Widzisz, takie trendy jakie Ty widzisz na H4 czy D1 ja widze tez na M5 pod wzgledem stabilnosci, i mam je tak 2x w tygodniu a nie 2x w roku.Pablo90 pisze:
NZD/AUD, ropa, DAX, trend zawsze gdzieś się znajdziePo za tym cytując klasyka: "There's time to be long, time to be short, and time to go fishing". Nie trzeba być na rynku bez przerwy. Jak sądzę wieczność zajmą próby zarabiania pykając na M5 i M1. A raczej nie wieczność, tylko do czasu, aż się zniechęcicie i stwierdzicie, że to nie ma sensu. Cierpliwość to podstawowa cecha tradera, ale wszyscy chcą zarobić jak najszybciej jak najwięcej.
Co nie znaczy, ze ucze sie i proboje spekulowac na D1 i W1 ale nie na majorsach ale na crossach bo tych ze wzgledu na koszty i kurs matematyczny nie ma sensu trejdowac nizej jak H1 wg mnie.
Z drugiej strony kto Ci broni spekulowac na M5 biorac pod uwage kierunek trendu dlugoterminowego widocznego na D1? Mozesz wtedy precyzyjniej podlaczyc sie i tak samo precyzyjnie wyjsc z pozycji.
Co nie znaczy, ze bylo niemozliwe. Pamietaj, ze gdybanie na wykresie historycznym jest tyle samo warte na M5 jak i na D1.Pablo90 pisze:Stwierdzenie "można było" jest tutaj kluczoweirmentruda pisze:Dokładnie, dziś może nie ale wczoraj można było brać i 70 pipsów na edku jak ktoś miał jaja, wiedział co robi i nie zadowalał się byle zyskiem.
Pablo - to co rozpoczales to jest dyskusja nad wyzszoscia Swiat Bozego Narodzenia nad Swietami Wielkanocy.