Daytrading system M1 - M5
-
- Pasjonat
Re: Daytrading system M1 - M5
irmentruda zawsze pozostają wykresy sekundowe
porównanie 10s do 1min
porównanie 10s do 1min
-
- Maniak
no ładnie,
a powiedz mi, czemu akurat wykresy 10 albo 20 sek a nie swiece tickowe?
a powiedz mi, czemu akurat wykresy 10 albo 20 sek a nie swiece tickowe?
-
- Pasjonat
wykresy 10,20,30sek bardziej się nadają pod dywerygencję
-
- Maniak
na dziś już koniec, tylko scalping na edku, +7,94% depozytu i 28 pipsów w 6 transakcjach, skuteczność 66%. Żadnego SL, dwie straty zamknięte z palca. Coś mi admiral zwiększa spreada na edku między 8 rano a 10 naszego czasu. Zamiast dotychczasowego 0,8-1,2 mam 1,4 aż do 2,0 pipsów!
troche za wczesnie wszedlem... -4,9, a zakonczylo by sie pewnie w okolicach BE

kr

pierwszy trade na pingwinie za mną - mint 17.2, dzieki za to infoirmentruda pisze:oczywiście, pod xubuntu i lubuntu smiga bez problemu z zainstalowanym Wine...

kr
bzium®
U mnie szału dziś też nie ma, nie dało się dobrze wstrzelić
Na kablu już dużo nie brakowało...
Ogólnie od niepamiętnych czasów tydzień kończy sie na niewielkim plusie.... chyba to zasługa zredukowania ilości zagrań
nice weekend all
Na kablu już dużo nie brakowało...
Ogólnie od niepamiętnych czasów tydzień kończy sie na niewielkim plusie.... chyba to zasługa zredukowania ilości zagrań
nice weekend all
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Until you fight you are a winner
-
- Maniak
bo dziś był kiepski dzień, u mnie na ED na M5 -6,69% depozytu i 26 pipsów w plecy. w dużej mierze to też moja wina bo dwa razy niepotrzebnie spiramidowałem się - raz na stracie a raz na zysku, który się zaraz ulotnił, gdyby nie te piramidy to miałem szanse skończyć na pomijalnej stracie poniżej 0,5% ale chciałem więcej, więc mam mniej.
-
- Maniak
takie coś sobie dziś stworzyłem i testowałem na koncie Currenex w HF, zdecydowanie lepiej idzie skalp jak to jest konto prowizyjne.
EURUSD M1 - pipsy i kasa "demo" w plecy, trzeba dopracować psychikę, na początku sesji plątałem się jak mi zagrano.
SL 10 pipsów zbyt duży, TP zależy od zmienności. Bilans to 13 pipsów w plecy na czymś takim. Winne oczywiście SL po 10 pipsów i wejścia w konsoli.
11 wejść zyskownych pod rząd to fajna sprawa, co nie?
Z drugiej strony, nie trzeba było dziś wykresu M1 aby ładne pipsy zrobić na eurusd, już na M5 lub nawet M30 były widoczne konkretne poziomy.
EURUSD M1 - pipsy i kasa "demo" w plecy, trzeba dopracować psychikę, na początku sesji plątałem się jak mi zagrano.
SL 10 pipsów zbyt duży, TP zależy od zmienności. Bilans to 13 pipsów w plecy na czymś takim. Winne oczywiście SL po 10 pipsów i wejścia w konsoli.
11 wejść zyskownych pod rząd to fajna sprawa, co nie?
Z drugiej strony, nie trzeba było dziś wykresu M1 aby ładne pipsy zrobić na eurusd, już na M5 lub nawet M30 były widoczne konkretne poziomy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
a ja zwroce (a niektorym pewnie tylko przypomne) na taki uklad:

mamy poziom 394, przed przebiciem cena delikatnie go respektowala, po przebiciu mamy new high, powrot do poziomu i respekt co do pipsa, pozniej wybicie nowego wyzszego high i powrot do poziomu okolo 10:48 gdzie mozna bylo czaic sie na L i jak widac na obrazku z R:R 1:3.
wstyd sie przyznac, ale nie nakarmilem komputera i pad... tak to jest jak sie poluje na te dobre a stratne wejsca to zawsze wejda, a te dobre to sie najglupsze rzeczy zdarza...
braku organizacji, owoce zbieram w dalszym ciagu
kr

mamy poziom 394, przed przebiciem cena delikatnie go respektowala, po przebiciu mamy new high, powrot do poziomu i respekt co do pipsa, pozniej wybicie nowego wyzszego high i powrot do poziomu okolo 10:48 gdzie mozna bylo czaic sie na L i jak widac na obrazku z R:R 1:3.
wstyd sie przyznac, ale nie nakarmilem komputera i pad... tak to jest jak sie poluje na te dobre a stratne wejsca to zawsze wejda, a te dobre to sie najglupsze rzeczy zdarza...
braku organizacji, owoce zbieram w dalszym ciagu
kr
bzium®
-
- Maniak
czesc. dzis spekulowalem wlasnie ten pierwszy pullback, wchodzilem po pierwszej wzrostowej zamknietej swiecy na M1. TP minelo o 0,1 pipsa
i zamykalem na +1,9 pipsa. Nie przylozylem sie dzis do pracy i nie przygotowalem sobie wykresu. Te moje trejdy nie byly do konca przemyslane. Zamiast zajmowac sie konkretnie jednym to zaczalem grzebac na swiecach H4 na innym koncie i tak skakalem z miejsca w miejsce. Bez sensu.
Pytanie: dlaczego mielibysmy dopiero wchodzic po tym drugim pullbacku a nie po pierwszym?

Pytanie: dlaczego mielibysmy dopiero wchodzic po tym drugim pullbacku a nie po pierwszym?