Sterowany FOREX jak zabawka tylko dla dużych dzieci

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
inwestor2006
Gaduła
Gaduła

Re: Sterowany FOREX jak zabawka tylko dla dużych dzieci

Nieprzeczytany post autor: inwestor2006 »

profession pisze:O tym pisałem, nie przyznałeś się:
inwestor2006 pisze:
Marcifx pisze:Dlaczego pozycja e/u o wielkości 2,5lota przy zysku 10 pipsów ma wartość 25 dolarów ? Nie powinno byc 250 dolarów? Chyba jest coś nie tak z myfxbook
nie...ten broker ma inne przeliczniki...ta pozycja to 0,25 lota...jest ok:)

no i napisałem prawdę...2,5 lota to 0,25 lota bo ma inne przeliczniki...

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

Piotr Modry pisze:Aktualnie jest szum, rynek niezdecydowany i walka o przyjęcie jakiegoś kierunku.
Panie Piotrze widzę że znowu się zgadzamy...to samo napisałem wyżej tylko trochę więcej zdań użyłem...taka jest szum...szczerze w tym miejscu nie wiem co otworzyć...ruch L na wybicie szczytów możliwy ale korekta w dół mnie nie zdziwi

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

czasem są takie momenty na rynku gdzie warto iść pobiegać, na zakupy, zjeść coś...cokolwiek tylko nie siedzieć tutaj...pozwolić rynkowi się określić...rynek jak napisałem kiedys to cyrk kręcący się w kółko...

nieudacznik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nieudacznik »

@highend
Zależy co kogo interesuje. Dla mnie wejścia i wyjścia są kompletnie bez znaczenia, dla mnie liczy się wynik. I o to tak naprawdę chodzi. O ogólną filozofię i o wynik. Jak zobaczę kolesia który z małej kasy zrobi dużą i w dodatku te pieniądze wypłaci to wtedy będzie inna rozmowa. Wtedy dokładnie przestudiuję wszystko co chciał powiedzieć i co mu się wymsknęło. I na pewno nie będę żądał od niego by mnie czegoś nauczył, co się da przeczytam między wierszami, a jak będzie kiedyś okazja się spotkać to postawię mu dobry obiad.

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

no i mamy podwójny szczyt na zielonym prostokącie...fajnie by było gdyby rynek zaczął się korekcic i zrobił jakiś większy ruch shortowy...wtedy projekcja na kontynuacja longa będzie bardziej wiarygodna bo wykres nam już coś wyrysuje w oparciu o co będzie można znaleść mądre wejście

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

coś mi świta że w tamtym tygodniu w jakimś poście napisałem że cel minimum edka to 1.1120....nie chce mi się szukać ale tak napisałem (możliwe że komuś na priv) jednocześnie pisząc że to nie moja skala i że jeszcze będzie można zashorcić...może ktoś potwierdzi jeśli pamięta
Ostatnio zmieniony 12 sie 2015, 09:54 przez inwestor2006, łącznie zmieniany 1 raz.

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

rynek wybił co otwiera możliwość scenariusza zagrania...będzie to zagranie SHORTOWE...tak wiem przeciwko trendowi ale poziom tak mocny który moim zdaniem zatrzyma longa i spowoduje kilkudziesięcio pipsową korektę na której spokojnie można zarobić...

warunek? sygnał wolumenowy na poziomie 1.1166-96

na poziom nakłada się poziom geometryczny oraz potencjalna projekcja korekcyjna ABC widoczna na wykresie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

styl w jakim to teraz robia i wielkość wolumenu przekonuje mnie że szą bardzo duże szanse na zagranie shortowe na tych poziomach

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

zakładam że lokalna korekta właśnie się zakończyła i cały czas czekam na wybicie nowego szczytu na wykresie...w zależności jak to się stanie bo to zależy od kilku czynników będziemy otwierać SHORTA zatem projekcja aktualna...
poziom na S - 1.1195 ale najbezpieczniej to 1.1180-1.1205

w tym obszarze będę szukał zlecenia...nie wiem tylko kiedy

ODPOWIEDZ