Daytrading system M1 - M5

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
irmentruda
Maniak
Maniak

Re: Daytrading system M1 - M5

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

Pablo90 pisze:
NZD/AUD, ropa, DAX, trend zawsze gdzieś się znajdzie ;) Po za tym cytując klasyka: "There's time to be long, time to be short, and time to go fishing". Nie trzeba być na rynku bez przerwy. Jak sądzę wieczność zajmą próby zarabiania pykając na M5 i M1. A raczej nie wieczność, tylko do czasu, aż się zniechęcicie i stwierdzicie, że to nie ma sensu. Cierpliwość to podstawowa cecha tradera, ale wszyscy chcą zarobić jak najszybciej jak najwięcej.
Widzisz, takie trendy jakie Ty widzisz na H4 czy D1 ja widze tez na M5 pod wzgledem stabilnosci, i mam je tak 2x w tygodniu a nie 2x w roku.
Co nie znaczy, ze ucze sie i proboje spekulowac na D1 i W1 ale nie na majorsach ale na crossach bo tych ze wzgledu na koszty i kurs matematyczny nie ma sensu trejdowac nizej jak H1 wg mnie.

Z drugiej strony kto Ci broni spekulowac na M5 biorac pod uwage kierunek trendu dlugoterminowego widocznego na D1? Mozesz wtedy precyzyjniej podlaczyc sie i tak samo precyzyjnie wyjsc z pozycji.
Pablo90 pisze:
irmentruda pisze:Dokładnie, dziś może nie ale wczoraj można było brać i 70 pipsów na edku jak ktoś miał jaja, wiedział co robi i nie zadowalał się byle zyskiem.
Stwierdzenie "można było" jest tutaj kluczowe ;)
Co nie znaczy, ze bylo niemozliwe. Pamietaj, ze gdybanie na wykresie historycznym jest tyle samo warte na M5 jak i na D1.

Pablo - to co rozpoczales to jest dyskusja nad wyzszoscia Swiat Bozego Narodzenia nad Swietami Wielkanocy.

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Stwierdzenie o tym że dane z wykresu niskiej ramy czasowej to szum informacujny jest chyba jakims nieporozumieniem...
Naczytałem sie o fraktalnej naturze zachowania ceny a tu szum........

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

Ja wykorzystuję wykres sekundowy, czy jest to normalne? z mojego punktu inwestycyjnego tak. Bardzo mały SL. Technika zależy od nas samych, nie można negować gry na FX, patrząc tylko na swoje podejście.

irmentruda
Maniak
Maniak

krystian74 pisze:Ja wykorzystuję wykres sekundowy, czy jest to normalne? z mojego punktu inwestycyjnego tak. Bardzo mały SL. Technika zależy od nas samych, nie można negować gry na FX, patrząc tylko na swoje podejście.
To całkowicie nienormalne! Z pewnością tracisz i będziesz tracił! Po co tak grasz skoro możesz na Daily? Tam są takie super trendy!

A tak na serio to na jakiej platformie i u jakiego brokera dla detalistow to możliwe?
Pzdr.

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

irmentruda pisze:
krystian74 pisze:Ja wykorzystuję wykres sekundowy, czy jest to normalne? z mojego punktu inwestycyjnego tak. Bardzo mały SL. Technika zależy od nas samych, nie można negować gry na FX, patrząc tylko na swoje podejście.
To całkowicie nienormalne! Z pewnością tracisz i będziesz tracił! Po co tak grasz skoro możesz na Daily? Tam są takie super trendy!

A tak na serio to na jakiej platformie i u jakiego brokera dla detalistow to możliwe?
Pzdr.

broker Dukascopy, platforma JForex skalpowanie dozwolone.

jackub

Dzisiaj, +14,1 pipsa i ciut powyżej 1% eq
... zaliczyłem wpadkę na prawie 15 pipsów, :oops:
nie zamknałem na czas tradu, dopiero SL mnie uratował, tak że musiałem tę stratę odpracować...
w sumie pięć tradów, jeden stratny

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

Podziel się obrazkiem, proszę :)
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

jackub

meylo pisze:Podziel się obrazkiem, proszę :)
prosze bardzo .... pamietaj tylko że jestem ciągle leszczem....

wykresy sa tick volume 21 ticków świeca

irmentruda
Maniak
Maniak

jackub pisze:
meylo pisze:Podziel się obrazkiem, proszę :)
prosze bardzo .... pamietaj tylko że jestem ciągle leszczem....

wykresy sa tick volume 21 ticków świeca
Hmm, ciężko tu coś wywnioskować z tych trejdów - jak na mnie "to udało się" - też mam często takie pozycje.

Ja dziś na ED -14,5 pipsa, kilka błędów, w tym przesunięty SL na 20 pips i trafiony :(
Finansowo uratowała mnie ropa.
2015-10-07 WTIM5.png
Cały dzień to +9,25% depozytu.

-- Dodano: 08 paź 2015, 12:59 --

nic mi to nie idzie, sygnały, które mam brać to ignoruję albo biorę ale nie mam jaj i nie trzymam do TP albo biorę jakieś przypadkowe g....a, które wywalają się na SL.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
q3master
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: q3master »

Piątek nie był taki zły :
1. L na EJ
dołączenie się do aktualnego trendu po wyjściu górą z trójkąta na H1
SL 7 pips
TP przed poiomem 136.000
Wynik : +23 pipsy

-- Dodano: pt 09-10-2015, 16:15 --

2. L na EJ
drugie podejście - skończyło sie na BE - jakbym śledził pozycje to może zamknął bym w okolicach 10 - 11 pipsów bo już zaczęło sie kisić :x

A koledzy dziś coś ugrali ??
pzdr
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Until you fight you are a winner

ODPOWIEDZ