Sterowany FOREX jak zabawka tylko dla dużych dzieci
-
- Gaduła
Re: Sterowany FOREX jak zabawka tylko dla dużych dzieci
niemiaszek cóż ja też jestem zmęczony dzisiejsza sesją i też myslę co z tym zrobić aczkolwiek poziom zaskoczył...1.1205 który wyznaczyłem ponownie okazał się tym dobrym, kilka razy go zmieniłem bo najpierw był 1.1166 później 1.1195 i ostatecznie 1.1205 no ale to jest forex i tutaj się dynamicznie wszystko zmienia...
ja chyba zostanę z pozycją do jutra bo tutaj nie wydaje mi się by coś groziło tym pozycjom...rynek w punkt zareagował na poziom gdzie nakładają się aż 3 warunki bardzo silne z d1, h4 oraz mniejszych TF...jutro z rana spodziewam się podbitki na test i dołowania dalej na formację ABC całego ruchu także zostaje z tym...
Generalnie źle się czuję trochę, mam wrażenie że nie wykorzystałem całkiem potencjału tych kilku sesji gdzie poziomy wpadały tak jak sobie tego życzyłem no ale swoje i tak zgarnąłem...i na kasie demo, i realnej i z Monopoly także w sumie nie ma co narzekać...o 23 podejmę ostateczną decyzję co zrobię z tymi pozycjami jak zobaczę zamknięcia d1 i h4
ja chyba zostanę z pozycją do jutra bo tutaj nie wydaje mi się by coś groziło tym pozycjom...rynek w punkt zareagował na poziom gdzie nakładają się aż 3 warunki bardzo silne z d1, h4 oraz mniejszych TF...jutro z rana spodziewam się podbitki na test i dołowania dalej na formację ABC całego ruchu także zostaje z tym...
Generalnie źle się czuję trochę, mam wrażenie że nie wykorzystałem całkiem potencjału tych kilku sesji gdzie poziomy wpadały tak jak sobie tego życzyłem no ale swoje i tak zgarnąłem...i na kasie demo, i realnej i z Monopoly także w sumie nie ma co narzekać...o 23 podejmę ostateczną decyzję co zrobię z tymi pozycjami jak zobaczę zamknięcia d1 i h4
-
- Gaduła
szkoda mi tylko moich komputerów...generalnie są ok ale chodza cały czas a te temperatury teraz sprawiają że jednak troche dostaja i wentylatorków używają więcej niż zawsze...teraz po burzy trochę chłodniejsze powietrze i od razu laptop zimniejszy...aczkolwiek temperatura procesorów cały czas 40 stopni więc chyba dobrze...
Co oprócz w transie inwestowania bys polecil przeczytać? Sa jeszcze jakies pozycje dzieki ktorym ujrzales "cos więcej". Co sadzisz o czystym PA? Czy warto zainteresowac sie VSA?. Fale jakos do mnie nie przemawiaja, nie zaglebialem sie w nie ale mysle ze pa da mi wiecej rzeczowych informacji niz fale. Z góry dzieki za odpowiedz.
CustomDelta OFT:
abonament płatny w $ a jak mam tylko rachunek w mBanku jeszcze w PLN to jak mam im zapłacić?
Miał ktoś może taką sytuację?
Pozdrawiam,
Leo
abonament płatny w $ a jak mam tylko rachunek w mBanku jeszcze w PLN to jak mam im zapłacić?
Miał ktoś może taką sytuację?
Pozdrawiam,
Leo
-
- Gaduła
dzień dobry...wczorajsze pozycje zamknięte w sumie na +77 pips...sesje troche wymagała cierpliwości ale rozegranie od 1.1205 okazalo się kolejny raz słuszne...wiem że niektórzy z Was również otworzyli tutaj pozycję shortowe i zarobili...fajnie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Gaduła
cześć...Xkr pisze:Co oprócz w transie inwestowania bys polecil przeczytać? Sa jeszcze jakies pozycje dzieki ktorym ujrzales "cos więcej". Co sadzisz o czystym PA? Czy warto zainteresowac sie VSA?. Fale jakos do mnie nie przemawiaja, nie zaglebialem sie w nie ale mysle ze pa da mi wiecej rzeczowych informacji niz fale. Z góry dzieki za odpowiedz.
wiesz co...co do polecenia do czytania to ja bym jeszcze przeczytał "SEKRETY GIEŁDOWYCH MILIONERÓW" autorstwa dr Dariusza Świerka...bardzo fajna pozycja gdzie sławni traderzy opowiadają swoje historie i odpowiadajaa na mądre pytania zadane przez autora...ta książka też pozwoliła mi sprawdzić i konfrontować siebie z nimi i wtedy okazało się ile mi jeszce brakuje...
