Sterowany FOREX jak zabawka tylko dla dużych dzieci
-
- Gaduła
-
- Gaduła
Re: Sterowany FOREX jak zabawka tylko dla dużych dzieci
Czy zna Pan techniki R.Glinickiego ... ?
-
- Gaduła
jackub pisze:Czy zna Pan techniki R.Glinickiego ... ?
znam go osobiście już wiele lat ale jego technik nie aczkolwiek mamy podobny styl jeśli chodzi o fale i domyślam się jak pracuje...mamy wiele wspólnego jeśli chodzi o Elliotta. Wiem że stosuje też VSA ale w tym już wiem mniej...
Trzy czy cztery lata temu miałem przyjemnośc uczestniczyc w jego wykładach, niestety byłem za głupi aby docenic doniosłość poruszanych tam tematów.... zresztą dzisiaj nie jestem aż tak wiele mądrzejszyinwestor2006 pisze:jackub pisze:Czy zna Pan techniki R.Glinickiego ... ?
znam go osobiście już wiele lat ale jego technik nie aczkolwiek mamy podobny styl jeśli chodzi o fale i domyślam się jak pracuje...mamy wiele wspólnego jeśli chodzi o Elliotta. Wiem że stosuje też VSA ale w tym już wiem mniej...

-
- Gaduła
jackub pisze:Trzy czy cztery lata temu miałem przyjemnośc uczestniczyc w jego wykładach, niestety byłem za głupi aby docenic doniosłość poruszanych tam tematów.... zresztą dzisiaj nie jestem aż tak wiele mądrzejszyinwestor2006 pisze:jackub pisze:Czy zna Pan techniki R.Glinickiego ... ?
Rafał Glinicki jest zawodowcem i wie co robi!
U mnie to wygląda tak, pivot punktem zwrotu gdzie będę szukał L, zamyka tam się fala 5 więc myśle ze moze miec sens. Jak to widzicie jeżeli chodzi o fale? powiem szczerze ze nigdy nie miałem z nimi styczności, więc cięzko mi powiedzieć czy to ma sens. Jest tam tez ciekawa małą SD po czym można powiedzieć ze konfluencja na tym poziomie robi go atrakcyjnym.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"trading is waiting"
Jurnal - http://forex-nawigator.biz/forum/harvey ... 22599.html
Follow The Momo
Follow The Momo
-
- Gaduła
Harvey pisze:U mnie to wygląda tak, pivot punktem zwrotu gdzie będę szukał L, zamyka tam się fala 5 więc myśle ze moze miec sens. Jak to widzicie jeżeli chodzi o fale? powiem szczerze ze nigdy nie miałem z nimi styczności, więc cięzko mi powiedzieć czy to ma sens. Jest tam tez ciekawa małą SD po czym można powiedzieć ze konfluencja na tym poziomie robi go atrakcyjnym.
harvey i to mi się podoba...nad tym możemy podyskutować...niestety...nie traktuj tego źle co napiszę bo to moje zdanie osobiście a to też nie znaczy że mam racje i mój scenairusz jest jeden właściwy...ale moim zdaniem źle to nakreśliłeś i to wynika z obiektywnego patrzenia na rynek... daj mi trochę czasu bo musze iść po chleb i wyczekuj projekcji tego jak ja to widzę i dlaczego...postaram się to opisac najlepiej jak potrafię ok?
Ja bym jeszcze polecił: Plummer--Psychologia-rynków-finansowych. Początek ciężki, dalej już leci. Oprócz psychologi zbiorowości są opisane tradycyjna AT czyli tradycyjne formacje jak RGR, trójkąty itp, fale eliota, fibo, SR a wszytko w ten sposób,że po przeczytaniu dochodzi się do wniosku iż wszystkie te techniki opisują te same zjawiska tylko w trochę innym "języku"Xkr pisze:Co oprócz w transie inwestowania bys polecil przeczytać? Sa jeszcze jakies pozycje dzieki ktorym ujrzales "cos więcej". Co sadzisz o czystym PA? Czy warto zainteresowac sie VSA?. Fale jakos do mnie nie przemawiaja, nie zaglebialem sie w nie ale mysle ze pa da mi wiecej rzeczowych informacji niz fale. Z góry dzieki za odpowiedz.
Pieniądz robi pieniądz.
inwestor2006 pisze:Harvey pisze:U mnie to wygląda tak, pivot punktem zwrotu gdzie będę szukał L, zamyka tam się fala 5 więc myśle ze moze miec sens. Jak to widzicie jeżeli chodzi o fale? powiem szczerze ze nigdy nie miałem z nimi styczności, więc cięzko mi powiedzieć czy to ma sens. Jest tam tez ciekawa małą SD po czym można powiedzieć ze konfluencja na tym poziomie robi go atrakcyjnym.
harvey i to mi się podoba...nad tym możemy podyskutować...niestety...nie traktuj tego źle co napiszę bo to moje zdanie osobiście a to też nie znaczy że mam racje i mój scenairusz jest jeden właściwy...ale moim zdaniem źle to nakreśliłeś i to wynika z obiektywnego patrzenia na rynek... daj mi trochę czasu bo musze iść po chleb i wyczekuj projekcji tego jak ja to widzę i dlaczego...postaram się to opisac najlepiej jak potrafię ok?
Jasne spoko
"trading is waiting"
Follow The Momo
Follow The Momo