Maflow-fibo - Day trading eur/usd...

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Mpapiez

Re: Maflow-fibo - Day trading eur/usd...

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

irmentruda pisze:tos pojechal z kawa, przestalem sie tykac tych instrumentow jak kawa, pszenica, miedz, bawelna i inne towary powszechnego uzytku ze wzgledu na zabojczy spread (XM) i czesto poszarpane wykresy pelne luk. jedynie ropa zapewnia niski spread i dobra plynnosc. uwazaj z tym.
Hehe to tak z ciekawości ta kawa była :wink:... Udało się zamknąć na małym zysku. W każdym bądź razie już się kontraktów nie dotykam :D.

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

Mpapiez pisze:
irmentruda pisze:tos pojechal z kawa, przestalem sie tykac tych instrumentow jak kawa, pszenica, miedz, bawelna i inne towary powszechnego uzytku ze wzgledu na zabojczy spread (XM) i czesto poszarpane wykresy pelne luk. jedynie ropa zapewnia niski spread i dobra plynnosc. uwazaj z tym.
Hehe to tak z ciekawości ta kawa była :wink:... Udało się zamknąć na małym zysku. W każdym bądź razie już się kontraktów nie dotykam :D.
dzieki futsom na wheat i szczegolnie eurostoxx na przelomie kwietnia i maja ponownie zaczynalem od prawdziwego ZERA. z drugiej strony po prostu w przyspieszony sposob pokazalo to, ze jeszcze wiele mi brakuje aby wychodzic w dluzszym okresie z zyskiem.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

A ja lubie pszenice kawe itp.
Dla kazdego cos innego :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

highend pisze:A ja lubie pszenice kawe itp.
Dla kazdego cos innego :)
tez lubie ale kapitalowo odpadam w przedbiegach :)

Mpapiez

Dawno nic tu nie wrzucałem :).

2 ciekawe wejścia:

1) Mistrzostwo na daxie :) - udało mi się złapać dołek i to dość mocno spiramidowany.
Kosztowało mnie to przekroczenie drawdowna w tym miesiącu, ale za to będzie fajny zysk.

2) Malutkie wejście na ejku - w pełni zgodne z sysem. Zgodnie z Red SMA + okrągły poziom

Czerwiec powinein być udany. :564:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Mpapiez pisze:Dawno nic tu nie wrzucałem :).

2 ciekawe wejścia:

1) Mistrzostwo na daxie :) - udało mi się złapać dołek i to dość mocno spiramidowany.
Kosztowało mnie to przekroczenie drawdowna w tym miesiącu, ale za to będzie fajny zysk.

2) Malutkie wejście na ejku - w pełni zgodne z sysem. Zgodnie z Red SMA + okrągły poziom

Czerwiec powinein być udany. :564:
to nie moje pozycje, ale nie lepiej zamknąć i powiększyć equity o ponad 25% ? ... zamykanie zyskownych pozycji może być równie trudne, jak stratnych, zrobisz sobie tam jak uważasz, ale spójrz na to z perspektywy krzywej kapitału : ) bo to tam trzeba szukać kolejnych wsparć i oporów... a generalnie chodzi o ciągły wzrost i nie dopuszczenie do schodzenia poniżej poziomów już wcześniej osiągniętych.. no chyba, że to wypłata, czego Ci życzę :)

:564:
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Mpapiez

Wrzucam tutaj mój post z wątku DT, żeby mi nie zginął :)...
Mpapiez pisze:Btw, taki rzut oka troche mniej jak DT.

Tak jak rano pisałem, DAX jest w cholernie fajnym miejscu...
Jeżeli 11225.00 na DAX puści, to jest w cholere miejsca do wzrostu i właściwie możliwe że sobie już po prostu będzie rósł znów przez bardzo długi czas...

Zauważcie, że Na D1 jest w zasadzie młotek z potwierdzeniem, chyba że jakimś cudem dzisiejszą świece odwróca do góry kołami...

Jeżeli do końca tygodnia by ten poziom wywalili, to wtedy jest młotek na świecy weekly... :564:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Mpapiez

pedro pisze:
to nie moje pozycje, ale nie lepiej zamknąć i powiększyć equity o ponad 25% ? ... zamykanie zyskownych pozycji może być równie trudne, jak stratnych, zrobisz sobie tam jak uważasz, ale spójrz na to z perspektywy krzywej kapitału : ) bo to tam trzeba szukać kolejnych wsparć i oporów... a generalnie chodzi o ciągły wzrost i nie dopuszczenie do schodzenia poniżej poziomów już wcześniej osiągniętych.. no chyba, że to wypłata, czego Ci życzę :)

:564:
Myślałem o tym, na ten moment jak bym zamknął, to kapitał by się powiększył o 40%....
Może będę tego żałował, ale postanowiłem to przetrzymać..
Stop lossy mam tak ustawione, że w razie "W" rachunek wyjdzie na plus.

Chodzi o to, że naprawdę widzę potencjał mega wzrostów na DAX'ie...
utrzymał się okrągły poziom 11000, a mi się niemalże udało złapać dołek i to na dość dużym ryzyku.
11000 to psychologiczny poziom i być może napędzi teraz jakaś panike wzrostową :wink: .

Jeżeli puści poziom 11225, (a wiele nie brakuje), to nie będe mieć żadnych powodów żeby zamknąć te pozycje przez najbliższe 2 tygodnie.

Jak to mówią, kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana, a z racji tego że drawdown mi przekroczył mój limit miesięczny, mam nadzieje chociaż, że w tym przypadku miałem nosa.

Ps. Swoją drogą zabawne, że na lewarze 1:5, da się tyle pozycji na CFD otwierać.

silverarrow
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: silverarrow »

I znów będzie zamiast wziąć profit czekałem na złoty strzał, skąd ja to znam ;)
Niech nie umrze bohater zamieszkujący nasze dusze, niech nie zniszczy go wieczna wspinaczka na nieosiągalne szczyty.

Graj to co widzisz nie to czego oczekujesz

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Mpapiez pisze: Chodzi o to, że naprawdę widzę potencjał mega wzrostów na DAX'ie...
na jakiej podstawie ten mega potencjał? Bo dodruk EUR?
ale przecież edek chce UP = dax w dół raczej....
ja bym to nazwał odbiciem daxa i... obserwował - raczej bym znowu gdzieś na S wchodził.
Oczywiście eLki z dołka jak najbardziej :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Zablokowany