Sterowany FOREX jak zabawka tylko dla dużych dzieci

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
inwestor2006
Gaduła
Gaduła

Re: Sterowany FOREX jak zabawka tylko dla dużych dzieci

Nieprzeczytany post autor: inwestor2006 »

wątpie zeby wcześniejszy podany poziom 1.1160 był szczytem...aczkolwiek to rynek zadecyduje...ja osobiście wątpie ale to jak widzicie nie jest przyczyną do zawarcia transakcji

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

no i proszę...ledwo po tym jak napisałem o końcu korekty cena już 20 pips wyżej...czekamy na nasz poziom

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

rynek jest mocno przegrzany...w sensie wykazuje już słabość na spadki S ale nie mam sygnału wolumenowego co oznacza że może jeszcze podchodzić do góry...konsekwentnie i cierpliwie czekam na 1.1190 i sygnał shortowy

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

inwestor2006 pisze:rynek jest mocno przegrzany...w sensie wykazuje już słabość na spadki S ale nie mam sygnału wolumenowego co oznacza że może jeszcze podchodzić do góry...konsekwentnie i cierpliwie czekam na 1.1190 i sygnał shortowy
z moich kresek max na dzisiaj to DR3 1.1196, ale na 1.1170 jest WR3, więc z tym górnym poziomem może być problem i tam nie dolecą, a mniej więcej pokrywa się to z tym co piszesz :idea: :wink:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

niemiaszek pisze:
inwestor2006 pisze:rynek jest mocno przegrzany...w sensie wykazuje już słabość na spadki S ale nie mam sygnału wolumenowego co oznacza że może jeszcze podchodzić do góry...konsekwentnie i cierpliwie czekam na 1.1190 i sygnał shortowy
z moich kresek max na dzisiaj to DR3 1.1196, ale na 1.1170 jest WR3, więc z tym górnym poziomem może być problem i tam nie dolecą, a mniej więcej pokrywa się to z tym co piszesz :idea: :wink:
zgadzam się...otrzymałem w punkt poziom podparty projekcją fal ale ale ale wolumen mi się nie zgadza i sugeruje podbitkę 1.1195...ja nie wiem jak to się zakończy...ja czekam konsekwentnie i cierpliwie na spójność moich wymagań w sensie warunków...jeżeli ich nie będzie to mimo że trafiłem z poziomami to nie zarobię ok ale nie stracę...

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

1.1166-95 w porywach 1.1205 to są poziomy obronne które ustaliłem już rano...jeżeli dostanę sygnał zagram, jeśli nie to nie...sprawa prosta...0-1

Awatar użytkownika
Harvey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Harvey »

inwestor2006 pisze:
niemiaszek pisze:
zgadzam się...otrzymałem w punkt poziom podparty projekcją fal ale ale ale wolumen mi się nie zgadza i sugeruje podbitkę 1.1195...ja nie wiem jak to się zakończy...ja czekam konsekwentnie i cierpliwie na spójność moich wymagań w sensie warunków...jeżeli ich nie będzie to mimo że trafiłem z poziomami to nie zarobię ok ale nie stracę...

Z jakiego TF-u wyliczasz zasięg fal ? chodzi mi o ten konkretny przykład
"trading is waiting"

Jurnal - http://forex-nawigator.biz/forum/harvey ... 22599.html

Follow The Momo

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

połączenie interwału D1 z M5/M15 + zasięg wynikający z teorii Elliotta. Wolumen jako potwierdzenie trafności i "prawdziwości" poziomu

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

inwestor2006 pisze:1.1166-95 w porywach 1.1205 to są poziomy obronne które ustaliłem już rano...jeżeli dostanę sygnał zagram, jeśli nie to nie...sprawa prosta...0-1

pewnie na to wogóle nie patrzysz, ale na D jest MA200 na poziomie 1.1171 z którą cena nie widziała się od 1.3690 więc za pierwszym razem, który właśnie był powinna zatrzymać wzrosty(korpusem nie powinni się zamknąć wyżej) :idea:
takie moje dywagacje i spostrzeżenia... jak będzie to się okaże :wink:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

niemiaszek pisze:
inwestor2006 pisze:1.1166-95 w porywach 1.1205 to są poziomy obronne które ustaliłem już rano...jeżeli dostanę sygnał zagram, jeśli nie to nie...sprawa prosta...0-1

pewnie na to wogóle nie patrzysz, ale na D jest MA200 na poziomie 1.1171 z którą cena nie widziała się od 1.3690 więc za pierwszym razem, który właśnie był powinna zatrzymać wzrosty(korpusem nie powinni się zamknąć wyżej) :idea:
takie moje dywagacje i spostrzeżenia... jak będzie to się okaże :wink:

nie zrozum mnie źle to nie atak ani nic...ale nie obchodzi mnie taka średnia tak samo jak Ciebie nie powinny obchodzic moje warunki:):)mamy po prostu inne procesy decyzyjne...nie można powiedzieć że skoro cena nie widziała tej średniej od nawet 3 lat to nie może jej zobaczyć za 3 godziny...tak samo jak ja nie mogę powiedzieć że skoro nie dostałem sygnału to nie będzie S...jeżeli kumasz forex to zrozumiesz moją wypowiedź:)

ODPOWIEDZ