godziny, dwóch....
sumie tydzień 4,6% konta ...
17 tradów, 14 winerów, win ratio 82,35% w sumie 52,2 pipsa na czysto, expectancy >3 pipsy...
od połowy lipca +27 %, ciekawe kiedy kolejna obsuwa się zdarzy...
Podsumowanie tygodnia ...
Tydzień nie najgorszy biorąc pod uwagę, że w poniedziałek bez gry a i dzisiaj dopiero od jakieś godziny, dwóch....
sumie tydzień 4,6% konta ...
17 tradów, 14 winerów, win ratio 82,35% w sumie 52,2 pipsa na czysto, expectancy >3 pipsy...
od połowy lipca +27 %, ciekawe kiedy kolejna obsuwa się zdarzy...
-
- Maniak
Witam, cały tydzień ostro w plecy - szwankowała psychika oraz błędne przekonanie o słuszności systemu. Musiałem trochę przemodelować swoje poglądy.
Za to dzisiejszy dzień dużo lepiej +17 pipsów i +2,9% konta. Nawet pomimo łapania shortów na górkach (bezsens), więcej z tego strat niż zysków. Cały spokój zawdzięczam głównie gapieniu się w wykres na H1 i M30. Na M5 starałem spędzać się najmniej czasu. Trejdy wychodzą mi wtedy takie po ok 10 pipsów docelowo.
Za to dzisiejszy dzień dużo lepiej +17 pipsów i +2,9% konta. Nawet pomimo łapania shortów na górkach (bezsens), więcej z tego strat niż zysków. Cały spokój zawdzięczam głównie gapieniu się w wykres na H1 i M30. Na M5 starałem spędzać się najmniej czasu. Trejdy wychodzą mi wtedy takie po ok 10 pipsów docelowo.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dzisiejsze wyjście z konsolidacji. SR + LT
SL - powyżej S/R 6,5 pipsa
Zamknięte z reki na + 16.1 pipsa
Uznałem że cena nie zrobi większego siwnga niż poprzedni, co okazało się trafne.
To był ten jedyny trejd na real , dopołudnia bawiłem sie na demo ( 6x SL) i wniosek na dziś taki
że w konsolidacji to ja nie umiem jeszcze grać
SL - powyżej S/R 6,5 pipsa
Zamknięte z reki na + 16.1 pipsa
Uznałem że cena nie zrobi większego siwnga niż poprzedni, co okazało się trafne.
To był ten jedyny trejd na real , dopołudnia bawiłem sie na demo ( 6x SL) i wniosek na dziś taki
że w konsolidacji to ja nie umiem jeszcze grać

Until you fight you are a winner
-
- Maniak
Q3 - bardzo ładny trejd, z wyczuciem zamknięty,
ja dziś też na EJ trafiłem trejda (buy limit, zamknięcie z palca), może nie tak zyskownego ale jestem zadowolony z niego, bo to był drugi trejda na koncie real dziś i zaraz po jego zamknięciu platforma została wyłączona. dzięki temu nie miałem nieprzyjemności uczestniczyć w tej dziwnej konsolidacji następnych godzin. pewnie kosztowałoby mnie to dużo kasy i pipsów.
Stwierdziłem, że +5% konta to wystarczająco dziennie (chciałbym tak codziennie stwierdzać).
ja dziś też na EJ trafiłem trejda (buy limit, zamknięcie z palca), może nie tak zyskownego ale jestem zadowolony z niego, bo to był drugi trejda na koncie real dziś i zaraz po jego zamknięciu platforma została wyłączona. dzięki temu nie miałem nieprzyjemności uczestniczyć w tej dziwnej konsolidacji następnych godzin. pewnie kosztowałoby mnie to dużo kasy i pipsów.
Stwierdziłem, że +5% konta to wystarczająco dziennie (chciałbym tak codziennie stwierdzać).
-
- Maniak
Witam, dziś na "skalpingu" uhandlowałem 13,9 pipsa i +4,26% depozytu. 2x zabrakło mi jaj na edku, strach przed strata był silniejszy. Żadnej straty.
no to tak... jak na pierwszy dzien gry w pazdzierniku to nawet niezle, ale...
1) long na edku wychamowanie przed S/R, close z palucha +13,1

2) i tu moje "ale"
long na kabu, close z paluch bo... bo sam nie wiem co - nerwy zjadly +5,2, a mialo byc +27,7... platforma close i ide sie wsciekac gdzie indziej

kr
1) long na edku wychamowanie przed S/R, close z palucha +13,1

2) i tu moje "ale"
long na kabu, close z paluch bo... bo sam nie wiem co - nerwy zjadly +5,2, a mialo byc +27,7... platforma close i ide sie wsciekac gdzie indziej

WIN 10... ssie, ktoś przerabial MT4 na pingwinie?jackub pisze:od wczoraj wieczora walczę z komputerem a właściwie z WIN 10... skończyło się na "czystej" instalacji od nowa ...
kr
bzium®
-
- Maniak
oczywiście, pod xubuntu i lubuntu smiga bez problemu z zainstalowanym Wine. jedynie nie dzialaja wszelkie biblioteki zewnętrzne albo ulatwiacze jak mforex smartorder albo admiral supreme.kruczek pisze:WIN 10... ssie, ktoś przerabial MT4 na pingwinie?
kr
Ja miałem wczoraj wieksze powody do wściekania, czułem że nie dużo brakuje ale skończyło się na stracie.kruczek pisze: ...
long na kabu, close z paluch bo... bo sam nie wiem co - nerwy zjadly +5,2, a mialo byc +27,7... platforma close i ide sie wsciekac gdzie indziej![]()
...r
Pierwsze trejd SL, drugi zamknięty z ręki ... a miałem nie ruszać

-7,0
-4,2
Until you fight you are a winner
q3master kiedys tez takie wtopy mi sie zdazaly, teraz po kazdej transakcji (jedne czort + czy - ) robie sobie przerwe, czasem w fotelu po prostu posiedze, czasem swiezej kawy lub herbaty zapaze... ogolnie 10, 15 minut.
czasem zdazalo sie ze przez to "cos ucieklo", ale o wiele czesciej ratowalo przed takimi wtopami, glownie spowodowane emocjami
kr
czasem zdazalo sie ze przez to "cos ucieklo", ale o wiele czesciej ratowalo przed takimi wtopami, glownie spowodowane emocjami
kr
bzium®
-
- Maniak
Święte słowa, od 3 dni uczę się zamykać się platformę po zyskownych transakcjach, niesamowicie poprawia to zyski i psychikę. Dziś np. zamknąłem o 10:20 rano po tym jak pyknąłem 120 pipsów na eurnzd i kilka skalpowych minizysków na eurusd. Następnie przerwa od fx, później jak nie miałem nic innego do roboty to włączyłem sobie demo i tam coś pykałem bez większego zaangażowania (gapiłem się na M1 DAXa).kruczek pisze:q3master kiedys tez takie wtopy mi sie zdazaly, teraz po kazdej transakcji (jedne czort + czy - ) robie sobie przerwe, czasem w fotelu po prostu posiedze, czasem swiezej kawy lub herbaty zapaze... ogolnie 10, 15 minut.
kr