Moim skromnym zdaniem VSA to jedno z lepszych narzędzi na rynku, ja stosuje to cały czas nieprzerwanie od lat w połaczeniu ale z umiejętnością szukania poziomów...samo VSA to nie wiem byc moze jak w kazdej metodzie jest wiele formacji...ja praktycznie zadnej nie znam, wykorzystuje wolumen w troszke inny sposób. Głównie jednak opieram swój trading o szukanie poziomów tak jak chociaż wczoraj...
Fale do wielu traderów nie przemawiają...tak to już jest...jeden wybiera to a inny to...nie jest powiedziane że zarabiają tylko "elliottowcy"...ja jednak uważam że mają łatwiej jeżeli dobrze to robią i dobrze tego się nauczą
-
- Gaduła
rynek nam troszkę skomplikował sprawę...pamiętacie jak wczoraj pisałem że będę chciał zagrywac na test szczytu??popatrzcie rynek to już zrobił w nocy tym wyskokiem na L więc w tym momencie nie spodziewam się longa z rana. Generalnie mam zgryz na ten moment kolejny bo nie mam pewności czy poziom 1.1205 nie jest poziomem który na jakiś czas na kilka sesji nie zatrzyma longa, jeśli tak to projekcja poziomów 1.10 coś chyba będzie najbardziej prawdpopodobna...ja już jeden pomysł mam i widzę możliwości zagrań...za chwile sporządzę analize i wyslę potencjalne wejscia...szkoda tego skoku na L bo chciałem grać S po teście a tak raczej czeka nas czekanie na podłaczenie sie krótkie na L po osiagnieciu pewnego poziomu który zaraz opisze
-
- Gaduła
ok mam...
1.1085-1.1062
to jest obszar cenowy który może być dobra okazja do zagrania longa z krótkim bardzo stopem i tp na około 30-40 pips...
zaznacze tylko że ten obszar może się zmieniac i aktualizować co też będę robił jeśli tak się stanie...oczywiscie są szanse na przebicie tego ale jesli tak sie stanie podam kolejne poziomy, narazie ten wydaje mi sie bardzo bardzo prawdopodobny...sama cena nam zdradzi co chce zrobić jeśli tam dotrze:)
1.1085-1.1062
to jest obszar cenowy który może być dobra okazja do zagrania longa z krótkim bardzo stopem i tp na około 30-40 pips...
zaznacze tylko że ten obszar może się zmieniac i aktualizować co też będę robił jeśli tak się stanie...oczywiscie są szanse na przebicie tego ale jesli tak sie stanie podam kolejne poziomy, narazie ten wydaje mi sie bardzo bardzo prawdopodobny...sama cena nam zdradzi co chce zrobić jeśli tam dotrze:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
znów się pokrywają poziomy z moimi kreskamiinwestor2006 pisze:ok mam...
1.1085-1.1062

WR2 1.1083
DS1 1.1051
będę zerkał jak u Ciebie z aktualizacją, a narazie muszę w trochę inny sposób popracować...

... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
-
- Gaduła
niemiaszek pisze:znów się pokrywają poziomy z moimi kreskamiinwestor2006 pisze:ok mam...
1.1085-1.1062
zaznacze tylko że ten obszar może się zmieniac i aktualizować co też będę robił jeśli tak się stanie...oczywiscie są szanse na przebicie tego ale jesli tak sie stanie podam kolejne poziomy, narazie ten wydaje mi sie bardzo bardzo prawdopodobny...sama cena nam zdradzi co chce zrobić jeśli tam dotrze:)![]()
![]()
WR2 1.1083
DS1 1.1051
będę zerkał jak u Ciebie z aktualizacją, a narazie muszę w trochę inny sposób popracować...
NO I SUPER:)znaczy że kumamy o co chodzi...tak będę aktualizował ale nie powinno się za dużo zmienić...a teraz posłucham sobie góralskiej muzyczki w oczekiwaniu na setup