Forex Dom Maklerski ING

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
DrCygan

Re: Forex Dom Maklerski ING

Nieprzeczytany post autor: DrCygan »

Witam. Od siebie napiszę tylko tyle, że PROMOCJA ING jest o dupę potłuc za przeproszeniem. Posiadam ten rachunek i warunek jest taki, że owszem 0 prowizji przez 8tyg... ALE jeśli zrobisz obrót większy niż 8mln to wracasz do podstawowej 0,035%.

ANGAWE
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ANGAWE »

...........nie ma róży bez kolca :cry:

GawronB
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GawronB »

ANGAWE pisze:...........nie ma róży bez kolca :cry:
jak to nie ma ? Są bez kolców ale to są genetycznie modyfikowane :mrgreen: :564:

kristos
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: kristos »

Witam Forumowiczów, mój pierwszy post na tym forum :)

Chciałbym spytać przedstawiciela brokera ING o pare kwestii:
1) czemu konto demo jest aktywne tylko miesiąc i czemu prośby o jego przedłużenie lecą w próżnię?
2) czy w takim razie mogę otwierać ponownie konto na ten sam adres mailowy?
3) sprawa techniczna - przydałby się serwer proxy dla osób, których dostarczyciel sieci blokuje ruch na wszelkich "egzotycznych" portach (takich jak protraderowe 4910 i 4911), ew. przedstawienie sposobu na obejście tego problemu
4) sama platforma - zgodnie z mailem, który jakiś czas temu otrzymałem, Protrader 2 i tylko Protrader 2 będzie działał w ING, natomiast na oficjalnym forum PT napisano, że bez problemów można łączyć się używając PT3
5) i ostatecznie, czy myślicie przejść na ucywilizowanego i poprawionego PT3?

adriennen.k
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: adriennen.k »

Eh, a było tak pięknie. Jako początkujący pykałem sobie na 0,01 lota, aż tu przyszedł email. Od nowego roku minimalna ilość to 0,03 lota. A szkoda, bo szukałem brokera co zaoferuje mi właśnie to 0,01lot :cry:

ING Forex

Nieprzeczytany post autor: ING Forex »

kristos pisze:Witam Forumowiczów, mój pierwszy post na tym forum :)

1) czemu konto demo jest aktywne tylko miesiąc i czemu prośby o jego przedłużenie lecą w próżnię?
3) sprawa techniczna - przydałby się serwer proxy dla osób, których dostarczyciel sieci blokuje ruch na wszelkich "egzotycznych" portach (takich jak protraderowe 4910 i 4911), ew. przedstawienie sposobu na obejście tego problemu
4) sama platforma - zgodnie z mailem, który jakiś czas temu otrzymałem, Protrader 2 i tylko Protrader 2 będzie działał w ING, natomiast na oficjalnym forum PT napisano, że bez problemów można łączyć się używając PT3
Witam,

1) Każda darmowa próbka ma ograniczenia. Czy to próbka szamponu, czy usługa w internecie, w której można zapisać się na bezpłatną subskrypcję np. jakiegoś biuletynu itp. itd., później trzeba się zarejestrować. Nie ma więc nic nadzwyczajnego ani dziwnego w tym, że i konto demo ma ograniczenie czasowe.

Po zakończeniu terminu ważności konta demo można założyć konto realne, którego prowadzenie tak się składa, jest bezpłatne więc 'bezbolesne' finansowo. W skrócie. Proces otwarcia rachunku realnego można przeprowadzić wygodnie z domu, bo dla klientów ING Banku Śląskiego proces ten odbywa się w pełni elektronicznie, przez internet. Dla inwestorów nie będących klientem ING Banku Śląskiego wystarczy jedna wizyta w dowolnym z ponad 400 oddziałów Banku na terenie Polski. Zapraszam do zapoznania się z opisem procesu na stronie: https://www.ingsecurities.pl/forex_jak_ ... chunek.xml.

Powyższy akapit nie wyklucza możliwości wnioskowania o wydłużenie ważności konta demo na kolejny okres, co może wynikać z różnych indywidualnych przyczyn i spotyka się z naszym zrozumieniem jeśli tylko otrzymamy taki wniosek. Jeżeli wystawiałeś taki wniosek i jak piszesz pozostał bez odpowiedzi, wyjaśnimy tą kwestię. Proszę prześlij szczegóły korzystając z formularza na stronie: https://www.ingsecurities.pl/forex_kontakt.xml.

2) Tak.

3) Niestety nie możemy zmienić portów na jakich łączy się aplikacja ani zapewnić takiego serwera/przekierowania. Mogę zaproponować abyś zwrócił się z prośbą do swojego dostawcy internetu o odblokowanie tych portów lub wykorzystał jakiś własny serwer proxy u innego dostawcy do przekierowania połączenia.

4) Z serwerami ING można się połączyć tylko za pomocą wersji aplikacji ING ProTrader przesyłanej klientowi podczas aktywacji rachunku realnego lub demo (ProTrader 2).

