TxT pisze:Dostałem list dziś. Napisali, że 31 marca kończą usługę forex i wypowiadają mi umowę. Wszystkie niezamknięte pozycje zamkną marketem w tym dniu jeżeli nie zrobię tego wcześniej. Oczywiście podpierają się punktami regulaminu itd, itp. Nie zapomnieli napisać, że jeżeli mam debet to muszę go spłacić. Nie grałem tam praktycznie ze względu na spready (konkurencja ma lepsze) ale jak ktos przetrzymywal pozycje i dostal takie pismo to mogł sie troche wkurzyc. Mogliby to jakos inaczej rozwiazac, a nie wysylac list i 20 dni poźniej zwijac biznes...
Podczas rejestracji w takim śmiesznym konkursie GPW FuturesMasters trzeba było wybrać sobie mentora, wybrałem kolesia z ING, cały konkurs zakończył się w lutym, nieważne...
W tym tygodniu zadzwonił do mnie broker ING Securities, wytłumaczył skąd ma na mnie namiary i zaproponował otworzenie konta forexowego. (Gdy powiedziałem, że już mam konto gdzie indziej, zaproponował przeniesienie całego konta do nich i gwarancję prowizji o 1 zł niższą niż mam u mojego obecnego brokera plus gratisowe porady od tego mentora, co go wybrałem w konkursie).
Czas trwania promocji:
- 1 kwiecień – 30 czerwiec
Profity Klienta:
- Prowizja od otwarcia pozycji 8 PLN lub niższa o 1 PLN od posiadanej w innym domu maklerskim przez 3 miesiące od zawarcia umowy na Derywaty. [Wystarczy, że prześlesz do ING Securities elektroniczną historię transakcji z ostatnich 3 miesięcy]
- Prowizja od zamknięcia pozycji 6 PLN przez 3 miesiące od zawarcia Umowy na Derywaty
- Srebrny pakiet notowań z 5 ofertami zleceń przez pierwsze 30 dni od zawarcia Umowy na Derywaty
https://www.ingsecurities.pl/main_rynek_kontraktow.xml
... więc chyba jednak się nie zamykają