Daytrading system M1 - M5
- 13ty Stochastyk
- Gaduła
Re: Daytrading system M1 - M5
I tak i nie ... jak zwykle nic nie jest jednoznaczne ..
Zwyciężają tylko cierpliwi.
Tym to ja bym akurat najmniej wierzył...13ty Stochastyk pisze: Tak mówią sami brokerzy ...
Until you fight you are a winner
A to, że nie zarabiasz Ci nie przeszkadza?irmentruda pisze:Mnie na M1 i M5 przeszkadza tylko i wylacznie spread.

A tak na poważnie to ten spread to większy problem niż może się wydawać... Dla przykładu jeżeli mamy koszty na poziomie 1 pipsa i stosujemy sztywny SL i TP na poziomie 10 pipsów to ten spread powoduje, że RR spada nam o 20% z 1 do 0.8. Powoduje to, że zamiast 50% skuteczności, żeby wyjść na 0 potrzebujemy 56%. Moim zdaniem to dość duża różnica, a chodzi tu tylko i wyłącznie o wyjście na 0, nie zarabianie.
tak około 12 - 13 minuty... logicznie sens to ma i poklony za ta koncepcje, kiedys myslalem o czyms takim, ale bylo to "cos nienazwanego i abstrakcyjnego"kruczek pisze:hej, jestem kruczek i tez znam ten problem...q3master pisze:Wtedy często powstaje dylemat, że jak będę zamykał przy rr 1:2 to kiedy odrobię stratne pozycje.
kr
bzium®
- 13ty Stochastyk
- Gaduła
Ja mam świetny pomysł na robota do DT i chętnie się podzielę pomysłem ale nie potrafię programować ... Czy jest ktoś chętny do pomocy ? Razem stworzymy robota i go udostępnimy. System jest bajecznie prosty ...
Zwyciężają tylko cierpliwi.
Witam,
cały tydzien poprzedni walczyłem z komputerem i WIN 10... skonczyło sie dwoma uruchamianiami od nowa i czyszczeniem C drive'u, sporo rzeczy straciłem, WIN 10 nie lubi moich prgramów standardowo dostarczonych z Lenovo i nie lubi moich zewnętrznych kart graficznych do trzeciego monitora... dostawał szału z cTraderem na wykresach tick volume ... w sumie tydzien bez wykresów...
Obecny tydzien powolutku bez zbednej agresji i bardzo ostrożnie..
zrobiłem 13 tradów wszystkie zamkniete pozytywnie, razem daly 66,8 pipsów i 6,58% wzrostu konta, poprawiło się w tym tgodniu expectancy (5,13 pipsa), to z powodu tygodnia bez stratnego tradu, wiele tradów niestety konczyłem zbyt wcześnie, potencjał był spory wykorzysałem go w małym stopniu... ale to mnie nie martwi ciągle jeszcze bo moim zadaniem jest lokalozowanie sytuacji rynkowych dające największe szanse na zamknięcie pozycji na plusie... a teraz weekend i Kubica
cały tydzien poprzedni walczyłem z komputerem i WIN 10... skonczyło sie dwoma uruchamianiami od nowa i czyszczeniem C drive'u, sporo rzeczy straciłem, WIN 10 nie lubi moich prgramów standardowo dostarczonych z Lenovo i nie lubi moich zewnętrznych kart graficznych do trzeciego monitora... dostawał szału z cTraderem na wykresach tick volume ... w sumie tydzien bez wykresów...
Obecny tydzien powolutku bez zbednej agresji i bardzo ostrożnie..
zrobiłem 13 tradów wszystkie zamkniete pozytywnie, razem daly 66,8 pipsów i 6,58% wzrostu konta, poprawiło się w tym tgodniu expectancy (5,13 pipsa), to z powodu tygodnia bez stratnego tradu, wiele tradów niestety konczyłem zbyt wcześnie, potencjał był spory wykorzysałem go w małym stopniu... ale to mnie nie martwi ciągle jeszcze bo moim zadaniem jest lokalozowanie sytuacji rynkowych dające największe szanse na zamknięcie pozycji na plusie... a teraz weekend i Kubica
Nie będzie działać niestety.13ty Stochastyk pisze:Ja mam świetny pomysł na robota do DT i chętnie się podzielę pomysłem ale nie potrafię programować ... Czy jest ktoś chętny do pomocy ? Razem stworzymy robota i go udostępnimy. System jest bajecznie prosty ...
-
- Maniak
Czemu?Pablo90 pisze:Nie będzie działać niestety.13ty Stochastyk pisze:Ja mam świetny pomysł na robota do DT i chętnie się podzielę pomysłem ale nie potrafię programować ... Czy jest ktoś chętny do pomocy ? Razem stworzymy robota i go udostępnimy. System jest bajecznie prosty ...
Z powodu, o którym pisałem wyżej. Jeżeli EA i tak ma zostać upublicznione to można opisać strategię i jeśli ktoś zechce poświęcić swój czas to z pewnością napisze robota. Jak dla mnie 99% pomysłów, na które wpadamy niestety nie sprawdza się na rynku jak można by się było spodziewać, wydaje mi się, że tak samo będzie i z tym pomysłem.