Hehe to tak z ciekawości ta kawa byłairmentruda pisze:tos pojechal z kawa, przestalem sie tykac tych instrumentow jak kawa, pszenica, miedz, bawelna i inne towary powszechnego uzytku ze wzgledu na zabojczy spread (XM) i czesto poszarpane wykresy pelne luk. jedynie ropa zapewnia niski spread i dobra plynnosc. uwazaj z tym.
Maflow-fibo - Day trading eur/usd...
-
Mpapiez
Re: Maflow-fibo - Day trading eur/usd...
-
irmentruda
- Maniak

dzieki futsom na wheat i szczegolnie eurostoxx na przelomie kwietnia i maja ponownie zaczynalem od prawdziwego ZERA. z drugiej strony po prostu w przyspieszony sposob pokazalo to, ze jeszcze wiele mi brakuje aby wychodzic w dluzszym okresie z zyskiem.Mpapiez pisze:Hehe to tak z ciekawości ta kawa byłairmentruda pisze:tos pojechal z kawa, przestalem sie tykac tych instrumentow jak kawa, pszenica, miedz, bawelna i inne towary powszechnego uzytku ze wzgledu na zabojczy spread (XM) i czesto poszarpane wykresy pelne luk. jedynie ropa zapewnia niski spread i dobra plynnosc. uwazaj z tym.... Udało się zamknąć na małym zysku. W każdym bądź razie już się kontraktów nie dotykam
.
A ja lubie pszenice kawe itp.
Dla kazdego cos innego
Dla kazdego cos innego
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
-
irmentruda
- Maniak

tez lubie ale kapitalowo odpadam w przedbiegachhighend pisze:A ja lubie pszenice kawe itp.
Dla kazdego cos innego
-
Mpapiez
Dawno nic tu nie wrzucałem
.
2 ciekawe wejścia:
1) Mistrzostwo na daxie
- udało mi się złapać dołek i to dość mocno spiramidowany.
Kosztowało mnie to przekroczenie drawdowna w tym miesiącu, ale za to będzie fajny zysk.
2) Malutkie wejście na ejku - w pełni zgodne z sysem. Zgodnie z Red SMA + okrągły poziom
Czerwiec powinein być udany.
2 ciekawe wejścia:
1) Mistrzostwo na daxie
Kosztowało mnie to przekroczenie drawdowna w tym miesiącu, ale za to będzie fajny zysk.
2) Malutkie wejście na ejku - w pełni zgodne z sysem. Zgodnie z Red SMA + okrągły poziom
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
to nie moje pozycje, ale nie lepiej zamknąć i powiększyć equity o ponad 25% ? ... zamykanie zyskownych pozycji może być równie trudne, jak stratnych, zrobisz sobie tam jak uważasz, ale spójrz na to z perspektywy krzywej kapitału : ) bo to tam trzeba szukać kolejnych wsparć i oporów... a generalnie chodzi o ciągły wzrost i nie dopuszczenie do schodzenia poniżej poziomów już wcześniej osiągniętych.. no chyba, że to wypłata, czego Ci życzęMpapiez pisze:Dawno nic tu nie wrzucałem.
2 ciekawe wejścia:
1) Mistrzostwo na daxie- udało mi się złapać dołek i to dość mocno spiramidowany.
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
-
Mpapiez
Wrzucam tutaj mój post z wątku DT, żeby mi nie zginął
...
Mpapiez pisze:Btw, taki rzut oka troche mniej jak DT.
Tak jak rano pisałem, DAX jest w cholernie fajnym miejscu...
Jeżeli 11225.00 na DAX puści, to jest w cholere miejsca do wzrostu i właściwie możliwe że sobie już po prostu będzie rósł znów przez bardzo długi czas...
Zauważcie, że Na D1 jest w zasadzie młotek z potwierdzeniem, chyba że jakimś cudem dzisiejszą świece odwróca do góry kołami...
Jeżeli do końca tygodnia by ten poziom wywalili, to wtedy jest młotek na świecy weekly...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Mpapiez
Myślałem o tym, na ten moment jak bym zamknął, to kapitał by się powiększył o 40%....pedro pisze:
to nie moje pozycje, ale nie lepiej zamknąć i powiększyć equity o ponad 25% ? ... zamykanie zyskownych pozycji może być równie trudne, jak stratnych, zrobisz sobie tam jak uważasz, ale spójrz na to z perspektywy krzywej kapitału : ) bo to tam trzeba szukać kolejnych wsparć i oporów... a generalnie chodzi o ciągły wzrost i nie dopuszczenie do schodzenia poniżej poziomów już wcześniej osiągniętych.. no chyba, że to wypłata, czego Ci życzę
Może będę tego żałował, ale postanowiłem to przetrzymać..
Stop lossy mam tak ustawione, że w razie "W" rachunek wyjdzie na plus.
Chodzi o to, że naprawdę widzę potencjał mega wzrostów na DAX'ie...
utrzymał się okrągły poziom 11000, a mi się niemalże udało złapać dołek i to na dość dużym ryzyku.
11000 to psychologiczny poziom i być może napędzi teraz jakaś panike wzrostową
Jeżeli puści poziom 11225, (a wiele nie brakuje), to nie będe mieć żadnych powodów żeby zamknąć te pozycje przez najbliższe 2 tygodnie.
Jak to mówią, kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana, a z racji tego że drawdown mi przekroczył mój limit miesięczny, mam nadzieje chociaż, że w tym przypadku miałem nosa.
Ps. Swoją drogą zabawne, że na lewarze 1:5, da się tyle pozycji na CFD otwierać.
-
silverarrow
- Gaduła

I znów będzie zamiast wziąć profit czekałem na złoty strzał, skąd ja to znam 
Niech nie umrze bohater zamieszkujący nasze dusze, niech nie zniszczy go wieczna wspinaczka na nieosiągalne szczyty.
Graj to co widzisz nie to czego oczekujesz
Graj to co widzisz nie to czego oczekujesz
na jakiej podstawie ten mega potencjał? Bo dodruk EUR?Mpapiez pisze: Chodzi o to, że naprawdę widzę potencjał mega wzrostów na DAX'ie...
ale przecież edek chce UP = dax w dół raczej....
ja bym to nazwał odbiciem daxa i... obserwował - raczej bym znowu gdzieś na S wchodził.
Oczywiście eLki z dołka jak najbardziej
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami