Sterowany FOREX jak zabawka tylko dla dużych dzieci

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Harvey
Pasjonat
Pasjonat

Re: Sterowany FOREX jak zabawka tylko dla dużych dzieci

Nieprzeczytany post autor: Harvey »

1,1216 to jest miejsce które mogą stestować uważam że nie ma sensu zamykać nic poniżej tego. Mój SL jest wyżej od tego o 10 pips i jezeli tam skoczą go wyciąć to wyskakuje z tego bo moim zdaniem nie ma sensu dłużej tego trzymać. Aczkolwiek uważam ze ponizej 16 nie ma sensu zamykać. Martwi mnie jedynie wygląd świecy daily taki świece nie tolerują poziomów i często swingują po kilkanaście pips. Więc słabo to ogólnie wygląda
"trading is waiting"

Jurnal - http://forex-nawigator.biz/forum/harvey ... 22599.html

Follow The Momo

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: inwestor2006 »

Harvey pisze:1,1216 to jest miejsce które mogą stestować uważam że nie ma sensu zamykać nic poniżej tego. Mój SL jest wyżej od tego o 10 pips i jezeli tam skoczą go wyciąć to wyskakuje z tego bo moim zdaniem nie ma sensu dłużej tego trzymać. Aczkolwiek uważam ze ponizej 16 nie ma sensu zamykać. Martwi mnie jedynie wygląd świecy daily taki świece nie tolerują poziomów i często swingują po kilkanaście pips. Więc słabo to ogólnie wygląda

tu masz w obu przypadkach racje... co do SL to zauważ że ja też mam nad poziomem 16 a dokładnie 34 więc mam też bezpiecznie...oby do celu!!!co do d1 stawiam ze do zamkniecia sie korekci i jutro do południa i ewentualnie później test szczytu ale o tym jutro bedziemy pisac...dzisiaj liczą się nasze SKI

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

inwestor2006

czy na 1.1205/08 był większy volumen niż na poziomach o których pisałem, że było mielenie ceny 1.1186/1.1177 :?:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: inwestor2006 »

niemiaszek pisze:inwestor2006

czy na 1.1205/08 był większy volumen niż na poziomach o których pisałem, że było mielenie ceny 1.1186/1.1177 :?:

troszke większy co sprawia że systuacja jest zagadką...!!!to jest to co mnie martwi...ale sam tego chciałem bo zagranie jest na S w silnym trendzie longowym...ale ja też takie zagrania biorę i prowadzę...nie lubię ich ale prowadzę takowe...no zobaczymy...ryzyko mam niskie...jeżeli korekta zaskoczy pociagne ją do 1.11 lub 1.1080

Awatar użytkownika
oloxolo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: oloxolo »

inwestor2006 pisze:
Harvey pisze:
pozwól że to zostanie tajemnicą...konkretny TF to też element systemu, nie idź śladem naszego kolegi...w sumie to chyba Ty jako pierwszy piwo stawiałeś po jego szlachetnej rozprawce

Ok spoko po prostu myślałem że jezeli masz tajny wskaźnik którego używasz i zakładając że ja go nie mam , czyli nie mam takich danych jak Ty nie będe w stanie rozgryźć tego elementu. Ale Jeżeli mam być szczery to zapytałem z czystej ciekawości. I nie wiem jaka w tym tajemnica ale niech Ci będzie. 95 poszedl short z SL powyżej tych high z 07.27[/quote]

ja nie wiem co Wy macie z tym tajnym...:)to żaden tajny wskaźnik, fakt nie ma go nigdzie bo jest zrobiony specjalnie dla mnie ale to nic tajnego...:)[/quote]

