Sterowany FOREX jak zabawka tylko dla dużych dzieci
-
- Gaduła
Re: Sterowany FOREX jak zabawka tylko dla dużych dzieci
wątpie zeby wcześniejszy podany poziom 1.1160 był szczytem...aczkolwiek to rynek zadecyduje...ja osobiście wątpie ale to jak widzicie nie jest przyczyną do zawarcia transakcji
-
- Gaduła
no i proszę...ledwo po tym jak napisałem o końcu korekty cena już 20 pips wyżej...czekamy na nasz poziom
-
- Gaduła
rynek jest mocno przegrzany...w sensie wykazuje już słabość na spadki S ale nie mam sygnału wolumenowego co oznacza że może jeszcze podchodzić do góry...konsekwentnie i cierpliwie czekam na 1.1190 i sygnał shortowy
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
z moich kresek max na dzisiaj to DR3 1.1196, ale na 1.1170 jest WR3, więc z tym górnym poziomem może być problem i tam nie dolecą, a mniej więcej pokrywa się to z tym co piszeszinwestor2006 pisze:rynek jest mocno przegrzany...w sensie wykazuje już słabość na spadki S ale nie mam sygnału wolumenowego co oznacza że może jeszcze podchodzić do góry...konsekwentnie i cierpliwie czekam na 1.1190 i sygnał shortowy

... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
-
- Gaduła
zgadzam się...otrzymałem w punkt poziom podparty projekcją fal ale ale ale wolumen mi się nie zgadza i sugeruje podbitkę 1.1195...ja nie wiem jak to się zakończy...ja czekam konsekwentnie i cierpliwie na spójność moich wymagań w sensie warunków...jeżeli ich nie będzie to mimo że trafiłem z poziomami to nie zarobię ok ale nie stracę...niemiaszek pisze:z moich kresek max na dzisiaj to DR3 1.1196, ale na 1.1170 jest WR3, więc z tym górnym poziomem może być problem i tam nie dolecą, a mniej więcej pokrywa się to z tym co piszeszinwestor2006 pisze:rynek jest mocno przegrzany...w sensie wykazuje już słabość na spadki S ale nie mam sygnału wolumenowego co oznacza że może jeszcze podchodzić do góry...konsekwentnie i cierpliwie czekam na 1.1190 i sygnał shortowy![]()
-
- Gaduła
1.1166-95 w porywach 1.1205 to są poziomy obronne które ustaliłem już rano...jeżeli dostanę sygnał zagram, jeśli nie to nie...sprawa prosta...0-1
inwestor2006 pisze:zgadzam się...otrzymałem w punkt poziom podparty projekcją fal ale ale ale wolumen mi się nie zgadza i sugeruje podbitkę 1.1195...ja nie wiem jak to się zakończy...ja czekam konsekwentnie i cierpliwie na spójność moich wymagań w sensie warunków...jeżeli ich nie będzie to mimo że trafiłem z poziomami to nie zarobię ok ale nie stracę...niemiaszek pisze:z moich kresek max na dzisiaj to DR3 1.1196, ale na 1.1170 jest WR3, więc z tym górnym poziomem może być problem i tam nie dolecą, a mniej więcej pokrywa się to z tym co piszeszinwestor2006 pisze:rynek jest mocno przegrzany...w sensie wykazuje już słabość na spadki S ale nie mam sygnału wolumenowego co oznacza że może jeszcze podchodzić do góry...konsekwentnie i cierpliwie czekam na 1.1190 i sygnał shortowy![]()
Z jakiego TF-u wyliczasz zasięg fal ? chodzi mi o ten konkretny przykład
"trading is waiting"
Jurnal - http://forex-nawigator.biz/forum/harvey ... 22599.html
Follow The Momo
Jurnal - http://forex-nawigator.biz/forum/harvey ... 22599.html
Follow The Momo
-
- Gaduła
połączenie interwału D1 z M5/M15 + zasięg wynikający z teorii Elliotta. Wolumen jako potwierdzenie trafności i "prawdziwości" poziomu
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
inwestor2006 pisze:1.1166-95 w porywach 1.1205 to są poziomy obronne które ustaliłem już rano...jeżeli dostanę sygnał zagram, jeśli nie to nie...sprawa prosta...0-1
pewnie na to wogóle nie patrzysz, ale na D jest MA200 na poziomie 1.1171 z którą cena nie widziała się od 1.3690 więc za pierwszym razem, który właśnie był powinna zatrzymać wzrosty(korpusem nie powinni się zamknąć wyżej)

takie moje dywagacje i spostrzeżenia... jak będzie to się okaże

... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
-
- Gaduła
niemiaszek pisze:inwestor2006 pisze:1.1166-95 w porywach 1.1205 to są poziomy obronne które ustaliłem już rano...jeżeli dostanę sygnał zagram, jeśli nie to nie...sprawa prosta...0-1
pewnie na to wogóle nie patrzysz, ale na D jest MA200 na poziomie 1.1171 z którą cena nie widziała się od 1.3690 więc za pierwszym razem, który właśnie był powinna zatrzymać wzrosty(korpusem nie powinni się zamknąć wyżej)![]()
takie moje dywagacje i spostrzeżenia... jak będzie to się okaże
nie zrozum mnie źle to nie atak ani nic...ale nie obchodzi mnie taka średnia tak samo jak Ciebie nie powinny obchodzic moje warunki:):)mamy po prostu inne procesy decyzyjne...nie można powiedzieć że skoro cena nie widziała tej średniej od nawet 3 lat to nie może jej zobaczyć za 3 godziny...tak samo jak ja nie mogę powiedzieć że skoro nie dostałem sygnału to nie będzie S...jeżeli kumasz forex to zrozumiesz moją wypowiedź:)