5) Nie planujemy zmiany ProTrader na wersję 3. Wg ostatniej informacji jaką otrzymałem od dostawcy platformy, PT3 nie działa jeszcze produkcyjnie nigdzie na świecie, chociaż jest w fazie wdrożenia. Nie chcemy testować nowej wersji na naszych klientach, również dlatego, że dla takich aplikacji polityki bezpieczeństwa Grupy ING, stosowane również u nas, są bardzo restrykcyjne, wręcz wyśrubowane.

Pozdrawiam
Piotr

birkof86
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: birkof86 »

ING Forex pisze:

Witam,

1) Każda darmowa próbka ma ograniczenia. Czy to próbka szamponu, czy usługa w internecie, w której można zapisać się na bezpłatną subskrypcję np. jakiegoś biuletynu itp. itd., później trzeba się zarejestrować. Nie ma więc nic nadzwyczajnego ani dziwnego w tym, że i konto demo ma ograniczenie czasowe.

Po zakończeniu terminu ważności konta demo można założyć konto realne, którego prowadzenie tak się składa, jest bezpłatne więc 'bezbolesne' finansowo. W skrócie. Proces otwarcia rachunku realnego można przeprowadzić wygodnie z domu, bo dla klientów ING Banku Śląskiego proces ten odbywa się w pełni elektronicznie, przez internet. Dla inwestorów nie będących klientem ING Banku Śląskiego wystarczy jedna wizyta w dowolnym z ponad 400 oddziałów Banku na terenie Polski. Zapraszam do zapoznania się z opisem procesu na stronie: https://www.ingsecurities.pl/forex_jak_ ... chunek.xml.

3) Niestety nie możemy zmienić portów na jakich łączy się aplikacja ani zapewnić takiego serwera/przekierowania. Mogę zaproponować abyś zwrócił się z prośbą do swojego dostawcy internetu o odblokowanie tych portów lub wykorzystał jakiś własny serwer proxy u innego dostawcy do przekierowania połączenia.

Pozdrawiam
Piotr
To teraz ja się wtrącę i zadam pytanie, to Państwo jesteście dla klienta czy klient dla Państwa ?
Jak można napisać by zwrócić się do usługodawcy z prośbą o zmianę konfiguracji, czy zdajecie sobie Państwo sprawę jak bardzo jest to skomplikowane, a co jak dla jednego port 8080 jest ok a dla drugiego 8045. To tak jakbym ja napisał do Was komunikat uważam że Wasze prowizje i swapy są za duże a zmienność stawek za mała, napiszcie Państwo do swoich dostawców kwotowań pismo o zmianę.
Wam jako firmie jest zdecydowanie łatwiej ustawić lub zdjąć ograniczenia co do takich usług i nie rozumiem jak mając swoje domyslam się mocno rozwinięte struktury IT nie możecie tego obejść.
Może nie wiedzą Państwo jak to zrobić to proszę o kontakt wtedy przedstawię krótką instrukcję do wykonania tej usługi

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

birkof86 pisze:
ING Forex pisze:

Witam,

Pozdrawiam
Piotr
To teraz ja się wtrącę i zadam pytanie, to Państwo jesteście dla klienta czy klient dla Państwa ?
Jak można napisać by zwrócić się do usługodawcy z prośbą o zmianę konfiguracji, czy zdajecie sobie Państwo sprawę jak bardzo jest to skomplikowane, a co jak dla jednego port 8080 jest ok a dla drugiego 8045. To tak jakbym ja napisał do Was komunikat uważam że Wasze prowizje i swapy są za duże a zmienność stawek za mała, napiszcie Państwo do swoich dostawców kwotowań pismo o zmianę.
Wam jako firmie jest zdecydowanie łatwiej ustawić lub zdjąć ograniczenia co do takich usług i nie rozumiem jak mając swoje domyslam się mocno rozwinięte struktury IT nie możecie tego obejść.
Może nie wiedzą Państwo jak to zrobić to proszę o kontakt wtedy przedstawię krótką instrukcję do wykonania tej usługi
Kolega chciałby aby ING zmienił porty bo mu usługodawca internetu blokuje? :shock: Ing ma sie dostosować do jakiegoć Czesia z kablówki osiedlowej? dobrze rozumiem? No bez jaj. Jak kolega jest inwestorem to proszę sobie zadbać o właściwego dostawcę internetu a nie korzystac z jakiejś firmy typu krzak i tyle w temacie.

TxT
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: TxT »

Mam pytanie do przedstawiciela brokera, dlaczego zniknela mozliwosc otwierania rachunkow na stronie www? Zamykacie biznes?

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

Tak, ponoc ING wycofuje sie z uslug forexowych. Jeden z klientow wskazal, ze do konca marca maja zamknac rachunki. Ostatnio cos spore problemy w branzy. IronFX, ING... kto dalej?

ODPOWIEDZ