Kwestia wskaźnika wolumenu była wyjaśniona na początku wątku - i o ile się nie mylę jest to zwykły wskaźnik wolumenu pobierający dane z kontraktów terminowych.
Na stronie: http://www.cmegroup.com/trading/fx/g10/euro-fx.html możecie sobie podejrzeć wolumen z kontraktów terminowych i porównać z danymi od waszych brokerów (dane opóźnione o 10min). U dużych brokerów różnice są nieduże i można spokojnie korzystać z wolumenu tikowego. Ewentualnie na Cluster delta za 4$ miesięcznie macie wolumen z kontraktów bez opóźnień.
I nie jest kwestią posiadanie danych wolumenu ale umiejętność czytania wykresu wolumenowego podobnie ja wykresu ceny. Również tutaj pojawiają się pewne schematy/ układu które można wykorzystać - poczytajcie trochę o VSA.
Pieniądz robi pieniądz.

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

oloxolo pisze:Ewentualnie na Cluster delta za 4$ miesięcznie macie wolumen z kontraktów bez opóźnień.
I nie jest kwestią posiadanie danych wolumenu ale umiejętność czytania wykresu wolumenowego podobnie ja wykresu ceny. Również tutaj pojawiają się pewne schematy/ układu które można wykorzystać - poczytajcie trochę o VSA.
I wszystko w temacie. Nie jeden raz pisałem, skąd i co wziąć żeby przyglądać się wolumenowi z CME.
Na screenie ekstremalnie wysoki wolumen i "bidowa" delta na HH sugeruje odwrót od szczytu.
Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
kaiju
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kaiju »

profession pisze:Lekka hipokryzja.
Mylisz się mój drogi. Inwestor2006 nie jest hipokryta, zapewniam cię. Dlaczego? Ano musisz mi uwierzyć na słowo, a moje słowo nie jest nic warte. Jedna prośba odemnie- daj czlowiekowi żyć :wink: Krzywdy ci ogromnej nie robi, pipsow ci chyba nie zabrał. :wink:

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

na koniec dnia zamknąłem jedną z S na edku na mojej kresce WR3 1.1170, oczywiście jest szansa, że jeszcze dzisiaj dolecą do DR2 1.1158, ale mam dosyć po całym dniu pracy, bo ekg nie jest moim głównym zajęciem :wink: :idea:

musiałem trochę wyluzować rachunek na noc, bo mnie dzisiaj trochę za nos wodzili z racji braku czasu i dopilnowania pozycji, które rano otwierałem :(

jutro też jest dzień i czekam na nowe rozdanie moich kresek, ale ogólnie loozik, zawsze mogłoby być lepiej :d

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

JAREK67 pisze: I wszystko w temacie. Nie jeden raz pisałem, skąd i co wziąć żeby przyglądać się wolumenowi z CME.
Na screenie ekstremalnie wysoki wolumen i "bidowa" delta na HH sugeruje odwrót od szczytu.
jak kiedys klikałem przez Saxo to volumen miałem do podglądu z futersów z CME, więc troszkę inaczej ta zabawa u mnie wyglądała

korzystasz z volumenu z clusterdelta, ale ten wskaźnik poniżej jest Twojego autorstwa :?:
jaki TF jest na screenie :?:
gdzieś widziałem kiedyś w jakimś wątku jak wrzucałeś wraz z linkami do filmików na youtube... może nawet to w tym wątku było, muszę poszukać :roll:

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

niemiaszek pisze:
JAREK67 pisze: I wszystko w temacie. Nie jeden raz pisałem, skąd i co wziąć żeby przyglądać się wolumenowi z CME.
jak kiedys klikałem przez Saxo to volumen miałem do podglądu z futersów z CME, więc troszkę inaczej ta zabawa u mnie wyglądała

korzystasz z volumenu z clusterdelta, ale ten wskaźnik poniżej jest Twojego autorstwa :?:
jaki TF jest na screenie :?:
gdzieś widziałem kiedyś w jakimś wątku jak wrzucałeś wraz z linkami do filmików na youtube... może nawet to w tym wątku było, muszę poszukać :roll:
To akurat jest dostępne na http://www.clusterdelta.com

ODPOWIEDZ