pedro pisze:
to nie moje pozycje, ale nie lepiej zamknąć i powiększyć equity o ponad 25% ? ... zamykanie zyskownych pozycji może być równie trudne, jak stratnych, zrobisz sobie tam jak uważasz, ale spójrz na to z perspektywy krzywej kapitału : ) bo to tam trzeba szukać kolejnych wsparć i oporów... a generalnie chodzi o ciągły wzrost i nie dopuszczenie do schodzenia poniżej poziomów już wcześniej osiągniętych.. no chyba, że to wypłata, czego Ci życzę

Myślałem o tym, na ten moment jak bym zamknął, to kapitał by się powiększył o 40%....
Może będę tego żałował, ale postanowiłem to przetrzymać..
Stop lossy mam tak ustawione, że w razie "W" rachunek wyjdzie na plus.
Chodzi o to, że naprawdę widzę potencjał mega wzrostów na DAX'ie...
utrzymał się okrągły poziom 11000, a mi się niemalże udało złapać dołek i to na dość dużym ryzyku.
11000 to psychologiczny poziom i być może napędzi teraz jakaś panike wzrostową

.
Jeżeli puści poziom 11225, (a wiele nie brakuje), to nie będe mieć żadnych powodów żeby zamknąć te pozycje przez najbliższe 2 tygodnie.
Jak to mówią, kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana, a z racji tego że drawdown mi przekroczył mój limit miesięczny, mam nadzieje chociaż, że w tym przypadku miałem nosa.
Ps. Swoją drogą zabawne, że na lewarze 1:5, da się tyle pozycji na CFD otwierać.